Με τον μάγο Πινέδα, η ΑΕΚ βρίσκει λύσεις σε όλα

Με τον μάγο Πινέδα, η ΑΕΚ βρίσκει λύσεις σε όλα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον θαυμαστό μάγο από το Μεξικό που έδωσε απάντηση σε ακόμα ένα ζήτημα για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Με όσα είχαν προηγηθεί πριν από την έξοδο της ΑΕΚ στα Γιάννινα, το πράγμα είχε βαρύνει επικίνδυνα. Στην ήδη φορτωμένη ατμόσφαιρα από το κακό προηγούμενο που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήρθαν να προστεθούν και τα αρκετά ζητηματάκια με τραυματισμούς, σε μια εβδομάδα μάλιστα που υπήρχε προσδοκία πως η Ενωση θα εμφανιζόταν πλήρης για πρώτη φορά.

Προσθέστε πως στο συγκεκριμένο γήπεδο η ΑΕΚ πέρυσι υπέστη μια από τις πλέον κοστοβόρες ήττες. Εκεί που είχε αρχίσει να ψαλιδίζει τη διαφορά από την κορυφή, είχε πάθει μεγάλο κάζο που είχε κάνει την ψυχολογία να πέσει στο ναδίρ. Υπό αυτές τις συνθήκες, το πράγμα εύκολο δεν το λες. Αλλά έγινε εύκολο, θαρρώ από την ώρα που ο Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει από την αρχή στην 11άδα τον Πινέδα. Αυτός ο μικρός μάγος από το Μεξικό, είναι υπεύθυνος για πολλά από τα καλά που βλέπουμε στην ΑΕΚ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και το ματς στα Γιάννινα μπήκε στη λίστα.
Άλλη ΑΕΚ με τον Πινέδα

Για να καταλάβετε πως δεν είναι τόσο δεδομένο, ότι τον ξεκινά ο Αλμέιδα και ενώ προέρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι και παίζει αδιάκοπα, αξίζει να σημειώσω πως ήταν μόλις το πέμπτο ματς της Super League που βρέθηκε στη βασική 11άδα από τα 12 που έχουν διεξαχθεί. Και από αυτά, δεν υπήρχε κανένα άλλο που να έπονταν ταξιδιού από την Αμερική και να προηγούνταν ευρωπαϊκής αναμέτρησης, που ο Πινέδα να ήταν βασικός.

Για του λόγου το αληθές: μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο του ματς με τον Πανσερραϊκό, αλλαγή στο ημίχρονο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μπήκε στο φινάλε του ματς της Κρήτης, στο ημίχρονο της Τρίπολης, στα τελευταία λεπτά του ματς με την Κηφισιά. Να σας πω και τι συμβαίνει, όταν ο Πινέδα ξεκινά βασικός; Μόνο νίκες για την ΑΕΚ: 1-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, 3-0 τον Παναιτωλικό, σβηστό 2-0 τον ΠΑΟΚ, 3-0 τη Λαμία και τώρα 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εξαιρετικός ρυθμός, μπορούσε περισσότερα γκολ

Γι’ αυτό σας λέω. Μπορεί στα μάτια άλλων να ήταν κορυφαίος ο Τσούμπερ, που όταν σκοράρει στα τελευταία οκτώ παιχνίδια η ΑΕΚ πάντα νικά! Και γενικά, ο Ελβετός είναι σε τρομερά επίπεδα απόδοσης μετά την επέμβαση που υπεβλήθη τέτοια εποχή. Άλλος μπορεί να εστιάσει στον Σιμάνσκι ή στα στόπερ. Αλλά στη δική μου κρίση, όσο υπάρχει στην 11άδα αυτός ο παικταράς από το Μεξικό, όλα γίνονται πολύ πιο απλά για την ΑΕΚ.

Ετσι, έβγαλε από πάνω της και αυτήν την κουβέντα περί αδυναμίας συγκέντρωσης πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια ή γενικά το ζήτημα με ομάδες που επιχειρούν να παίξουν κλειστά. Θα μπορούσε αναμφίβολα να το κάνει πολύ πιο εύκολα. Η ΑΕΚ έβαλε την «καλή» της 11άδα, είχε εξαιρετικό ρυθμό και δημιούργησε φάσεις για να σκοράρει περισσότερες φορές από το γκολ του Τσούμπερ, που εν τέλει έκρινε και το παιχνίδι.

Η επόμενη ανάγκη και η Μπράιτον

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X