Ζόρικη για την ΑΕΚ η άνοδος στην Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Ζόρικη για την ΑΕΚ η άνοδος στην Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

mavros7Η «ομαδογεωργαφία» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν πολύ διαφορετική μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες. Τότε, που μπορεί να υπήρχαν παρασκηνιακές καταστάσεις, αλλά δεν υπήρχαν διαλυτικά φαινόμενα στις ομάδες. Που η Θεσσαλονίκη ήταν ισχυρή και εκπροσωπούνταν σταθερά από τρεις (ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλής) και ενίοτε τέσσερις ομάδες. Και η ΑΕΚ ζοριζόταν πολύ στην Θεσσαλονίκη, ειδικά στο ξεκίνημα των «πέτρινων» χρόνων της δεκαετίας του ’80.  Χαρακτηριστικές είναι οι δύο αναμετρήσεις που έγιναν μια μέρα σαν σήμερα.

Το 1985 η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Τον πολύ ισχυρό Ηρακλή της εποχής, με τον Χατζηπαναγή να αποτελεί τον κύριο μοχλό μιας ομάδας με καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό συνέβη και απέναντι στην Ενωση, που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Μοιραία, σφυροκοπήθηκε άγρια από τον Ηρακλή. Η αλλαγή τερματοφύλακα δεν βοήθησε, καθώς ο Αρβανίτης εξελίχθηκε σε μοιραίο ανατρέποντας τον Παπαδόπουλο και δίνοντας το πέναλτι που αξιοποίησε ο Χατζηπαναγής. Η αντίδραση της ΑΕΚ υπήρξε χλιαρή και η ήττα με 1-0 ήρθε φυσιολογικά.

Ακόμα χειρότερα, σχεδόν τραγικά, ήταν τα πράγματα το 1982. Η ΑΕΚ ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη για το πρώτο ματς κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Η ήττα με 6-1 αποτέλεσε ταφόπλακα στα «κιτρινόμαυρα» όνειρα για διάκριση μέσω κυπέλλου. Η Ενωση μπήκε υπνωτισμένη και βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Κούδα. Ο Μαύρος κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά η ΑΕΚ ήταν τόσο κακή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό από τον Δημόπουλο και στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε: δύο ακόμα γκολ από τον Δημόπουλο και ένα από τους Σίγγα και Γκουερίνο, έγραψαν την τελική αποτυχία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”KsWBQUYQcS0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”pt65HUgqFr8″ width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X