Το τετ-α-τετ του Αλμέιδα με τον Έκι: «Δεν θέλω τον Πόνσε της Έλτσε, αλλά τον Πόνσε της ΑΕΚ...»

Το τετ-α-τετ του Αλμέιδα με τον Έκι:  «Δεν θέλω τον Πόνσε της Έλτσε, αλλά τον Πόνσε της ΑΕΚ...»
Photo Credits: INTIME

Ο Αλμέιδα δούλεψε και κουβέντιασε πολύ με τον Πόνσε, προκειμένου ο Αργεντινός να αλλάξει εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού του και να «κουμπώσει» στο πλάνο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γλώσσα των αριθμών λέει πως ο Έκι Πόνσε μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου, είχε δυο γκολ συνολικά και μόλις ένα στο πρωτάθλημα. Επίσης λέει πως την τελευταία εβδομάδα, έχει πετύχει πέντε. Η αγωνιστική ποιότητα του Αργεντινού φορ περισσότερο αντιστοιχεί στους αριθμούς της τελευταίας εβδομάδας, παρά σ’ αυτούς του πρώτου μισού της σεζόν. Κάτι που ήξερε καλύτερα απ’ όλους ο Ματίας Αλμέιδα. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός είχε εντοπίσει ακριβώς τι δεν πήγαινε καλά με τον Πόνσε αλλά και πως να το αλλάξει.

Ο Αλμέιδα ήξερε πως καταρχάς είναι ζήτημα χρόνου. Το είχε πει και δημοσίως. Όπως δημοσίως είχε εξηγήσει πως ο Πόνσε προερχόταν από μια διετία σε μια ομάδα που είχε πολύ συγκεκριμένο στιλ ποδοσφαίρου, το οποίο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο μ’ αυτό της ΑΕΚ. Η Έλτσε αυτό που διεκδικούσε ήταν την παραμονή στην Primera Division. Και ο τρόπος του παιχνιδιού της, αφορούσε το πως θα μπορέσει να αμυνθεί σωστά και να κτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Πόνσε είχε μάθει να υπηρετεί έναν σχεδόν άχαρο για τον σέντερ φορ ρόλο, κυρίως μακριά από την αντίπαλη περιοχή, σε μια ομάδα που δεν παίζει κυριαρχικό αλλά παθητικό ποδόσφαιρο.

Πόνσε: «Χαρούμενος για τα δύο γκολ, αλλά κυρίως για το σύνολο»

Ήξερε καλά ο Αλμέιδα, πως ο Αργεντινός φορ στην ΑΕΚ έπρεπε να προσαρμοστεί σ’ ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Και αυτό ήθελε και χρόνο και δουλειά και πολλές κουβέντες. Πριν από το ματς με τον Ατρόμητο, στο τετ α τετ που είχαν οι δυο Αργεντινοί, η συζήτηση ήταν πολύ αναλυτική ως προς το τακτικό κομμάτι. Ως προς την κίνηση που θέλει ο Αλμέιδα από τον Πόνσε, αλλά και τον χώρο που θα πρέπει να κάνει αυτή την κίνηση ο Αργεντινός φορ.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να εμφανιστεί στο γήπεδο ο Πόνσε της ΑΕΚ και όχι αυτός της Έλτσε. Και ο Αλμέιδα ήξερε καλά πως ο Πόνσε της ΑΕΚ, μπορεί να δώσει αυτά που έχει δώσει ο Αργεντινός φορ στα δυο τελευταία παιχνίδια. Ειδικά από την στιγμή που θα έβρισκε και πάλι ο ποδοσφαιριστής την αυτοπεποίθησή του και την εμπιστοσύνη στα πόδια του και την εκτελεστική του δεινότητα.

Πηγή: sportal.gr

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X