Αυτή ήταν Πρωταθληματική ΑΕΚ, «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Αυτή ήταν Πρωταθληματική ΑΕΚ, «έπνιξε» τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον «λίγο» ΠΑΟΚ στην φοβερή ατμόσφαιρα της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μία τρομερή βραδιά που θύμισε την περσινή πρωταθληματική ομάδα, η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα τον ΠΑΟΚ με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 9η αγωνιστική της Super League!

Η Ένωση έκανε ένα εξαιρετικό ματς και… ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ που δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο για να απειλήσει! Με εξαιρετικό και έξυπνο πρέσινγκ η ομάδα της ΑΕΚ όταν έπρεπε, κέρδισε τις μπάλες και στις δύο φάσεις που σκόραρε με τον Πινέδα στο 17’ και τον Ελίασον στο 55’.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι απόψε, δεν κινδύνεψε καθόλου από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και με το μηδέν στην άμυνα πήρε αυτό που ήθελε.

Εξαιρετικοί απόψε οι Πινέδα, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Ελίασον, Πόνσε, με όλη την 11άδα να κάνει τη δουλειά της σε ένα υποδειγματικό 90λεπτο.

Έτσι, η ΑΕΚ είναι ξανά στο -2 από την πρώτη θέση και τον ΠΑΟ.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ το Σάββατο στις 20:00 με την Κηφισιά εκτός έδρας.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με τον Μάνταλο και τον Σιντιμπέ ξανά στο αρχικό σχήμα, όπως και τους χαφ Σιμάνσκι-Γιόνσον. Έτσι η Ένωση άρχισε το παιχνίδι με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Σιντιμπέ δεξί μπακ, τον Μοχαμάντι αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στα στόπερ, τον Σιμάνσκι  με τον Γιόνσον στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Ελίασον, αριστερά τον Πινέδα και τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε που ήταν φορ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με το ματς με την Αμπερντίν. Οι Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Ντεσπόντο και Σαματά είναι τα νέα πρόσωπα της ενδεκάδας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι, δεξί μπακ ο Βιεϊρίνια, Εκόνγκ και Νάσμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, Μπάμπα αριστερό μπακ, Μεϊτέ-Οζντόεφ στα χαφ, Κωνσταντέλιας σε ελεύθερο ρόλο, Ντεσπόντοφ – Ζίβκοβιτς στα άκρα της επίθεσης και ο Σαμάτα φορ.

Το ματς εξ’ αρχής είχε ρυθμό. Πρώτη απειλή από πλευράς ΠΑΟΚ στο 5’. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς τον Ντεσπόντοφ, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του. Παρ’ όλα αυτά ο Στάνκοβιτς πρόλαβε τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό και με ωραία επέμβαση απομάκρυνε. Η ΑΕΚ εν συνεχεία πήρε την μπάλα στα πόδια της με ταχύτητα και στο 12’ έχασε τεράστια ευκαιρία για γκολ. Σέντρα του Μοχαμάντι από τα αριστερά, ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πίεση της ΑΕΚ έγινε πιο ασφυκτική και τελικά στο 17’ μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Κοτάρσκι δεν έκανε καλό βολέ, ο Σιμάνσκι έκλεψε στο κέντρο, ο Μάνταλος πήρε την μπάλα, ο Πινέδα από αριστερά έκανε την κίνηση, ο Μάνταλος τον είδε ιδανικά και με τρομερή σέντρα, ο Μεξικανός με φόρα και κεφαλιά έκανε εντυπωσιακά το 1-0!

Μετά το γκολ δεν είχε φάσεις και ρυθμό το ματς, παρότι είχαν χώρους οι δύο ομάδες για να αναπτυχθούν. Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο και πάλι, ήταν πρώτη σε μονομαχίες και είχε μπλοκάρει σε όλες τις γραμμές την ομάδα του Λουτσέσκου που ήταν ακίνδυνη και στο 40’ είχε ξανά μία νέα φάση για γκολ. Σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά, ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Έτσι με την ΑΕΚ να έχει 5 τελικές και τον ΠΑΟΚ… καμία, τελείωσε το ημίχρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια με το γκολ του Πινέδα να χωρίζει τις δύο ομάδες.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Βιεϊρίνια που είχε πολλά προβλήματα με Πινέδα-Μοχαμάντι και έβαλε τον Σάστρε. Η ΑΕΚ είχε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 52’ ο Ελίασον εντός περιοχής ανατράπηκε αντικανονικά από τον Οζντόεφ ο οποίος δεν έπαιξε καθόλου μπάλα παρά μόνο αντίπαλο. Ωστόσο, ο Μπριχ αλλά και το VAR αποφάσισαν να μην δοθεί η παράβαση.

Ένα λεπτό μετά όμως το πρέσινγκ της ΑΕΚ έκανε ξανά τη δουλειά. Ο Πόνσε πίεσε, ο Σιμάνσκι ήταν σωστά στην θέση του και έκλεψε, έκανε την κούρσα και από δεξιά σέντραρε δυνατά για τον Ελίασον στο 2ο δοκάρι με τον παίκτη της Ένωσης να σουτάρει δυνατά και να κάνει το 2-0!

Έτσι η ΑΕΚ τιμώρησε με το πρέσινγκ της τον ΠΑΟΚ που έψαχνε να ακουμπήσει την μπάλα στον άξονα και τελικά από κλέψιμο και ιδανικές σέντρες, καθώς και τελειώματα σκόραρε… πανομοιότυπα γκολ.

Ο Λουτσέσκου έβαλε στο 60’ τον Κουλιεράκη στο ματς αντί του Νάσμπεργκ, καθώς και τον Τάισον αντί του Ντεσπότοφ. Ο Αλμέιδα απάντησε με Τσούμπερ και Γαλανόπουλο αντί των Μάνταλου και Γιόνσον στο 64’. Και αμέσως ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει άουτ! Πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ τελικά στο 68’. Εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά, ο Μεϊτέ έπιασε μια κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Στάνκοβιτς. Πέντε λεπτά μετά ο Λουτσέσκου έβαλε Σβαμπ και Τόμας στο ματς αντί των Σαμάτα και Οζντόεφ. Στο 80’ ο Ελίασον από αριστερά εκτέλεσε άψογα το φάουλ και ο Μουκουντί με κεφαλιά απείλησε τον Κοτάρσκι που μπλόκαρε.

Η ΑΕΚ πια στα τελευταία λεπτά διαχειριζόταν το ματς και τις δυνάμεις της, δίχως να κινδυνεύει. Γκατσίνοβιτς, Πισάρο και Άμραμπατ πέρασαν στο 83’ στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός πέρασαν οι Ελίασον, Σιμάνσκι και Πόνσε. Στην κορυφή πήγε ο Τσούμπερ και πίσω του ο Πισάρο.

Αμέσως είχαν ευκαιρίες για γκολ Γκατσίνοβιτς-Γαλανόπουλος και ο Τσούμπερ στο 88′ μία ακόμη πολύ μεγάλη φάση, καθώς και στο 90′ ο Πισάρο!

Και παρότι η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ, ο ΠΑΟΚ στο 97′ είχε μεγάλη φάση με τον  Τόμας, αλλά Μοχαμάντι και Στάνκοβιτς κράτησαν το μηδέν!

Και εκεί τελείωσε το… τέλειο ματς της ΑΕΚ στο οποίο κέρδισε τον ΠΑΟΚ άνετα!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

Γκολ:

  • 17’ Πινέδα κεφαλιά 1-0
  • 55’ Ελίασον σουτ 2-0

Κίτρινες: Σιμάνσκι (32’), Γαλανόπουλος (87′), Γκατσίνοβιτς (93′) – Ζίβκοβιτς (22’), Μπάμπα (29’), Σάστρε (80’), Τάισον (88′), Τόμας (89′)

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Και τα δύο κλεψίματα στα δύο γκολ της ΑΕΚ έγιναν από τον Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός βρισκόταν εκεί που έπρεπε. Και στο 1-0 έκλεψε σωστά και έδωσε για τον Μάνταλο που έφτιαξε το γκολ του Πινέδα και στο 2-0 έκλεψε πάλι, έκανε και την σέντρα και σκόραρε ο Ελίασον. Γενικότερα ήταν… παντού!

Το κλειδί του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Το έξυπνο πρέσινγκ του Αλμέιδα, η αμυντική τακτική που… τελείωσε τον ΠΑΟΚ και του έσβησε κάθε χώρο και το γρήγορο αποτελεσματικό παιχνίδι στην επίθεση έδωσε τη νίκη. Ολα πήγαν άψογα!

Τα γκολ του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ



Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X