ΑΕΚ: Το συμβόλαιο του Κάλενς, η σκέψη για την απόκτησή του

ΑΕΚ: Το συμβόλαιο του Κάλενς, η σκέψη για την απόκτησή του
Photo Credits: INTIME

Τα πρώτα δείγματα γραφής του Αλεξάντερ Κάλενς στην ΑΕΚ είναι αρκούντως ικανοποιητικά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το να επιτυγχάνεις έναν δανεισμό με οψιόν αγοράς, ειδικά όταν αυτή είναι σε πολύ λογικά επίπεδα, είναι μια win-win υπόθεση στο ποδόσφαιρο.

Αποκτάς έναν παίκτη, με τον οποίο δεσμεύεσαι για μικρό χρονικό διάστημα, στη διάρκεια του οποίου έχεις όλα τα δεδομένα υπέρ σου, προκειμένου να κρίνεις σωστά για το αν θα πρέπει να τον αγοράσεις ή όχι. Χωρίς πίεση, άγχος ή φόβο να στον ”αρπάξουν”, εφόσον εκείνος κάνει πράγματα τα οποία θα προσελκύσουν βλέμματα πιθανών ανταγωνιστών, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Μια τέτοια υπόθεση είναι αυτή του Αλεξάντερ Κάλενς. Η ΑΕΚ το έχει κάνει ξανά κατά το παρελθόν και μάλιστα πολλάκις. Ο Σιμάνσκι, ο Τσούμπερ, ο Λιβάγια εντάχθηκαν στο δυναμικό της με το ίδιο σκεπτικό και μέσα από την παρουσία τους στην ομάδα, κέρδισαν αργότερα τη μονιμότητά τους σε αυτήν.

Είναι ο Περουβιανός στόπερ μια αντίστοιχη περίπτωση; Ίσως είναι ακόμα νωρίς να το πει κάποιος με σιγουριά, παρόλο που το πρόσημο είναι θετικό.

Μας συστήθηκε στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Με λίγες ημέρες παρουσίας στην ομάδα, αλλά και σε βαθμό ετοιμότητας που έπεισε τον Ματίας Αλμέιδα να του δώσει θέση βασικού, καθώς απουσίαζαν ταυτόχρονα οι Βίντα και Μουκουντί!

Ωστόσο, ο Αργεντινός τον προτίμησε από τον Σιμάνσκι, παρά το σπουδαίο παιχνίδι του Πολωνού σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, μερικές ημέρες νωρίτερα στο Μπράιτον.

Ο Κάλενς έμεινε στο παιχνίδι για 60 λεπτά, καθώς τόσο του το επέτρεψαν οι δυνάμεις του. Ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ κι είχε καλή συνεργασία με τον Μήτογλου. Κάτι που δεν επαναλήφθηκε στο παιχνίδι της Κρήτης, κόντρα στον ΟΦΗ, όπου η Ένωση ηττήθηκε με 0-2.

Βέβαια εκείνο το απόγευμα στο ”Γεντί Κουλέ” δεν υπήρχε διακριθείς, παρά μόνο υστερήσαντες.

Στα μέτρα της ο Κάλενς, εφόσον το αποφασίσει

Εκείνο ήταν και το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο η Ένωση ηττήθηκε, έχοντας τον Κάλενς στην ενδεκάδα της. Στα υπόλοιπα επτά ματς με τον Περουβιανό παρόντα, η ΑΕΚ σημείωσε έξι νίκες, ενώ ήρθε ισόπαλη κόντρα στην Κηφισιά.

Γενικότερα η παρουσία του στο πρωτάθλημα -καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχοντας μείνει εκτός της σχετικής λίστας- κρίνεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική, ειδικότερα μετά τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί το καλοκαίρι σχετικά με την καθυστερημένη δράση της ομάδας στο θέμα απόκτησης στόπερ.

Εντάχθηκε στο ρόστερ ένας κεντρικός αμυντικός τον οποίο ο Αλμέιδα εμπιστεύτηκε αμέσως, όχι απλά επειδή τον γνώριζε από το MLS, οπότε ήξερε και τι έπαιρνε, αλλά επειδή ο ίδιος ο Κάλενς τον έπεισε ότι το ραγισμένο γυαλί στη σχέση του με τη Χιρόνα, δεν τον είχε επηρεάσει ούτε αγωνιστικά, μα ούτε και πνευματικά.

Δεν έχει λόγο να βιάζεται για να εισηγηθεί από τώρα την παραμονή του ή όχι και μετά το καλοκαίρι, σίγουρα όμως είναι πολύ υπέρ του ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι μπορεί να ”κουμπώσει” με όλους τους άλλους κεντρικούς αμυντικούς του ρόστερ.

Πολλά ασφαλώς θα εξαρτηθούν από τις ευκαιρίες που ενδέχεται να εμφανιστούν στην αγορά. Η ΑΕΚ έχει ήδη καλά ασφαλισμένο το κέντρο της άμυνάς της και για την επόμενη σεζόν, καθώς ο Βίντα ανανέωσε, ο Μουκουντί έχει συμβόλαιο έως το 2026 κι ο Μήτογλου αποτελεί μια σταθερά αξιόπιστη επιλογή.

Υπάρχουν επίσης, πίσω τους οι Χρυσόπουλος και Ρόκσον, τους οποίους ο Αλμέιδα θέλει πολύ να εμφανίσει στο προσκήνιο, αλλά και στον σωστό χρόνο.

Η ΑΕΚ δεν θα βιαστεί με τον Κάλενς. Θα τον κρίνει σε βάθος χρόνου και θα αποφασίσει προς το τέλος της σεζόν, εκτός εάν ο Αλμέιδα σπρώξει την υπόθεση προς την απόκτησή του, αν και δεν έχει το λόγο να το κάνει.

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου εμφανίσει η αγορά σε ανύποπτο χρόνο, ειδικά όταν έχεις όλο τον χρόνο του κόσμου με το πλευρό σου.

Πάντοτε υπάρχει κάποιος καλύτερος εκεί έξω που τώρα είναι “αόρατος” και δεν ξέρεις αν και πότε θα σου εμφανιστεί.

Πηγή: Sport24

Πάνος Λούπος - ΑΕΚ: Περί Αραούχο, Άμραμπατ, Μπρινιόλι, μεταγραφών και ΕΠΟ
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X