ΑΕΚάρα κέρδισε τους ξανά και... πάτα κορυφή! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα κέρδισε τους ξανά και... πάτα κορυφή! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚάρα του Αλμέιδα υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό με στόχο το τρίποντο που θα την φέρει στην κορυφή της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξεπέρασε τον Βόλο (3-0), «τσάκισε» τον Ολυμπιακό (1-2) μέσα στο Καραϊσκάκη και απόψε με νίκη επί του Παναθηναϊκού (20:30, Cosmote Sport 1HD, LIVE μετάδοση ENWSI TV) πατάει στην κορυφή!

Ανασταλτικός παράγοντας ότι το γήπεδο θα είναι ξανά άδειο και κρύο και όπως είδαμε στα ματς με Βόλο και Αρη αυτό επηρέασε πάρα πολύ τους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα. Ωστόσο απόψε καλούνται να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο κόντρα στην ομάδα του… νέου Φατίχ Τερίμ!

Η ΑΕΚ ξέρει πώς… γίνεται η δουλειά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το έκανε, άλλωστε, στον α’ γύρο, όπου έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Στίβεν Τσούμπερ ο οποίος είχε μια ασίστ και ένα γκολ και εκτελεστή τον Ορμπελίν Πινέδα επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού και πέτυχε μια μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο με τον αέρα της περσινής πρωταθλήτριας. Η ΑΕΚ, λοιπόν, μπορεί να το κάνει ξανά κόντρα στο «τριφύλλι», το οποίο δεν την έχει κερδίσει εσχάτως σε τέσσερα σερί ματς.

Η ΑΕΚ, άλλωστε, ξέρει από ντέρμπι… Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα είναι μέχρι στιγμής ανίκητη σε 13 σερί ντέρμπι.

Η τελευταία ήττα της ΑΕΚ ήταν με 3-1 από τον Ολυμπιακό στις 12 Μαρτίου 2023, την πρώτη της στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» (και μοναδική ως τώρα στο πρωτάθλημα). Από τότε η Ένωση «τρέχει» αήττητο σερί 13 αγώνων σε ντέρμπι. Στο διάστημα αυτό οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν 9 νίκες και 4 ήττες με γκολ 21 υπέρ και μόλις 6 κατά. Συνολικά επί «Πελάδο» η ΑΕΚ έχει απέναντι στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, δηλαδή Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες με γκολ 26-13.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Όπως συνηθίζει στα τελευταία ματς ο Ματίας Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε αποστολή για την ΑΕΚ. Αμφίβολος, αν όχι εκτός είναι ο Κώστας Γαλανόπουλος που έχασε και το ματς Κυπέλλου με τον Άρη (0-0). Ενώ δεδομένα απόντες είναι οι διεθνείς Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Ζίνι που συμμετέχουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και Ασίας.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν και θετικά… Το πρώτο είναι η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου, αλλά και η… δήλωση ετοιμότητας του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος αναμένεται να είναι βασικός στο ντέρμπι.

ΑΕΚάρα κέρδισε τους ξανά και... πάτα κορυφή! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Για την ενδεκάδα παίζουν πολλά ξανά… Ο Στάνκοβτς θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα οι Βίντα και Κάλενς που πήραν ανάσες με τον Άρη αναμένεται να είναι οι δύο στόπερ, παρά την πολύ καλή εικόνα του Μήτογλου. Στα άκρα Ρότα και Σιντιμπέ είναι τα φαβορί, όπως και στο ματς με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξουν ρόλους απόψε.

Αν επιλεγεί ο Πινέδα δεξιά, τότε ένας εκ των Ρότα, Σιντιμπέ θα είναι αριστερά, αν και εφόσον ο Αλμέιδα επιλέξει να μην χρησιμοποιήσει τον Πήλιο.

Αν και εφόσον ο Πινέδα αγωνιστεί ως δεξί μπακ, τότε στον άξονα θα δούμε Σιμάνσκι – Γιόνσον, αριστερά Γκατσίνοβιτς, δεξιά Άμραμπατ ή Ελίασον και μπροστά Τσούμπερ ή Αραούχο με φορ τον Γκαρσία.

Αν ο Πινέδα είναι στα χαφ με τον Σιμάνσκι φαβορί για ταίρι του, τότε η επίθεση θα έχει την ίδια διάταξη με όσα αναφέραμε πριν.

Το πλάνο του Παναθηναϊκού

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, έχει να διαχειριστεί, απουσίες, κούραση, ψυχολογία αλλά και… απώλειες! Οι «πράσινοι» στο τέταρτο παιχνίδι του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο τους θα αναζητήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη σε ντέρμπι, αφού δεν κατάφεραν να «τουμπάρουν» τον Ολυμπιακό στο ματς του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από το 2/2 κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα, έχοντας επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, επομένως το κίνητρο είναι ακόμη πιο μεγάλο.

Φυσικά ο Τούρκος τεχνικός, έχει να διαχειριστεί τις πολύ σημαντικές απουσίες, του Φίλιπ Τζούριτσιτς, του Άνταμ Τσέριν και του Σεμπάστιαν Παλάσιος, ενώ πλέον εκτός ομάδος έχει τεθεί και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι! Ο Ιταλός τερματοφύλακας προκάλεσε… αναταραχή στο Κορωπί και αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν, έχοντας μείνει και εκτός αποστολής όπως ήταν αναμενόμενο. Προφανώς εκτός, παραμένουν και οι Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν με τραυματισμό, ενώ μέσα είναι και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του χειμώνα, ο Δημήτρης Λημνιός.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζεται από τους εξής: Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς.

Οι διαιτητές του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

  • Διαιτητής: Αλ Χακίμ Μοχαμέντ
  • Βοηθοί: Μεχμέτ Κουλούμ, Φρέντρικ Κλίβερ
  • VAR: Μπέμπεκ
  • ΑVAR: Μπουξμπάουμ
  • 4ος: Τζήλος

Η Ανάλυση του Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 από τον Άκη Ζήκο|AEK After 16/05/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X