Νίκη στις Σέρρες για την ΑΕΚ γιατί... πρέπει και για δώρο στον Αλμέιδα! (17:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Νίκη στις Σέρρες για την ΑΕΚ γιατί... πρέπει και για δώρο στον Αλμέιδα! (17:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ φιλοξενείται στις Σέρρες και υπάρχει «πρέπει νίκης» για την ομάδα του Αλμέιδα, μετά την γκέλα με τον Παναιτωλικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίκη και μόνο νίκη είναι απόψε το ζητούμενο για την ΑΕΚ στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό (17:00, Novasports, LIVE μετάδοση enwsi.gr) μετά την γκέλα με τον Παναιτωλικό (2-2) στο Αγρίνιο την περασμένη Δευτέρα.

Για να πάει η ΑΕΚ ήρεμα στη διακοπή των Χριστουγέννων και να παραμείνει τουλάχιστον σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή πρέπει να πάρει το «τρίποντο» στις Σέρρες. Προετοιμασία ουσιαστική δεν μπορούσε φυσικά να γίνει καθώς το πρόγραμμα με τα «κολλητά» ματς δεν το επέτρεπε και το μεγάλο πρόβλημα φυσικά έχει να κάνει ξανά με τα πολλά προβλήματα απουσιών που αντιμετωπίζει σε ακόμα ένα παιχνίδι η ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ είναι γεγονός πως προέρχεται από μία δύσκολη εβδομάδα που ξεκίνησε με την ήττα στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ (3-1) που σήμανε το φινάλε του ευρωπαϊκού της ταξιδιού, ενώ τη Δευτέρα έμεινε στο 2-2 απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, κάνοντας μια… χοντρή γκέλα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να προηγείται με 0-2 στο 14′, έδειξε να καθαρίζει και χαλάρωσε, με αποτέλεσμα να πληρώσει για άλλο ένα παιχνίδι τα αμυντικά της ζητήματα και να πάρει έναν αντί για τρεις βαθμούς. Κάπως έτσι, το σημερινό ματς στις Σέρρες αποκτά τον χαρακτήρα «τελικού» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, αν και ποτέ ο Αργεντινός δεν χαρακτηρίζει έτσι τα ματς. Ωστόσο ο Αλμέιδα και οι παίκτες ξέρουν πως τα περιθώρια για νέες απώλειες είναι στενά και πρέπει να μείνουν σε επαφή με την κορυφή στο φινάλε του 2023.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Αγωνιστικά υπάρχουν και πάλι πολλές απουσίες, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει στους Πινέδα, Στάνκοβιτς, Πόνσε, Άμραμπατ, Πισάρο, Κάλενς και φυσικά στον Αραούχο, ενώ εκτός μάχης τέθηκε και ο Σιντιμπέ, που βγήκε με πρόβλημα απέναντι στον Παναιτωλικό.

Αναφορικά με την πιθανή ενδεκάδα, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει με τον Αθανασιάδη στα δοκάρια, τους Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Σιμάνσκι-Γιόνσον στον άξονα, τους Ελίασον-Γκατσίνοβιτς στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης, ο Λιβάι Γκαρσία είναι δεδομένος, ενώ από πίσω του παίζετε η θέση ανάμεσα σε Τσούμπερ και Μάνταλο.

Να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» εκτός έδρας στο πρωτάθλημα φέτος έχουν απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα και σήμερα βλέπουν το ματς ως μια ευκαιρία για να δείξουν αντίδραση, επιστρέφοντας στα τρίποντα πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Aθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Ρότα, Πήλιος, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Ραντόνια, Γεμπόα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον και Ζίνι.

Εικόνα

Το πλάνο του Πανσερραϊκού

Ο Πανσερραϊκός, από την άλλη, προ ημερών λύγισε από τον Ολυμπιακό (0-1) και γνώρισε την μόλις πρώτη ήττα στην έδρα του, όπου πλέον έχει ρεκόρ 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με τέρματα 8-5.

Ένα ματς, στο οποίο ο Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε τον συνηθισμένο σχηματισμό με τον οποίο παρατάσσει την ομάδα του και επέλεξε τριάδα στην άμυνα και συμπαγές άξονα, κάτι το οποίο ενδέχεται να κάνει και σήμερα. Οι Σερραίοι, πάντως, δείχνουν να βρίσκονται σε κακό φεγγάρι, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές ήττες και πέντε ματς συνολικά χωρίς νίκη στη σειρά. Η καλή τους εκκίνηση στο πρωτάθλημα, όμως, τους έχει φέρει 13 βαθμούς και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Χόβαν, Στάικο, εκτός παραμένουν οι τραυματίες Τσαγκαλίδης, Γούλερι, ενώ δεν βρίσκονται στην αποστολή και οι Στίνα, Κολομπίνο, Καρασαλίδης, Παπαβασιλείου, Τσομπανίδης, Ανάκογλου.

Οι εκλεκτοί του Γκαρσία: Κατσίκας, Τσιλιγγίρης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Πηλέας, Δεληγιαννίδης, Ντάνκερλουι, Θυμιάνης, Ουεντραόγκο, Μορέϊρα, Οικονόμου, Τομάς, Σοφιανός, Μούργος, Χατζηστραβός, Μπαϊροβιτς, Μασαρίποφ, Μασκανακης, Άλεξιτς.

Οι διαιτητές στο Πανσερραϊκός-ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
  • Bοηθοί: Φωτόπουλος, Βεργέτης
  • Τέταρτος: Τσακαλίδης
  • VAR: Διαμαντόπουλος
  • AVAR: Πετρόπουλος

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Ο τίτλος και η μεγάλη εικόνα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X