Αυτή η ΑΕΚ τρομάζει τους πάντες!

Αυτή η ΑΕΚ τρομάζει τους πάντες!
Photo Credits: INTIME

Σε σούπερ μέρα η ΑΕΚ… καθάρισε με 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια και πολύ σύντομα θα είναι στην κορυφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είχε εξαιρετική εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς και νίκησε πολύ άνετα με 4-2 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 21η αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση επιθετικά πέταγε φωτιές με συνεχείς επιθέσεις και δημιουργία, ενώ αμυντικά ήταν στοιβαρή. Από τις συνεχείς επιθέσεις και την πίεση της ΑΕΚ έγινε το 1-0 με τον Πόνσε στο 25’ ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 27’. Στο 43′, ο Ζουκάνοβιτς έκανε το 3-0 με αυτόγκολ, για να έρθει ο Γκαρσία που επέστρεψε από τραυματισμό να πετύχει γκολ στο 76′. Ο Αστέρας μείωσε σε 3-1 στο 45’+1 με τον Μπαρτόλο και σε 4-2 στο 90′.

Ντεμπούτο έκανε ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς στον άξονα, ενώ ο Γκαρσία γύρισε στα ματς σε τρομερή κατάσταση!

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 20:00.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ραντόνια για δεύτερο σερί ματς βασικό δεξιά στην άμυνα, τον Πήλιο αριστερά και στόπερ το δίδυμο Κάλενς-Μήτογλου, με Μάνταλο-Πινέδα στον άξονα, αριστερά στην επίθεση τον Αμραμπατ, δεξιά τον Ελίασον και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε που ήταν σέντερ φορ. Ο Μίλαν Ράσταβατς χωρίς τον Μουνάφο παρέταξε ότι καλύτερο είχε με Μιριτέλο φορ, τον Καλτσά δεξιά στην επίθεση, τον Κρεσπί αριστερά και τον Μπαρτόλο σε ελεύθερο ρόλο.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με πίεση και στο 4’ παραλίγο να έχουμε αυτογκόλ του Αστέρα! Γύρισμα του Χουχούμη, λάθος του Γραμματικάκη, πρόλαβε τελικά ο γκολκίπερ του Αστέρα προ του Ελίασον! Ένα λεπτό μετά σουτ του Ελίασον έξω από την περιοχή, ωραία απόκρουση ο Γραμματικάκης σε κόρνερ! Οι Αρκάδες πήραν μέτρα στα επόμενα λεπτά, δίχως μεγάλη φάση παρά μόνο ένα καλό σουτ του Λύραντζη που έφυγε άουτ. Στο 12’ ο Ραντόνια εκτός περιοχής ένα δυνατό σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρε. Τρία λεπτά μετά ο Τσούμπερ στα όρια της περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε πολύ σωστά την μπάλα, από δεξιά κυρίως ήταν δυνατή επιθετικά και στο 20’ είχε μία φάση διαρκείας, και μετά από κλέψιμο του Ραντόνια με τελικό παίκτη τον Ελίασον να σουτάρει πάνω στον Γραμματικάκη. Και πέντε λεπτά μετά ήρθε η ώρα για το γκολ.

Κόρνερ ο Μάνταλος από αριστερά, ο Πόνσε βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1! Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ χτύπησε ξανά! Σέντρα του Ελίασον από δεξιά, πήρε την κεφαλιά πολύ δυνατά ο Πόνσε και έκανε άμεσα το 2-0. Και μέσα σε τρία λεπτά είχαν γίνει… όλα όσα έπρεπε για να πάρει βαθιά ανάσα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Στο 29’ έφυγε σε αντεπίθεση ο Αστέρας με τον Μιριτέλο, τον έκλεισε ο Κάλενς, σούταρε, χωρίς ανησυχία για τον Στάνκοβιτς. Στο 32′ ο Αμραμπατ έστρωσε στον Μάνταλο έξω από την περιοχή, δεν το έπιασε καλά το σουτ ο τελευταίος. Στο 43’ ο Ελίασον με το που άλλαξε πλευρά στα αριστερά βρήκε χώρο, κατέβηκε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τον Πόνσε και ο Ζουκάνοβιτς έβαλε το πόδι για να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-2 με το 2ο αυτογκόλ του. Στο 45′ είχαμε τεράστια ευκαιρία και για τέταρτο γκολ η ΑΕΚ! Τσούμπερ τρομερή μπαλιά σε Αμραμπατ, σέντρα του τελευταίου, προβολή Πόνσε λίγο άουτ! Και ένα λεπτό μετά από σέντρα, ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά, ο Μήτογλου είχε το χέρι του ψηλά και η μπάλα το βρήκε, ο Κατσικογιάννης τελικά με το VAR έδωσε το καθαρό πέναλτι και ο Μπαρτόλο από τα 11 μέτρα μείωσε σε 3-1. Και εκεί τελείωσε το α’ ημίχρονο με την Ένωση να έχει καθαρό προβάδισμα.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αλλαγή του Ράσταβατς, ο οποίος απέσυρε τον Μπαρτόλο που είχε κίτρινη και προκλητική συμπεριφορά, βάζοντας στην θέση του τον 20χρονο Ζουγλή. Στο 47′ ο Πήλιος δοκίμασε με τη μία το σουτ μετά την απομάκρυνση από κόρνερ, άουτ η μπάλα. Ο Ράσταβατς έκανε και 2η αλλαγή στο 50’ λόγω τραυματισμού του Λύραντζη, με τον Αλβαρες να περνά αριστερά και τον Χουχούμη δεξιά. Στο 52’ ο Χουχούμης δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα πήγε άουτ. Εν συνεχεία πήρε την μπάλα η ΑΕΚ στα πόδια της και απειλούσε συνεχώς. Στο 55′ σέντρα του Ραντόνια, προ του Πόνσε μπλόκαρε ο Γραμματικάκης. Στο 57′ ο Τσούμπερ επιχείρησε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση, πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό μετάο Αμραμπατ είδε λίγο έξω από την εστία τον Γραμματικάκη και πήγε να τον κρεμάσει, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα. Στο 61’ ο Μάνταλος με υπέροχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και τη γύρισε στον Τσούμπερ. Αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο Ζουκάνοβιτς τον σταμάτησε. Στο 62′ κεφαλιά του Ζουκάνοβιτς μετά το κόρνερ, χωρις ανησυχία για τον Στάνκοβιτς.

Στο 65’ ο Αμραμπατ χτύπησε και ο Αλμέιδα έβαλε αμέσως στο ματς Φερνάντες για να πάει στο δεξί άκρο, ενώ ο Γκαρσία αντί του Πόνσε στην θέση του φορ. Στο 68’ ο Ζουγλής έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και έκανε ένα γύρισμα προς την περιοχή. Ο Μήτογλου με σωτήρια επέμβαση παραχώρησε κόρνερ.

Και στο 71’ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε την φάση της βραδιάς! Σέντρα Ελίασον από αριστερά, προβολή ο Λιβάι σε κενή ουσιαστικά εστία, πολύ ψηλά άουτ η μπάλα! Ένα λεπτό μετά ο Αλμέιδα έβαλε Αραούχο αντί Τσούμπερ. Στο 74’ ο Μάνταλος με τρομερή σέντρα, έβγαλε τετ α τετ τον Γκαρσία, αλλά αυτός αστόχησε με την μπάλα να φεύγει άουτ! Και τρία λεπτά μετά στην… τρίτη και φαρμακερή του Λιβάι Γκαρσία. Εξαιρετική κάθετη του Μάνταλου, ο Λιβάι περνάει και τον Γραμματικάκη και πλασάρει στα δίχτυα για το 4-1!

Στο 78’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Λιούμπισιτς στο ντεμπούτο του αντί του Μάνταλου και τον Γαλανόπουλο αντί του Πινέδα, αλλάζοντας τον άξονα. Ο Ράσταβατς έβαλε τον Αλάγμπε αντί του Γιαμπλόνσκι . Στο 83′ ο Λιβάι από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Γραμματικακης, ενώ στο 90′ ο Αστέρας μείωσε σε 4-2. Ο Σίτο σέντραρε, προβολή του Μιριτέλο στα δίχτυα για το 4-2. Και εκεί τελείωσε το ματς με τον Κάλενς στις καθυστερήσεις να έχει μία καλή ευκαιρία για γκολ!

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2

Γκολ:

  • 25’ Πόνσε κεφαλιά 1-0
  • 27’ Πόνσε κεφαλιά 2-0
  • 43’ Ζουκάνοβιτς αυτογκόλ 3-0
  • 45’+1 Μπαρτόλο πέναλτι 3-1
  • 77’ Λιβάι Γκαρσία σουτ 4-1
  • 90′ Μιριτέλο σουτ 4-2

Κίτρινες: Ζουκάνοβιτς (12’), Γκος (32’), Μπαρτόλο (41’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Κάλενς, Πήλιος, Πινέδα (79′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (79′ Λιούμπιτσιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66′ λ. τρ. Άμραμπατ), Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Γκαρσία).

Αστέρας: Γραμματικάκης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Λύρατζης (50′ λ. τρ. Άλβαρες), Γκος (65′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65′ Σίτο), Μιριτέλο.

Ο MVP του ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

Ο Νίκλας Ελίασον έπαιξε βασικός και αγωνίστηκε και στα δύο φτερά. Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, συνεχώς πλαγιοκοπούσε και δημιουργούσε κινδύνους. Μάλιστα, είτε εκτελούσε, είτε σέντραρε και έφτιαξε μάλιστα και το 2ο γκολ του Πόνσε για το 2-0. Εξαιρετική εικόνα μετά από καιρό.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

Η ΑΕΚ συνεχώς δημιουργούσε φάσεις και κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα, ανά πάσα στιγμή. Εξαιρετική κυκλοφορία και συνδυασμοί. Εκεί κρίθηκαν όλα.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης


Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X