Τα μεγάλα buzzer beater της ΑΕΚ πριν τον Κουζμίνσκας: Από τον Ατρούια στον Ζήση και τον Μέικον (VIDEO)

Τα μεγάλα buzzer beater της ΑΕΚ πριν τον Κουζμίνσκας: Από τον Ατρούια στον Ζήση και τον Μέικον (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας λύτρωσε την ΑΕΚ στην εκπνοή του αγώνα με το Μαρούσι και πρόσθεσε ακόμα μεγάλο buzzer beater στην ιστορία της

Ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο play με αποδέκτη τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας χάρισε στην ΑΕΚ Betsson τη νίκη στην εκπνοή απέναντι στο Μαρούσι και ταυτόχρονα μια θέση στο Final 8 του Κυπέλλου.

Με αφορμή το μεγάλο καλάθι του Λιθουανού, σας θυμίζουμε πέντε άλλα μεγάλα buzzer beater της «Ένωσης».


5/5/1997: Ατρούια από την… Ιταλία

Η ΑΕΚ έφτασε στους τελικούς της Α1 νικώντας με απίθανο τρόπο τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο αγώνα της σειράς. Ο Στέφανο Ατρούια, ο βραχύσωμος Ιταλός γκαρντ που λίγοι θυμούνται, με τρίποντο από τα οκτώ μέτρα στην εκπνοή είχε χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη με 70-68 στην παράταση μέσα στο Αλεξάνδρειο και μαζί την πρόκριση με 2-0 νίκες. Μάλιστα, αυτή η νίκη είχε χαρίσει στην «Ένωση» την επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά από 26 χρόνια!

3/3/2005: Ζήσης για τη νίκη με σπασμένη μύτη

Ο Νίκος Ζήσης έβαλε αρκετά μεγάλα καλάθια στην καριέρα του αλλά κανένα δεν ξεπερνά αυτό που πέτυχε στις 3 Μαρτίου του 2005. Μπορεί να μην έκρινε κάποιον τίτλο, αλλά 23χρονος τότε γκαρντ παίζοντας με σπασμένη μύτη και έχοντας χάσει προσωρινά τον έλεγχο της μπάλας, πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα με την Εφές στο Γαλάτσι για την 2η αγωνιστική των «16» της Ευρωλίγκας ένα απίστευτο τρίποντο που είχε χαρίσει στην ΑΕΚ τη νίκη με 70-69.

14/3/2018: Πάντερ… από παντού

Έχοντας χάσει με 98-88 στο ΟΑΚΑ από τη Νίμπουρκ η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα θαύμα για να προκριθεί στα προημιτελικά του BCL. Κι αυτό έγινε στη ρεβάνς, με τον Κέβιν Πάντερ να ευστοχεί σε τρίποντο 2,8’’ πριν το τέλος και να χαρίζει στην ομάδα του τη νίκη με 93-82 μέσα στην Τσεχία. Η «Ένωση» έφτασε ως το τέλος της διαδρομής κατακτώντας ευρωπαϊκό τίτλο στην 50η επέτειο από το 1968 και ο Αμερικανός έμελε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους σούτινγκ γκαρντ της Ευρώπης με αμέτρητα μεγάλα καλάθια.

13/3/2021: Killer Λάνγκφορντ

Στις 13 Μαρτίου του 2021, για την 17η αγωνιστική της Basket League, το ντέρμπι Δικεφάλων στο Παλατάκι ήταν στην ισοπαλία (85-85) με την τελευταία κατοχή του αγώνα στην ΑΕΚ. Η μπάλα πήγε αναμενόμενα στον Κιθ Λάνγκφορντ κι αυτός με ένα από τα αγαπημένα του mid-range σουτ ακριβώς με την εκπνοή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

20/3/2021: Από τον Λάνγκφορντ, στον Μέικον

Μόλις μια εβδομάδα μετά, ίδιο φινάλε για την ΑΕΚ και νίκη επί ακόμη μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης. Για την 18η αγωνιστική, με μόλις εννιά διαθέσιμους παίκτες, η «Ένωση» χρειάστηκε ένα εκτός ισορροπίας τρίποντο του Ντάριλ Μέικον και μια… φιλική αναπήδηση στη στεφάνη για να «λυγίσει» τον Ηρακλή με 100-97.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X