Στο Περιστέρι, δεν ξέσπασε μόνο ο Πόνσε

Στο Περιστέρι, δεν ξέσπασε μόνο ο Πόνσε
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι το αγωνιστικό ξέσπασμα και της ΑΕΚ και κάποιων προσώπων πέρα του Αργεντινού φορ στο ματς με τον Ατρόμητο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πριν από περίπου έναν μήνα, είχε πάει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον Παναιτωλικό. Προηγήθηκε με 2-0 στο τέταρτο, ακριβώς όπως συνέβη και την προηγούμενη Κυριακή στο Περιστέρι. Από το Αγρίνιο έφυγε με ισοπαλία 2-2. Από το Περιστέρι με νίκη με 5-0. Η διαφορά που υπήρξε σ’ αυτά τα δυο παιχνίδια, είναι πως στο Αγρίνιο, όταν προηγήθηκε με 2-0, έβαλε την ταχύτητα στο ρελάντι και μπορεί και ακόμα πιο κάτω. Στο Περιστέρι πάτησε ακόμα πιο πολύ το γκάζι.

Προφανώς και υπήρχαν λόγοι που και στο ματς με τον Παναιτωλικό, ίσως ακόμα και σ’ αυτό των Σερρών, η ΑΕΚ έπαιξε σε ταχύτητες χαμηλότερες απ’ αυτές που μπορεί και τελικά το πλήρωσε ακριβά. Τέσσερις πεταμένοι τσάμπα βαθμοί, δεν είναι και μικρό πράγμα. Όμως αυτό που ξεκάθαρα φάνηκε στο Περιστέρι, απέναντι σε μια από τις αποδεδειγμένα δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος (σίγουρα πολύ πιο δυνατή από Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό), είναι πως αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα, όταν πατάει το γκάζι, δεν πιάνει από κανέναν.

Ο Ατρόμητος τρώει τρία στο ημίωρο, ο Ολυμπιακός τρώει δυο. Τροφή για σκέψη αυτό ενόψει της συνέχειας. Ειδικά από την στιγμή που πλέον, καλώς ή κακώς (για να είμαστε δίκαιοι, κακώς μόνο), δεν θα συντρέχει κανένας λόγος η ΑΕΚ να βγάζει σε καμία στιγμή, κανενός παιχνιδιού, το πόδι από το γκάζι. Είτε μέχρι να τελειώσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, είτε ακόμα και στην διαδικασία των πλέι οφς, όταν και θα κριθούν τα πάντα ως προς το πρωτάθλημα. Πάμε παρακάτω.

Οι περισσότεροι στάθηκαν στο Περιστέρι στο ξέσπασμα που έχει κάνει ο Πόνσε. Εννοώ ποδοσφαιρικό ξέσπασμα. Καταρχάς θεωρώ πως δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές, που θα επέλεγαν να ξεκινήσουν βασικό τον Αργεντινό φορ στο ματς της περασμένης Κυριακής. Θα προτιμούσαν να καβαλήσουν το… κύμα και να φυλάξουν λίγο και τον απ’αυτό τους. Ίσως βέβαια και κανείς προπονητής, μήνα Γενάρη και έχοντας διανύσει την μισή σεζόν, δεν θα δούλευε τόσο πολύ και τόσο εντατικά μ’ έναν παίκτη, για να μπορέσει να τον μεταμορφώσει αγωνιστικά από Τετάρτη σε Κυριακή. Διότι αυτό έγινε με τον Πόνσε. Αλλά (και) γι αυτό ο Αλμέιδα έφερε νταμπλ μετά από 45 χρόνια.

Κάπου διάβασα πως για πρώτη φορά η ΑΕΚ στο Περιστέρι έπαιξε για τον Αργεντινό φορ, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα. Διαφωνώ. Δεν μάζεψε όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ο Αλμέιδα πριν από το ματς, για να τους κουβεντιάσει για 45 λεπτά για το πως θα βρίσκουν τον Πόνσε. Ο προπονητής φώναξε τον Έκι και του συζήτησε πολύ αναλυτικά για κοντά μία ώρα, τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να κινείται, προκειμένου να μπορεί να τον βρίσκει επιτέλους η ομάδα .

Στα μάτια τα δικά μου, έπαιξε και μεγάλο ρόλο το γεγονός πως στην πρώτη φάση που βρέθηκε σε θέση βολής, πήρε την αυτοπεποίθηση με το γκολ που πέτυχε. Του έλειπε ακόμα και αυτό. Δίσταζε το προηγούμενο διάστημα ακόμα και να τολμήσει να μπει σε μια φάση και να εκτελέσει. Μακάρι αυτό το ξέσπασμα του Πόνσε, να έχει ανάλογη συνέχεια μ’ αυτή που είχε το ξεμπλοκάρισμα του Γκαρσία, ο οποίος από τότε που πέτυχε το δεύτερο γκολ του στη σεζόν, δεν έχει σταματήσει να σκοράρει.

Το άδικο με τον Γκατσίνοβιτς

Στο Περιστέρι πάντως, δεν ξέσπασε αγωνιστικά μόνο ο Πόνσε. Μάλιστα αυτά τα τρία γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός, «έφαγαν» τον τίτλο του mvp από τον Γιόνσον που έκανε ματσάρα. Ίσως και από τον Γκατσίνοβιτς. Θα ήθελα να σταθώ λίγο στον Γκάτσι, διότι θεωρώ πως σ’ αυτή την λίγο περίεργη κατάσταση που πέρασε η ΑΕΚ από τα μέσα του Δεκέμβρη μέχρι και τώρα, τον πήρε η μπάλα χωρίς να φταίει. Άκουσε και διάβασε πολλά τύπου «να βγάλει έξω από την ενδεκάδα τον Γκατσίνοβιτς». Φυσικά ο Αλμέιδα ούτε που έδωσε σημασία και εννοείται δεν το έκανε. Αλλά ήταν άδικο.

Ο Γκατσίνοβιτς λοιπόν, στο ματς με τον Ατρόμητο έχει δώσει μια ασίστ μισό γκολ στον Πόνσε. Έχει δώσει και δυο φορές πάσες στον Τσούμπερ που είναι για ασίστ μισό γκολ, αλλά ο Ελβετός αστοχεί. Και έχει κάνει εξαιρετικό ματς και ως αριστερός ακραίος επιθετικός και ως χαφ στον άξονα. Τέσσερις μέρες πριν, στο Χαριλάου, ο Γκατσίνοβιτς βάζει ένα γκολ και κάνει και πάλι ένα πολύ μεστό παιχνίδι. Ξανά για αρκετά αγωνιστικά λεπτά, ως χαφ στον άξονα.

Πριν απ’ αυτά τα δυο ματς ο Γκατσίνοβιτς έχει κάνει ένα τακτικά άριστο παιχνίδι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη νίκη. Ενώ και στις αναπάντεχες και σοκαριστικές γκέλες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό, αν ξαναδεί κάποιος ήρεμα και με καθαρό μυαλό τα ματς, θα διαπιστώσει πως ο Γκατσίνοβιτς, ήταν ένας απ’ αυτούς που προσπάθησαν και κινήθηκαν και το πάλεψαν περισσότερο. Όλο αυτό το διάστημα, ένα πολύ κακό ματς έχει κάνει ο Γκάτσι και αυτό ήταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και μου φαίνεται λίγο άδικο, έναν παίκτη τόσο σημαντικό για την ΑΕΚ, με τόσο υψηλή ποδοσφαιρική ευφυΐα, να τον παίρνει τόσο εύκολα η μπάλα. Ειδικά όταν πολλά από τα σημαντικά που κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν αποτυπώνονται σε αριθμούς. Αλλά και όταν έχει πετύχει στα μισά της φετινής διαδρομής, τα μισά γκολ απ’ όσα ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν.

Για να μην υπάρχει βεβαίως καμία παρανόηση, να διευκρινίσω πως αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν χρειάζεται μια προσθήκη για την θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού. Από δεξιά έχει Ελίασον, έχει Φερνάντες, έχει Άμραμπατ. Από αριστερά μόνο τον Γκατσίνοβιτς, επομένως είναι απολύτως λογικό να έχει ανάγκη από προσθήκη. Και μιας και έπιασε τα μεταγραφικά, να τελειώσω και μ’ αυτό. Ο Αλμέιδα δεν είναι προπονητής που θα επιτρέψει να γίνει μια μεταγραφή που θεωρεί πως δεν θα βοηθήσει την ομάδα, απλώς και μόνο για να γίνει. Ούτε όμως θα επιτρέψει να του βάλουν στο στόμα του λόγια που δεν είπε, είτε να του χρεώσουν ως δικό του σκεπτικό, μια παρερμηνεία των λεγομένων του. Νομίζω πως μετά το ματς με τον Ατρόμητο αυτά που είπε ήταν πολύ ξεκάθαρα. Και νομίζω πως είναι διατεθειμένος τις επόμενες μέρες, να τα κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X