Πολύ κοντά στην ΑΕΚ Κολοβέτσιος και Λαμπρόπουλος, "κολλάει" του Κουρμπέλη

kolovetsios labropoulos kourbelisΕίναι πάντα ωραίο να κουβεντιάζεις για μεταγραφές. Και είναι ακόμα ωραιότερο όταν κουβεντιάζεις για μεταγραφές που θα φτιάξουν μια ισχυρή ομάδα και όχι που θα μπαλώσουν τρύπες για να σώσουν μια κατάσταση. Για να δούμε λοιπόν λίγο, πως κινείται η ΑΕΚ.

Έχει ήδη αποκτήσει τον Μάνταλο και τον Κολοβέτσιο, έχει κλείσει τον Λαμπρόπουλο και τον Σαρρή και ετοιμάζεται να «τελειώσει» και με τον Αραβίδη.  Οι τέσσερις πρώτοι είναι ηλικίας από 23 μέχρι και 25. Όλοι τους με γεμάτες σεζόν ως βασικοί στην σουπερλίγκα. Όλοι τους με εξαιρετική παρουσία και φέτος στο πρωτάθλημα. Όσο για τον Αραβίδη, μπορεί να είναι στα 27 του, αλλά αφενός φέτος «οργιάζει», αφετέρου πρόκειται για ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς τα τελευταία δυο χρόνια έχει μεταμορφωθεί αγωνιστικά.

Με λίγα λόγια, όλοι οι παίκτες που είτε η ΑΕΚ έχει ήδη αποκτήσει, είτε είναι μια ανάσα από την απόκτηση τους, είναι από το πάνω ράφι της ελληνικής αγοράς. Είναι από τα καλύτερα… προϊόντα του πρωταθλήματος της Σουπερλίγκα. Πρόκειται για μια τακτική που ακολούθησε όλα τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός (Τοροσίδης, Μανιάτης, Σιόβας, Σάμαρης) και προφανώς, προφανέστατα, χαμένος δεν βγήκε.

Αλλά και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 που η ΑΕΚ σάρωνε τους τίτλους και έπαιζε ποδόσφαιρο για σεμινάριο, αυτή την τακτική ακολουθούσε. Από το πάνω ράφι του ελληνικού πρωταθλήματος ψώνιζε. Παίκτες από τον Πανιώνιο, από την Ξάνθη, από την Νάουσα, από τον Πανηλειακό.  Και τώρα αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να το κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει. Παρά την δεδομένη, προσωρινή μεν αλλά αντικειμενική δε, δυσκολία στα ψώνια, που δεν είναι άλλη από την παρουσία του χρόνου στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής.

Οι παίκτες όμως που κοιτάζει, επίσης είναι από το πάνω ράφι της ελληνικής αγοράς. Ποδοσφαιριστές με γεμάτες σεζόν και ως βασικοί, στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκα. Ακόμα και η περίπτωση του Κοντοέ, σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται. Έστω και αν επέμενα και θα επιμείνω πως εκείνοι που γύρισαν την πλάτη και έσπευσαν να τρέξουν μακριά από την ΑΕΚ, την ώρα που η ομάδα «καιγόταν» για την βοήθεια τους, δεν έχουν καμία θέση. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα, ενδεχομένως και χωρίς νόημα.

Μπορεί βεβαίως κάποιος να πει, πως η ΑΕΚ θα έπρεπε ήδη να «ψάχνεται» στην ξένη αγορά, προκειμένου να ανακαλύψει νέους Σκόκο στην Αργεντινή, ή περιπτώσεις – λαβράκια όπως ο Κάσες του Πανθρακικού. Δεν θα διαφωνήσω. Αλλά θα υπενθυμίσω πως όταν ερχόντουσαν οι… καραβιές των ξένων (ανάμεσα τους και λαβράκια), γινόταν τεράστια κουβέντα για την ανάγκη να αποκτηθούν Έλληνες παίκτες που θα αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας και για ομάδα που θα είχε βάση ελληνική.

Με λίγα λόγια, με βάση τα ψώνια που έχουν ήδη γίνει, αλλά και με βάση τις περιπτώσεις που φαίνεται πως η ΑΕΚ κοιτάζει, η μεταγραφική λογική είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε μην ξεχνάτε, πως η διαδικασία υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού, είναι στα μισά της. Έχει δρόμο ακόμα να διανύσει η ΑΕΚ στην… αγορά . Τι θα βγάλει τελικά η τράτα, εδώ θα είμαστε και θα το κουβεντιάζουμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X