Η απίστευτη ευκαιρία που σημάδεψε τον Πατίκα (VIDEO)

Η απίστευτη ευκαιρία που σημάδεψε τον Πατίκα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για κάποιους παίκτες, αρκεί μία και μόνο φάση για να τους χαρακτηρίσει για τη συνέχεια της αθλητικής καριέρας τους. Να τους φτιάξει ή να τους καταστρέψει το μέλλον. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τζίμη Πατίκα και της φάσης που εκτυλίχθηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1989, στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όταν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός βρέθηκε φάτσα με το τέρμα σε κενή εστία και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ηταν τόσο μεγάλη η ευκαιρία (που θα έδινε και τη νίκη στην ΑΕΚ), που σημάδεψε τον Πατίκα για χρόνια και τον ακολουθούσε σε όλη την καριέρα του (μαζί και με το γκολ στην Μασσαλία που δεν μέτρησε ο Σαντόζ).

Βέβαια, ακόμα και σήμερα ουδείς μπορεί να κατανοήσει εύκολα πως χάθηκε εκείνο το γκολ. Η ΑΕΚ είχε εκδηλώσει μαγική αντεπίθεση, με τον Οκόνσκι να σηκώνει εξαιρετικά τη μπάλα και να ξεκινά αντεπίθεση με τον Σαβέβσκι. Ο χαφ της ΑΕΚ έκανε υπέροχη διαγώνια πάσα που έθεσε νοκ άουτ τον Σαργκάνη και ο Πατίκας έπρεπε απλά να σπρώξει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Ωστόσο, με την ταχύτητα και το πάθος του, ο Πατίκας την έστειλε στο δοκάρι και άφησε τον κόσμο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια να μένει με το στόμα ανοιχτό.

Κατά τα άλλα, εκείνο το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό. Ο Παναθηναϊκός καιγόταν για τη νίκη και ήταν πιο επιθετικός. Υπήρξαν κάποιες φάσεις που αδικήθηκε από τη διαιτησία σε υποδείξεις οφσάιντ που δεν ήταν ορθές, αλλά η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην ΑΕΚ. Στο 87’ κεφαλιά του Γιώργου Πεππέ σταμάτησε στο δοκάρι του Σαργκάνη. Στα χάι λάιτς του ματς αναμφίβολα και η εκπληκτική κούρσα του Γιώργου Σαββίδη, που αν γινόταν σήμερα θα συγκρινόταν με Μαραντόνα και Μέσι. Με απίστευτη τεχνική και ταχύτητα πέρασε τον μισό Παναθηναϊκό, αλλά ήθελε να ξεπεράσει και τον Σαργκάνη και χάθηκε η ευκαιρία.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X