Όχι δάκρυα γι’ αυτήν την ΑΕΚ, ομάδα που υπόσχεται τα καλύτερα!

Όχι δάκρυα γι’ αυτήν την ΑΕΚ, ομάδα που υπόσχεται τα καλύτερα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη μεγαλειώδη εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Μπράιτον που πείθει για καλύτερη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πονάει το αποτέλεσμα. Σκέφτεται οποιοσδήποτε έχει δει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπράιτον, πως δεν αξίζει σε αυτήν την ομάδα να χάνει μέσα στο γήπεδο της έπειτα από τέτοια εμφάνιση. Ωστόσο, είναι μια πραγματικότητα του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν ματς που δεν κερδίζει ο καλύτερος, αλλά εκείνος που είναι πιο τυχερός ή εκείνος που εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες. Η ΑΕΚ τα είχε όλα κόντρα, έχασε μια μάχη, αλλά παραμένει ζωντανή για την Ευρώπη, ότι και εάν έχει συμβεί στο ματς του Αγιαξ που είχε ξεκινήσει ενώ έγραφα αυτές τις γραμμές.

Γιατί είναι εκπληκτικό γεγονός από μόνο του, ότι η ΑΕΚ καταφέρνει να στέκεται με αυτόν τον τρόπο απέναντι σε μια από τις τοπ ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο. Μια ομάδα σαν την Μπράιτον, που παίζει για πλάκα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και άλλα μεγαθήρια της τεράστιας Premier League, ήρθε στη Νέα Φιλαδέλφεια και κρυβόταν παίζοντας ταμπούρι για να αντέξει στην πίεση της αρμάδας του Αλμέιδα.

Το καλύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ

Το κρίμα είναι μεγάλο γιατί αυτό το παιχνίδι ήταν μακράν το καλύτερο που έκανε η ΑΕΚ στη φάση των ομίλων από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα. «Πάτησε» την Μπράιτον, μπορούσε σίγουρα να πάρει πολλά περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Ελειψε το γκολ, αλλά και πως μη λείψει όταν λείπει εδώ και καιρό ο Λιβάι ή υπάρχουν ακόμα τα κενά στην ετοιμότητα του Αραούχο και την προσαρμογή του Πόνσε. Ωστόσο, τόσο σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αγιαξ, αλλά και απέναντι στη Μαρσέιγ, η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη.

Ελειπε το γκολ, έλειπε το καθαρό μυαλό. Και κάποιες έξτρα λύσεις θα προσέθετα, γιατί υπήρξαν στιγμές που φάνηκε πως η ΑΕΚ χρειαζόταν κάτι περισσότερο, που θα μπορούσε να δώσει για παράδειγμα ένας χαφ εάν ήταν διαθέσιμος ο Γιόνσον ή έστω ο Γαλανόπουλος. Αλλά ακόμα και έτσι, η ΑΕΚ έβγαλε αγωνιστικό πλάνο, τα έδωσε όλα μέσα στο γήπεδο και είναι απόλυτα ενδεικτικό, πως ακόμα και με παίκτη λιγότερο, έκανε φάσεις και πίεσε τους Αγγλους στο φινάλε.

Δεν μπορείς σε αυτό το ματς να μη σταθείς στην εκπληκτική παρουσία του άξονα της ΑΕΚ. Πινέδα, Μάνταλος και Τσούμπερ «ζωγράφιζαν» μπροστά, Βίντα και Μουκουντί ήταν εξαιρετικοί πίσω. Αν η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη βοήθεια από τα άκρα της, θα μπορούσε να αξιώσει περισσότερα. Αλλά το θέμα είναι πως τα πράγματα δεν αλλάζουν. Οι επιλογές ήταν μετρημένες, η ΑΕΚ δεν είχε λίγη τύχη σε 2-3 μεγάλες στιγμές που θα μπορούσαν να φέρουν γκολ.

Καταδικαστικές διαιτησίες

Αναμφίβολα, έτσι όπως έγινε το παιχνίδι, δεν μπορείς να μη σταθείς στη διαιτησία. Δεν μπλέκω σε γραφικότητας για UEFA Mafia. Είναι ξεκάθαρο σε αυτό το ποδοσφαιρικό σύμπαν, πως το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό. Η ΑΕΚ έχει σωρεία κακών διαιτησιών, υπάρχουν φάσεις που όλες έχουν κριθεί σε βάρος της. Κάποιες τραβηγμένες, όπως το VARίσιο πέναλτι που έχει δώσει ο Ελβετός στο μαρκάρισμα του Ζοάο Πέδρο ή την πρώτη κάρτα στον Γκατσίνοβιτς, γιατί η δεύτερη ήταν σωστή.

Βέβαια, όταν σε πέντε παιχνίδια έχουν καταλογιστεί έξι πέναλτι, κάπου όπα. Εκτός και εάν παίζουν κατς οι «κιτρινόμαυροι» και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Δεν μπορεί με την Μπράιτον να έχουν καταλογιστεί τρία πέναλτι, όλα με τον Ζοάο Πέδρο να τα κερδίζει και να γίνεται… γκραντ σκόρερ με τρία γκολ. Δηλαδή, να το δούμε και στατιστικά. Δεν μπορεί να συμβαίνει συνεχώς αυτή η ιστορία. Υπάρχει μια ξεκάθαρα αρνητική αντιμετώπιση προς την ΑΕΚ και οι παίκτες της δεν έμαθαν πως πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί σε οποιαδήποτε επαφή απέναντι σε «βουτηχτές».

Τίποτα δεν τελείωσε για την ΑΕΚ

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X