ΑΕΚ Betsson, η ομάδα που δημιουργεί υπεραξίες στα αντίπαλα γκαρντ με την αεράμυνα της

ΑΕΚ Betsson, η ομάδα που δημιουργεί υπεραξίες στα αντίπαλα γκαρντ με την αεράμυνα της
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για άλλη μια κακή εμφάνιση της ΑΕΚ Betsson που μοιάζει με μια ομάδα που παλεύει χωρίς πλάνο

Η ΑΕΚ Betsson έχασε άλλο ένα ματς και για να είμαστε ειλικρινείς, αν κέρδιζε θα ήταν άδικο για την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι.

Από την μία υπήρχε μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο, που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και από την άλλη η ΑΕΚ, που πέρα από κάποια τρίλεπτα μέσα στο παιχνίδι, δεν μπορούσες να καταλάβεις τι ήθελε να κάνει. Είναι δεδομένο ότι όποια δομή είχε δημιουργηθεί και όποια χημεία είχε βρει η ομάδα πριν από ένα μήνα, έχει πάει περίπατο, οι ρόλοι άλλαξαν και πάλι και πλέον βλέπουμε μια τρομερά μπερδεμένη ομάδα, που ψάχνεται κατά την διάρκεια των αγώνων.

Τρίποντα και άμυνα για κλάματα

Για ακόμα ένα παιχνίδι, οι παίκτες της ΑΕΚ έχτισαν νέο γήπεδο με την αστοχία τους από την περίμετρο (4/22), αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Η άμυνα της Ένωσης έχει γίνει πλέον η χαρά κάθε αντιπάλου. Ο Άρης έγινε μια ακόμα ομάδα που έβαλε στην ΑΕΚ πάνω από 85 πόντους, άκοπα, αφού η άμυνα που παίζει πλέον είναι πολύ εύκολο να διασπαστεί για οποιαδήποτε επίθεση είναι απλά δουλεμένη.

Όσο και να προσπαθούσε να πιέσει τα γκαρντ και ειδικά τους Γκάλινατ και Τολιόπουλο, μετά από το πρώτο σκριν, κατέρρεε με αποτέλεσμα οι μεν κοντοί να έχουν ελεύθερα σουτ, οι δε ψηλοί να είναι μόνοι τους κάτω από το καλάθι. Ο Μπάνγκστον για παράδειγμα, ένας παίκτης που αν μπορεί να κάνει κάτι, είναι μόνο να καρφώνει μετά από σκριν στην μπάλα και να τελειώνει φάσεις, έκανε 5 καρφώματα μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Τολιόπουλος διέλυσε στην κυριολεξία την άμυνα της ΑΕΚ, αφού είτε σκόραρε, είτε κέρδιζε φάουλ. Δεν ξέρω αν έγινε αντιληπτό, αλλά η Ένωση υπέπεσε σε 23 φάουλ στο παιχνίδι και τα 12 τα κέρδισε ο Τολιόπουλος. Ούτε ο Ντόνσιτς δεν πρέπει να έχει κερδίσει τόσα στην καριέρα του, σε ένα παιχνίδι και αυτό λέει πολλά για την αμυντική δυνατότητα της ΑΕΚ. Μετά υπήρχε ο Γκάλινατ που είχε 4 φάουλ από πολύ νωρίς και κανένας δεν στόχευσε πάνω του για να τον βγάλει από τον αγώνα.

Βέβαια αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι άλλο. Οι παίκτες της ΑΕΚ, ούτε αδιάφοροι ήταν, ούτε μπορεί να πει κάποιος ότι δεν τα έδωσαν όλα. Το πρόβλημα ήταν ότι όλη η προσπάθεια που έκαναν έμοιαζε να γίνεται χωρίς πλάνο. Ο καθένας έπαιρνε την μπάλα, έπαιρνε ένα σκριν και προσπαθούσε να κάνει τον ήρωα. Ο κόουτς Καστρίτης, με την τακτική του στην άμυνα, έβαλε μεγάλα προβλήματα, ειδικά με αυτήν την ζώνη που έπαιξε με προσαρμογές. Στην τελευταία περίοδο, πήγε σε αλλαγές σε όλα τα σκριν και εκεί ήταν που οι παίκτες της ΑΕΚ, πήγαν καθαρά σε ατομικές ενέργειες, χωρίς όμως να μπορούν να ελέγξουν τον αγώνα όμως.

Καλά στοιχεία ο Νάιτ

Αν μπορεί να υπάρχει κάτι θετικό από αυτήν την κακή βραδιά για την ΑΕΚ είναι ο Νάιτ. Ο Αμερικανός μπορεί να τα έσπασε, όμως έδειξε ότι είναι κανονικός παίκτης που απλά του λείπει αγωνιστικός ρυθμός, όπως θα ήταν λογικό. Σωματικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πάνω από όλα έδειξε ότι έχει χαρακτήρα παίρνοντας αρκετές προσπάθειες όταν η μπάλα έκαιγε.

Το ίδιο συμβαίνει και για τον Μόργκαν. Ο έτερος Αμερικανός, με αρκετές προπονήσεις πλέον στα πόδια του, τελείωσε τις περισσότερες φάσεις που πήρε και έδωσε μάχες στις δύο ρακέτες. Αντίθετα ο Αγραβάνης έδειξε αρκετά βαρύς, χωρίς ρυθμό και μάλλον θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να έρθει στο 100%. Πλέον αναμένεται να μπει και ο Χόλινς, που και αυτός έχει αγωνιστικό ρυθμό και θα πρέπει να ενσωματωθεί στην ομάδα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, στο πρωτάθλημα θα πρέπει να κάνει υπερβάσεις για να μην παίξει στα play out, ενώ στην Ευρώπη σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο δεν έχει περιθώρια λάθους. Ας ελπίσουμε ότι ο Πλάθα, θα μπορέσει σύντομα να γυρίσει το χαρτί, γιατί είναι πολλοί αγώνες πλέον που με το κοουτσάρισμα του, όχι μόνο δεν βοηθάει την ομάδα, αλλά κάνει και κάποιες ακατανόητες επιλογές. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει στο μυαλό του, σύντομα γιατί είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X