Όχι παιδιά, σαν τον Ματίας, δεν υπάρχει άλλος…

Όχι παιδιά, σαν τον Ματίας, δεν υπάρχει άλλος…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά την απολαυστική συνάντηση με τον Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια μέρα που (μας) έχει μιλήσει ο Ματίας Αλμέιδα για περίπου δύο ώρες, κάθε σχολιασμός από την πλευρά μας, περιττεύει. Προφανώς θα διαβάσετε τα όσα είπε και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε και με ενδιαφέρον και με μεγάλη προσοχή. Θα επαναλάβω ότι είναι πολύ σημαντικό και μόνο καλό θα κάνει στην ΑΕΚ, να κατανοήσουμε όλοι μας τη φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού.

Προσωπικά, το έχω ξαναγράψει, τέτοια μεταδοτικότητα της προσωπικότητας από προπονητή που έχω απέναντί μου, δεν έχω συναντήσει ξανά. Και ειλικρινά, όσο «δηλητήριο» όπως είπε κι ο ίδιος κι αν έχει τη σήμερον ημέρα ο κόσμος των social media, το να υπάρχει έστω και ένας ΑΕΚτζής που να μην έχει καταλάβει ύστερα από ενάμιση χρόνο, με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε και πόσο τυχεροί πρέπει να αισθανόμαστε που είναι προπονητής στην ομάδα μας, είναι κάτι που με ξεπερνά.

Η συνέχεια της πολύ όμορφης αλλά και διδακτικής ιστορίας «Ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ», θα έχει προφανώς, όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, πολλές ευχάριστες αλλά και κάποιες λίγες δυσάρεστες μέρες στο μέλλον, αλλά αλίμονο να μην έχει καταστεί πια ξεκάθαρο και σαφές προς όλους τους «Ενωσίτες», ότι αυτός είναι ο leader που θα οδηγεί την ΑΕΚ σταθερά ψηλά, σε όλα τα επίπεδα. Το λιγότερο μέχρι το 2028, όταν και θα εκπνεύσει το συμβόλαιο καρδιάς που έχει υπογράψει με την «Ένωση».

Δεν χρειαζόμουν τη νέα απολαυστική (όπως πάντα) συνάντηση μαζί του, για να το αντιληφθώ. Είναι άλλωστε πολύ απλό. Ακόμα και μετά από την οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή και το οποιοδήποτε (σπάνιο) αρνητικό αποτέλεσμα της ομάδας, εδώ και ενάμιση χρόνο, έχω τουλάχιστον το κεφάλι μου ήσυχο για ένα θέμα που μας ταλαιπώρησε πάρα πολλά χρόνια. Και αναφέρομαι στο κεφαλαιώδες για κάθε ομάδα ζήτημα του προπονητή.

Ήταν γραφτό και για την ΑΕΚ και για τον Αλμέιδα

Ήταν μάλλον γραφτό να περάσουμε τα πλείστα όσα, για να έρθει ο Αλμέιδα, που είναι γεννημένος για την ΑΕΚ. Το έχει καταλάβει η ΑΕΚ για τον Ματίας, το έχει καταλάβει και ο Ματίας για την ΑΕΚ. Γιατί, αξιόλογους προπονητές έχουν και άλλες ομάδες στην Ελλάδα.

Για μένα, είναι μακράν καλύτερος ο Αλμέιδα, αλλά είναι σεβαστό το να έχει κάποιος διαφορετική άποψη. Αλλά, προσωπικότητα και χαρακτήρα-διαμάντι, με τόσο πάθος, αγάπη και ενδιαφέρον για το καλό του ποδοσφαίρου συνολικά, με αρχές, αξίες και επίπεδο τόσο ξεχωριστό, όχι παιδιά, δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν τον Ματίας.

Είναι όλα, είναι βασικά κάθε λέξη, τόσο σημαντική, από όσα μας είπε το πρωί της Τετάρτης ο Αλμέιδα. Αλλά θέλω να σταθώ, και σε αυτό εστίασα και στις ερωτήσεις μου προς αυτόν, στα όσα είπε για την αθλιότητα και την αισχρή προπαγάνδα που στήνεται καθημερινά εις βάρος της ΑΕΚ. Διαβάστε τα προσεχτικά.

Και ας τα διαβάσουν και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων, καλό θα τους κάνει. Ξέρουν κι εκείνοι άλλωστε, ποιος είναι ο Αλμέιδα. Έχουν καταλάβει. Και ξέρουν πολύ καλά, ότι είναι γνήσιος, ότι είναι αληθινός. Μόνο να μάθουν έχουν. Αλλά και να γίνουν καλύτεροι. Όλοι μας, βασικά…

Το πόσο πολύ δύσκολο είναι για κάθε ομάδα και σε κάθε άθλημα, να βρει τον προπονητή που της ταιριάζει σε όλα, αποτυπώνεται και στην μπασκετική ΑΕΚ. Ένα ακόμα μεγαλόπνοο πρότζεκτ, αυτό του Πλάθα, δυστυχώς πήγε… περίπατο. Όπως κι όλα, μετά την επιτυχημένη συνταγή του Ντράγκαν Σάκοτα, που πήρε το πρωτάθλημα του 2002, επέστρεψε και πήρε Κύπελλο και Ευρωπαϊκό το 2018, κι από τότε η ομάδα δεν μπορεί να βρει προπονητή που να πετύχει.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι πρέπει να επιστρέψει ξανά ο Ντράγκαν. Λέω απλά πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί προπονητής που να ταιριάξει στη χημεία μιας οποιασδήποτε ομάδας. Και πως όταν έχεις την απίστευτη τύχη να τον βρίσκεις, πρέπει να την εκτιμάς (την τύχη σου) και να μην το ξεχνάς σε κάθε «στραβή».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X