Να θυμάστε τι λέγαμε για τους στόπερ

Να θυμάστε τι λέγαμε για τους στόπερ

Ο Ενωσίτης βλέπει το ξεγύμνωμα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για το θέμα του στόπερ, όπου η ΑΕΚ έχει ασύγκριτη υπεροχή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ξέρει κανείς τι θα φέρει η χρονιά. Αν στο τέλος της θα είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη με γνώμονα τον απολογισμό. Και βέβαια πάντα με την πίεση της απόλυτης επιτυχίας της αμέσως προηγούμενης σεζόν. Αλλά το τι ομάδα έχουμε, το τι παίκτες έχουμε, το ξέρουμε. Δεν χρειαζόμαστε να περιμένουμε αν στο τέλος θα πάρουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο ή το νταμπλ ή αν θα συνεχίσουμε και θα διακριθούμε στην Ευρώπη. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας μας και τις δυνατότητες των παικτών μας.

Ο πρόλογος είναι για να συνεχίσουμε με αναφορά σε πράγματα που πρέπει να λέγονται. Όλο το καλοκαίρι κύλησε με γκρίνια για τους στόπερ. Οι οπαδοί της νταμπλούχου Ελλάδας θεωρούσαν πως είχαμε πρόβλημα στους στόπερ. Όχι, δεν ήταν μόνο το γεγονός πως ζητούσαν ακόμη μια μεταγραφή για να συμπληρωθεί καρέ. Ήταν κυρίως το τι έλεγαν σε σχέση με τους υπάρχοντες. Και οι συγκρίσεις που έκαναν με τις κινήσεις των άλλων.

Ολοι ψάχνουν για στόπερ!

Οι Φρέιρε, οι Πορόσο, οι Μπιανκόν, οι Γεντβάι, οι Ενγκόνγκ, οι Πάλμερ, είχαν αναδειχθεί σε κάτι σαν μεταγραφές της χρονιάς στην Ευρώπη, την στιγμή που η ΑΕΚ έμενε… μόνο (ναι μόνο!) με Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου. Με τον τελευταίο πάλι να απαξιώνεται, παρά τις μεγάλες του εμφανίσεις σε τεράστιες περσινές νίκες της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μερικούς μήνες μετά, όλοι οι άλλοι (ναι όλοι οι άλλοι) ψάχνουν λιγότερο ή περισσότερο στόπερ. Κάποιοι σε Πειραιά μεριά ψάχνουν και δύο στόπερ μάλιστα. Έχει γελάσει ο κάθε πικραμμένος με όσα έχουμε δει από όσους προαναφέραμε. Τους… παικταράδες, λόγω των οποίων κάποιοι δικοί μας έφτασαν να υποτιμούν την σύνθεση των στόπερ της νταμπλούχου. Κι επαναλαμβάνουμε: Δεν ήταν απλώς πως ζητούσαν τέταρτο. Υποστήριζαν πως ο τέταρτος έπρεπε να έλθει ως βασικός στην θέση ενός από τους Μουκουντί ή Βίντα. Που εντάξει πέρσι, αλλά τώρα κλπ.

Η καλύτερη τετράδα με σφραγίδα Αλμέιδα

Η ΑΕΚ έκανε μια κίνηση, όταν ο προπονητής της θεώρησε πως αυτή η κίνηση ήταν η κατάλληλη, αφορούσε παίκτη για τον οποίο δεν είχε αμφιβολίες και ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να περιμένει. Λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο και μαζί και ο μηχανισμός πίσω του, αλλά ένας σημαντικός αριθμός φίλων της ομάδας, δεν έχουν καταλάβει τίποτε ακόμη. Θεωρούσαν μη χρήσιμο για φέτος τον στόπερ με τον οποίο κάναμε τα δύο μεγαλύτερα διπλά της σεζόν ως τώρα, σε Μπράιτον και Λεωφόρο. Τον Μήτογλου.

Και τώρα που έκλεισε και η τετράδα με τον εξαιρετικό Κάλενς, τι λέμε; Τι έχουμε να πούμε για την σύνθεση των κεντρικών μας αμυντικών σε σύγκριση με των ανταγωνιστών μας; Ποιος διαθέτει έστω και κατά προσέγγιση τέτοια τετράδα στο πρωτάθλημα, πίσω από την ΑΕΚ;

Ο Ενωσίτης

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X