Ο Πόνσε «σπάει» τα κοντέρ με τους αριθμούς του στην ΑΕΚ!

Ο Πόνσε «σπάει» τα κοντέρ με τους αριθμούς του στην ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Εκι Πόνσε συνέχισε με τον ΟΦΗ από εκεί που το άφησε στο Περιστέρι και η ΑΕΚ έχει «καμουφλάρει» με αυτό τον τρόπο την απουσία του Λιβάι Γκαρσία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά κόντρα στον ΟΦΗ επικρατώντας 3-0 στην OPAP Arena και ήδη κοιτάει το επόμενο παιχνίδι. Όπως και στο Περιστέρι έτσι και με την ΑΕΚ ο κορυφαίος για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν ο Εκι Πόνσε.

Αυτή τη φορά ο Αργεντινός έβαλε δύο γκολ, όμως σε ένα παιχνίδι που η Ένωση αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες επιθετικά σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο, στο οποίο όμως ο Πόνσε ήταν αρκετά δραστήριος και ο πιο απειλητικός στα καρέ του Σωτηρίου.

Η ΑΕΚ «έχασε» τον Λιβάι Γκαρσία λόγω τραυματισμού σε μια περίοδο που είχε βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όμως τώρα έχει τον Εκι Πόνσε που άρχισε να θυμίζει τον… Πόνσε που είδαμε στην πρώτη του θητεία με την ΑΕΚ. Και αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα πολύ καλό μαντάτο για τους κιτρινόμαυρους.

Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με το Περιστέρι

Ο Αλμέιδα αυτή τη φορά κράτησε τον Πόνσε στο παιχνίδι για 85 λεπτά με τον Αργεντινό να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο έχοντας 23 ενέργειες με την μπάλα.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Πόνσε με την μπάλα στο ματς με τον ΟΦΗ

Οι οκτώ εξ αυτών (ήτοι πάνω από το 1/3των ενεργειών του στο ματς) ήταν στην περιοχή του ΟΦΗ. Ο Αλμέιδα αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο ότι σε μια ομιλία διάρκειας 45 λεπτών που είχε με τον Αργεντινό φορ, μεταξύ άλλων, τού ζήτησε να μην κινείται τόσο περιφερειακά, αλλά να είναι κοντά στους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς και την περιοχή.

Η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται περισσότερο στα «αγωνιστικά μέτρα» του 26χρονου επιθετικού και δεν αλλοιώνει τη φιλοσοφία της Ένωσης. Ο Πόνσε το τήρησε κατά γράμμα και το αποτέλεσμα είναι πέντε γκολ στα τελευταία δύο ματς.

Με τον ΟΦΗ είχε συνολικά επτά τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι τέσσερις βρήκαν στόχο. Βέβαια η φάση του δεύτερου γκολ είναι «διπλή» τελική, καθώς στο πρώτο του σουτ ο Σωτηρίου έκανε μια δύσκολη επέμβαση (για να μην χρησιμοποιήσει τα χέρια του εκτός περιοχής). Ο Πόνσε πήρε το «ριμπάουντ» και με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ σκόραρε.

Μαζί με αυτές είχε και την πολύ ωραία κεφαλιά στο 21ο λεπτό που απομάκρυνε με ωραία εκτίναξε ο Σωτηρίου. Η «αξία» της συνολικής απειλής του Πόνσε στο παιχνίδι κόντρα στους Κρητικούς ήταν 0.54 xGoals.

Ο Πόνσε ανεβαίνει ο Αλμέιδα τρίβει τα χέρια του

Ο Εκι Πόνσε έχει εκτοξευτεί στα τελευταία δύο του παιχνίδια καθώς αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 4.97 non penalty xGoals στη Stoiximan Super League έχοντας σκοράρει έξι γκολ. Κατά κύριο λόγο εκτελεί μέσα από την περιοχή και το γράφημα της Opta Stats / Perform με όλες τις τελικές του είναι ενδεικτικό.

Οι τελικές και τα expected goals του Πόνσε στη φετινή Stoiximan Super League

Ο Πόνσε ξεπέρασε τον Λιβάι Γκαρσία, που έχει 3.18 non penalty xGoals και έχει σκοράρει έξι γκολ (δεν υπολογίζονται τα δύο πέναλτι) χάρη στις επιδόσεις του στα παιχνίδια με Ατρόμητο και ΟΦΗ και έγινε ο κορυφαίος της ΑΕΚ σε αυτή τη στατιστική. Στο Περιστέρι η συνολική «αξία» των προσπάθειών του ήταν 1.59 xGoals.

Πριν από μια εβδομάδα μάλιστα αυτή η επίδοση ήταν ρεκόρ στη φετινή Stoiximan Super League, όμως στην 20η αγωνιστική ο Ρετζίς Κρεσπί του Αστέρα «έγραψε» 1.61 xGoals με τον Ατρόμητο και τον προσπέρασε.

Ο Πόνσε συνολικά έχει πετύχει έξι γκολ σε 32 συμμετοχές όλες και όλες στο πρωτάθλημα (σε 628 λεπτά) με τα xGoals ανά τελική προσπάθεια να υπολογίζονται σε 0.15. Δίχως αμφιβολία ο Αργεντινός είναι σε ανοδική πορεία και τουλάχιστον στο θέμα του σκοραρίσματος δείχνει ικανός να «καμουφλάρει» την απουσία του Λιβάι.

Ο Ματίας Αλμέιδα πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε και τους δύο ποδοσφαιριστές μαζί, όταν φυσικά είναι διαθέσιμος ο διεθνής από το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Η ΑΕΚ οφείλει να κινηθεί γρήγορα μεθοδικά και ουσιαστικά
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X