Η μαγκιά είναι να νικάς με όλους τους τρόπους και η ΑΕΚ το μαθαίνει!

Η μαγκιά είναι να νικάς με όλους τους τρόπους και η ΑΕΚ το μαθαίνει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την ξεχωριστή σημασία που έχουν για την ΑΕΚ νίκες όπως αυτήν με τον Αρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτελεί πάγια σκέψη μου για τον αθλητισμό. Προτιμώ οποιαδήποτε κουβέντα για όσα έγιναν σωστά ή λάθος σε ένα παιχνίδι, να γίνονται με την ηρεμία που προσφέρει απλόχερα μια νίκη. Ετσι και στην περίπτωση του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αρη. Δεν ενθουσίασαν οι «κιτρινόμαυροι», δεν έφτασαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά η δουλειά έγινε. Μετά από λίγο καιρό, το πιθανότερο είναι πως ουδείς θα θυμάται τον τρόπο, αλλά όλοι θα ξέρουν πως ήρθε η νίκη με τον Αρη.

Αρα, το πλέον σημαντικό κομμάτι για την ΑΕΚ και κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι η νίκη. Ειδικά μάλιστα αν αναλογιστεί κάποιος, ποια ήταν η κατάσταση που βρισκόταν η Ενωση πέρυσι τέτοια εποχή. Η ΑΕΚ πήγαινε για το κυρίως κομμάτι της σεζόν με χάντικαπ οκτώ βαθμών από τον Παναθηναϊκό, ήταν μια ολοκαίνουργια ομάδα και υπήρχαν πολλές αμφιβολίες και ερωτηματικά για όσα μπορούσε να κάνει. Οσα έπραξε, τα είδαμε βέβαια όλοι.

Η ΑΕΚ σε φάση ωριμότητας

Στην προκειμένη περίπτωση, η ΑΕΚ προσπαθεί να μπει και σε μια φάση ωριμότητας. Δηλαδή, δεδομένα άπαντες προτιμούν να διαλύει τον αντίπαλο, να τον «πατά» αγωνιστικά, να κάνει 20 τελικές και να βάζει πέντε γκολ σε κάθε παιχνίδι. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αρα, το μείζον είναι να μάθεις να παίρνεις τις νίκες και με πιο απλό τρόπο. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΑΕΚ δείχνει πως εξελίσσεται στο κομμάτι των στατικών φάσεων και βρίσκει σταθερά λύσεις από εκεί.

Αρα, το σημαντικό είναι πως ήρθαν οι βαθμοί της νίκης. Η ΑΕΚ προσπέρασε και τον Ολυμπιακό, είναι σταθερά μπροστά από τον ΠΑΟΚ, περιμένει το επόμενο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού. Ξέρει πως έχει το πλεονέκτημα στα μεγάλα παιχνίδια, θέλει να προσέχει ιδιαίτερα και τα ματς με τους πιο αδύναμους. Δεν είναι δόκιμο να πηγαίνεις τέτοια ματς στο γκολ και στη μία φάση, αλλά πρέπει να μάθει να λειτουργεί και υπό αυτές τις συνθήκες.

Έλλειψη ενέργειας, ελάχιστες επιλογές

Ένα ερώτημα είναι για ποιον λόγο εμφανίστηκε η ΑΕΚ έτσι. Ο Αλμέιδα επέλεξε αυτήν τη φορά να κάνει άκρως περιορισμένο ροτέισον. Εάν συνυπολογίσουμε μάλιστα πως η παρουσία του Αθανασιάδη ήταν αναγκαστική λόγω του τραυματισμού του Στάνκοβιτς, οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα ήταν οι εξής δύο: Σιντιμπέ και Ελίασον. Να πω την αλήθεια, περίμενα στο αρχικό σχήμα τον Πόνσε, αν και φάνηκε πως ήταν – και λογικά – απόλυτα ικανοποιημένος από την τριπλέτα Πινέδα, Μάνταλου, Τσούμπερ στη δημιουργία.

Δεν έχω ξεκάθαρα μέσα μου, κατά πόσον αυτό το ρηχό παιχνίδι της ΑΕΚ και οι πολλές ανούσιες σέντρες που εύκολα αντιμετωπίζονταν από Φαμπιάνο και Μπράμπετς, ήταν προϊόν της έλλειψης ενέργειας που υπήρχε στους «κιτρινόμαυρους» ή στην καλή αμυντική τακτική του Αρη. Εάν πάντως σκεφτεί κάποιος πως η ΑΕΚ έπαιζε κατά κύριο λόγο από τη «φρέσκια» δεξιά πλευρά της, τείνω προς την πρώτη εκτίμηση. Υπήρχε θέμα ενέργειας και καθαρού μυαλού.

Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια, δεν υπήρχαν και απλόχερες επιλογές για να αλλάξει πολλά πράγματα με όσα έχουν στριμωχτεί στα Σπάτα το τελευταίο διάστημα. Η ΑΕΚ δεν είχε φρεσκάδα για να βρει όλες τις λύσεις. Αλλά και πάλι, είχε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο. Αυτό που βρίσκει σε όλα τα παιχνίδια της. Εκεί βρήκε το γκολ, εκεί κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Ο ρυθμός της ΑΕΚ και ο Λιβάι

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X