Ράικο Γιάνγιανιν, ο αρτίστας της μπάλας (VIDEO)

Ράικο Γιάνγιανιν, ο αρτίστας της μπάλας (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

giangianinΥπάρχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν κάνουν καριέρα σε μια ομάδα. Που πέφτουν σε κακή περίοδο, που δεν ευνοούνται από τις συγκυρίες και τις καταστάσεις. Χαρακτηριστική ήταν για την ΑΕΚ η περίπτωση του Ράικο Γιάνγιανιν. Ο Γιουγκοσλάβος μεσοεπιθετικός υπήρξε ένας αρτίστας της μπάλας. Αργός και σε προχωρημένη ηλικία όταν αποκτήθηκε από την Ενωση τον Δεκέμβρη του 1986 (για να αντικαταστήσει τον Εστερχάζι που πήγε στον Παναθηναϊκό), αλλά με απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση.

Ένα μικρό, αλλά απόλυτα ενδεικτικό δείγμα της ποδοσφαιρικής ικανότητας του Γιάνγιανιν, υπήρξε μια μέρα σαν σήμερα του 1987. Η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στην Ρόδο από τον Διαγόρα σε ένα γήπεδο σε τραγική κατάσταση λόγω της νεροποντής και έμεινε στο 0-0. Ωστόσο, το μαγικό τακουνάκι του Γιάνγιανιν (δεν αξιοποιήθηκε από τον Πατίκα), που έπιασε ο τηλεοπτικός φακός είναι όλα τα λεφτά.

Ο Γιάνγιανιν είδε τη μπάλα να έρχεται προς εκείνον στα όρια της περιοχής. Εχοντας εκπληκτική αντίληψη του γηπέδου, είχε δει την κίνηση του Πατίκα. Δίχως καν να σταματήσει τη μπάλα, την έστειλε με εκπληκτικό τακουνάκι συστημένη στον Ελληνοαυστραλό επιθετικό. Ο Γιάνγιανιν είχε αποκτηθεί από τον ΟΦΗ, έκανε 44 ματς πρωταθλήματος και τρία ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ, σκοράροντας τρεις φορές.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”HAxkvt9Wwpc” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X