Νευρικότητα, αστοχία και... Πέττας "λύγισαν" την ΑΕΚ στο ντέρμπι με το Ψυχικό

Νευρικότητα, αστοχία και... Πέττας "λύγισαν" την ΑΕΚ στο ντέρμπι με το Ψυχικό
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ØÕ×ÉÊÏ - ÁÅÊ (Á2 2013-2014)Ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α2 δεν έκλεισε καλά για την ΑΕΚ. Γνώρισε την ήττα με 87-79 από το Ψυχικό, στο ντέρμπι της κορυφής της Α2. Για την “Ένωση” το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά της από τον σύλλογο των βορείων προαστίων, εφόσον φυσικά έφευγε με το “διπλό” από το Ψυχικό. Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν το κατάφερε αυτό. Και πολλοί παράγοντες έπαιξαν το ρόλο τους για να ηττηθεί η Βασίλισσα στο ντέρμπι.

Αρχικά, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν μια νευρικότητα σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Ενώ ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου και μετά φάνηκε πως άρχισαν να χάνουν τον έλεγχο. Το ημίχρονο έκανε καλό στην “Ένωση”. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι είπε ή τι οδηγίες έδωσε στους παίκτες του ο Ζιάγκος. Φάνηκε, όμως, πως στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν στο παρκέ με αλλαγμένη ψυχολογία και με σκοπό να διεκδικήσουν τη νίκη.

Όμως, στο σημείο εκείνο έκανε την εμφάνιση της η αστοχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι -σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά- τα ποσοστά ευστοχίας της ΑΕΚ ήταν αισθητά μειωμένα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Το Ψυχικό είχε ποσοστό ευστοχίας 68% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” είχαν 52% και 33% αντίστοιχα. Η αστοχία μαζί με την κακή αμυντική λειτουργία είναι συνδυασμός που… “σκοτώνει”, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια που ο αντίπαλος δεν συγχωρεί τα λάθη.

Τέλος, είναι άξια αναφοράς η απόδοση του Νίκου Πέττα. Ο έμπειρος αθλητής του Ψυχικού, στο χθεσινό ματς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών της ΑΕΚ πετυχαίνοντας 29 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Πέττας πέτυχε 11/13 ελεύθερες βολές, 3/5 δίποντα και 4/8 τρίποντα και ήταν το μεγάλο “όπλο” του Γιώργου Ρεμεντέλα στον επιθετικό τομέα.

Η χθεσινή ήττα ήταν η δεύτερη για το πρωτάθλημα. Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η ΑΕΚ παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με το Ψυχικό. Η Βασίλισσα θα επιστρέψει εκεί που πρέπει να είναι. Και έχει άλλα 13 “σκαλοπάτια” που πρέπει να ανέβει ακόμα. Ξεκινώντας από το εμπόδιο του ΟΦΗ, που καλείται να υπερκεράσει το ερχόμενο Σάββατο στις 17:00 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X