Και τώρα η… κορυφή!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, εστιάζει στους αγώνες της ΑΕΚ μέχρι τις γιορτές και αναλύει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα από τα πολλά καλά που έχει η ΟΜΑΔΑ – με όλα τα γράμματα κεφαλαία – του Αλμέιδα, είναι ότι αλλάζει εύκολα το… τσιπάκι και δεν στέκεται ούτε για μια ώρα, είτε μετά την πιο σπουδαία εμφάνιση, είτε μετά την αποτυχία. Το ξεπερνάει αμέσως και προχωράει παρακάτω. Κάπως έτσι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν θα «καθίσει» στη μεγάλη εμφάνιση επί του ΠΑΟΚ, ούτε θα το πάρει επάνω της και θα υποτιμήσει τα επόμενα παιχνίδια.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ με το «τρίποντο» αυτό, έβαλε τις βάσεις για να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Και με τη νοοτροπία που δείχνει η ομάδα στα μεγάλα παιχνίδια, στα ντέρμπι δηλαδή, θεωρώ ότι αν δεν κάνει ξανά γκέλες τύπου εντός με Πανσερραϊκό και εκτός με ΟΦΗ, τότε θα μπει στο δεύτερο μισό της σεζόν, ως φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της για το πρωτάθλημα, που είναι ο βασικός της στόχος, την Κηφισιά εκτός (Σάββατο 4/11), την Λαμία εντός (Κυριακή 12/11), τον ΠΑΣ εκτός (Κυριακή 26/11), τον Άρη εντός (Δευτέρα 4/12), τον Παναιτωλικό εκτός (Κυριακή 10/12), τον Πανσερραϊκό εκτός (Δευτέρα 18/12), τον Βόλο εντός (Πέμπτη 21/12). Αυτό είναι το πρόγραμμα της «Ένωσης» μέχρι τα Χριστούγεννα.

Επτά ματς χωρίς ντέρμπι

Με επτά, δηλαδή, ματς για το πρωτάθλημα, σε χρονικό διάστημα βέβαια που θα κριθεί και η Ευρώπη, με τις ματσάρες, με Μαρσέιγ (9/11) και την Μπράιτον (30/11) στη Νέα Φιλαδέλφεια και με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ (14/12). Και στις αρχές Δεκέμβρη (5 ή 6 ή 7/12) υπάρχει και η εντός έδρας κυπελλική μάχη με τον Άρη.

Η ΑΕΚ θα πάρει ανάσα ως ομάδα στο διάστημα 13/11 με 25/11, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουν ανάσα και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της, αφού υπάρχουν οι υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες, με όλους τους γνωστούς κινδύνους που εγκυμονούν και που τους καταλαβαίνουμε όλοι (και χτυπάμε και ξύλο, μόνο που τους σκεφτόμαστε).

Ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, ναι μεν κοιτάνε το πρόγραμμα για να κάνουν τη διαχείριση που πρέπει, αλλά στο μυαλό των παικτών, εστιάζουν και «σφηνώνουν» μόνο το

επόμενο παιχνίδι. Και πολύ καλά κάνουν. Εμείς ωστόσο, μπορούμε να κοιτάξουμε και λίγο παραπέρα από την Καισαριανή και το σαββατιάτικο ματς με την Κηφισιά.

Με το πρόγραμμα που προανέφερα, διαπιστώνουμε ότι η ΑΕΚ μέχρι τα Χριστούγεννα, έχει επτά ματς πρωταθλήματος χωρίς ντέρμπι, που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα έχει φτάσει στην 16η αγωνιστική, ένα ματς Κυπέλλου με τον Άρη και φυσικά τα τρία ματς-φωτιά για την Ευρώπη, που θα κρίνουν οριστικά και το αν θα έχει συνέχεια και μετά τις γιορτές.

Που να είναι και πιο πλήρης!

Εστιάζοντας στο πρωτάθλημα, και χωρίς την παραμικρή διάθεση υποτίμησης του οποιουδήποτε αντιπάλου, θεωρώ ότι η ΑΕΚ, μπορεί και πρέπει να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή. Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τη δύναμη της έδρας της, στα τέσσερα ματς που έχει να δώσει, και έχοντας προφανώς τον πρώτο λόγο για «διπλά» κόντρα σε Κηφισιά, ΠΑΣ, Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό.

Υπάρχουν κίνδυνοι σε αυτά τα παιχνίδια, που θεωρητικά είναι βατά; Προφανώς και υπάρχουν. Βλέπε rotation, που είναι επιτακτικό ελέω σπουδαίων παιχνιδιών στην Ευρώπη, για παράδειγμα. Και όπως υπάρχουν βέβαια για την ΑΕΚ, υπάρχουν και για τους άλλους τρεις ανταγωνιστές της για τον τίτλο.

Εκτιμώ ωστόσο ότι όλη η ουσία είναι… αλλού. Αν δηλαδή σε αυτή την ΑΕΚ, που έχουμε δει μέχρι στιγμής, σταματήσει κάπου και το να της γυρνά επιδεικτικά η τύχη την πλάτη, όσον αφορά στους τραυματισμούς, δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα, είναι εύκολο να την σταματήσει αντίπαλος.

Για να το πω διαφορετικά, αν η ΑΕΚ που είδαμε με πέντε απουσίες βασικών να παίζει τέτοια μπάλα κόντρα στον ΠΑΟΚ, που είναι καλύτερη ομάδα, με καλύτερους παίκτες από όλους όσοι έχει να αντιμετωπίσει η «Ένωση» μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε σκεφτείτε τι μπάλα μπορεί να παίξει όταν ο Αλμέιδα θα έχει περισσότερες λύσεις. Τέλος πάντων. Το πήγα μακριά. Sorry Matias! Βήμα βήμα…

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X