Το ξέσπασμα που χρειάζεται η ΑΕΚ για να φύγει πιο μπροστά απ’ όλους!

Το ξέσπασμα που χρειάζεται η ΑΕΚ για να φύγει πιο μπροστά απ’ όλους!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη δυσκολία της ΑΕΚ να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που δημιουργεί και πως θα λυθεί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εχοντας μπει πλέον στον Δεκέμβρη, υπάρξει ξεκάθαρο δείγμα γραφής για κάθε ομάδα. Η ΑΕΚ ολοκληρώνει τη Δευτέρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή, έχει κάνει μακρά πορεία στην Ευρώπη με θετικό πρόσημο επί του παρόντος. Ωστόσο, αν κάποιος ακούσει σχόλια, μπει σε συζητήσεις θα συνειδητοποιήσει πως υπάρχει κάτι που κρατά όλο τον οργανισμό. Σα να λείπει κάτι, που κρατά την ΑΕΚ και δεν την αφήνει να λυθεί.

Αυτό δεδομένα εντοπίζεται στο σκοράρισμα. Μολονότι, η ΑΕΚ είναι με διαφορά η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα – αλλά όπως είδαμε απέναντι στην Μπράιτον και κόντρα σε ομάδες του κορυφαίου επιπέδου στην Ευρώπη – που σταθερά μπορεί να κάνει τουλάχιστον δεκάλεπτο σε κάθε παιχνίδι με παραγωγή πολλών φάσεων, δεν καταφέρνει να έχει τα γκολ που θέλει. Ετσι, είτε παίρνει αγχωτικές νίκες όπως εκείνη στα Γιάννινα, είτε δεν μπορεί να πάρει τίποτα από το παιχνίδι, όπως με τους Αγγλους.

Γκολ με το… τσιγκέλι

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Στην Ευρώπη η ΑΕΚ έχει πέντε γκολ, αλλά με τα τρία να έρχονται σε ένα παιχνίδι. Δηλαδή, στα υπόλοιπα τέσσερα η ΑΕΚ σκόραρε όλες κι όλες δύο φορές και μοιραία μετρά μόνο μια ισοπαλία. Και στο πρωτάθλημα, δεν είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση. Η Ενωση έχει 22 γκολ σε 12 ματς, λιγότερο δηλαδή από δύο γκολ ανά παιχνίδι. Ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ένα γκολ σπάνια σου φτάνει για να πάρεις τη νίκη.

Το πρόβλημα το μεγεθύνει και η κατάσταση στον ανταγωνισμό. Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στα 32 γκολ, 31 ο Ολυμπιακός, 26 ο ΠΑΟΚ. Με το υλικό που έχει η ΑΕΚ, την ποιότητα που υπάρχει δημιουργικά, είναι λίγα τα γκολ. Και θα μπορούσε να είχε γίνει βαθμολογική ζημιά, εάν η άμυνα δεν είχε σφίξει σε τέτοιο σημείο, που να θυμίζει σε μεγάλο ποσοστό την εξαιρετική λειτουργία της περυσινής σεζόν, όταν πήρε σχεδόν άριστα.

Ασύγκριτη υπεροχή στα στόπερ

Ανοίγω παρένθεση για τα στόπερ. Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει εάν ο Κάλενς είναι παίκτης για το επίπεδο που ζητά η ΑΕΚ και άρα θα πρέπει να προχωρήσει στην αγορά του. Δεδομένα πάντως, είναι ανώτερος του Τζαβέλλα, το κενό του οποίου ήρθε να καλύψει στο φινάλε των μεταγραφών. Σε αυτό το κομμάτι, η υπεροχή της ΑΕΚ έναντι του ανταγωνισμού είναι πραγματικά ασύγκριτη. Με τους Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου να είναι μια τριάδα που από πέρυσι δεν βλέπει τους άλλους, η Ενωση είναι στα καλύτερα της σε αυτό το κομμάτι.

Είναι σημαντικό να το έχουμε στο μυαλό μας αυτό, γιατί με το επικοινωνιακό τσουνάμι βλέποντας τα διθυραμβικά σχόλια για κάθε Πορόσο, Μπιανκόν, Γεντβάι, Ενκόνγκ, πίστευα πως σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ είχαν καταφτάσει Νέστα, Μαλντίνι και Καναβάρο. Η ΑΕΚ είναι καλά σε αυτόν τον τομέα και κόντρα στην Μπράιτον, με αντιπάλους φορ που κοστίζουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τους «κατάπιαν».

Λιβάι, Πόνσε και ο… σούπερ Τσούμπερ

Επιστρέφω στο θέμα του σκοραρίσματος. Η προφανής απάντηση στο πρόβλημα αφορά στην παρατεταμένη απουσία του Γκαρσία και στο χαμηλό βαθμό προσαρμογής του Πόνσε στο παιχνίδι του Αλμέιδα. Δυστυχώς για την ΑΕΚ, επιβεβαιώνεται στην πράξη πως σε μια καλά οργανωμένη ομάδα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπει ένας παίκτης, όσο ικανός και εάν είναι. Γιατί παρά την κριτική που ασκείται, ο Αργεντινός είναι σεντεφοράρα που θα δείξει την αξία του.

Διαβάστε περισσότερα

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X