Άρης: «Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή», δηλώνει ο Τερζής

Άρης: «Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή», δηλώνει ο Τερζής
Photo Credits: INTIME

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τόλης Τερζής αναφέρθηκε στην τελευταία θητεία του στον Άρη κι έδωσε τις δικές του ερμηνείες σχετικά με το τι δεν πήγε καλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τόλης Τερζής αναφέρθηκε στην τελευταία θητεία του στον Άρη κι έδωσε τις δικές του ερμηνείες σχετικά με το τι δεν πήγε καλά και οδήγησε στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Ο Τόλης Τερζής παραχώρησε συνέντευξη στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» όπου αρχικά αναφέρθηκε στις συνθήκες διεξαγωγής της προετοιμασίας και στάθηκε στις πολλές αλλαγές παικτών. «Οι δυσκολίες ξεκίνησαν μετά την έναρξη της προετοιμασίας, καθώς φύγανε πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ. Οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές ερχόντουσαν σταδιακά και κάποιοι από αυτούς ήθελαν παραπάνω χρόνο να ετοιμαστούν με βάση τα εργομετρικά τους. Έτσι λοιπόν, με τους συνεργάτες ετοιμάσαμε έξτρα προγράμματα για να κάνουνε ξεχωριστή προπόνηση πέρα από την κανονική ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν αδυναμίες. Από κει και πέρα σταδιακά προσπαθήσαμε να τους εντάξουμε στην ομάδα, προσέχοντας πάρα πολύ, γιατί όταν προσπαθείς να ανεβάσεις ρυθμούς και ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δουλέψει καλά το καλοκαίρι, βγαίνουν τραυματισμοί. Δόξα τω Θεώ σε αυτό το κομμάτι πήγαν όλα καλά και ως το διάστημα που είχα εγώ την ευθύνη της ομάδας συνδυάσαμε και σωστή εκγύμναση. Επίσης δεν είχαμε μυϊκούς τραυματισμούς», είπε.

Αναφέρθηκε μάλιστα σ’ έναν τομέα όπου εκφράστηκαν αμφιβολίες και αφορούν τα τρεξίματα των παικτών. «Με την ευκαιρία θα ήθελα ανοίξω μια παρένθεση και να τοποθετηθώ για δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρηξ και έκαναν λόγο για πολλά προβλήματα αναφορικά με τα τρεξίματα της ομάδας. Δεν γνωρίζω τους λόγους τους, ίσως θέλουν να ρίξουν ευθύνες ή να καλύψουν ευθύνες, δεν γνωρίζω τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Πάντως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Για την ακρίβεια, ίσχυε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έλεγαν και έγραφαν. Πάνω σε αυτό το κομμάτι θέλω να πω ότι είμαι ένας άνθρωπος που δίνω πάρα πολύ βάση στα δεδομένα, στα GPS, στα νούμερα δηλαδή που λαμβάνουμε κάθε μέρα, είτε στην προπόνηση είτε στα παιχνίδια. Με βάση αυτά τα νούμερα βλέπεις ποιος παίκτης χρειάζεται επιπλέον πρόγραμμα για να τον βελτιώσει περισσότερο ή ποιος είναι κουρασμένος ώστε να ρίξεις λίγο τον ρυθμό του, προλαμβάνοντας και τους μυϊκούς τραυματισμούς. Όσον αφορά τα παιχνίδια οι πιο σημαντικοί δείκτες είναι η συνολική απόσταση που διένυσε η ομάδα (total distance) και οι εντάσεις (high distance). Το συνολικό τρέξιμο της ομάδας, στα μέσα Αυγούστου και στο διάστημα που ήμουν εγώ στα επίσημα παιχνίδια, ήταν λίγο πάνω από το περσινό μέσο όρο, άρα σημαίνει ότι τα παιδιά ήταν καλά από θέμα εκγύμνασης. Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό ήταν στα έντονα τρεξίματα, εκεί όπου, ενάμιση μήνα μετά την προετοιμασία μας, καταγράψαμε νούμερα που δεν είχαμε καταγράψει όλη την περσινή χρονιά», είπε.

«Πρόβλημα ήταν οι ελλείψεις στο ρόστερ»

Ο πρώην προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στις απώλειες αλλά και τους τραυματισμούς παικτών. «Άλλο ένα πρόβλημα ήταν οι ελλείψεις στο ρόστερ. Τραυματίστηκε ο βασικός μας στόπερ και αναγκαστήκαμε να «βαφτίσουμε» παίκτη από άλλη θέση. Και στην θέση του τερματοφύλακα υπήρξε τραυματισμός. Πήγαμε στα πρώτα δύσκολα παιχνίδια χωρίς καθαρό κεντρικό αμυντικό και χωρίς τον βασικό μας τερματοφύλακα, αντικειμενικές δυσκολίες τις οποίες προσπαθούσαμε να τις καλύψουμε με αλχημείες. Κάποιες φορές τα καταφέραμε, κάποιες όχι. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο», σημείωσε τονίζοντας όμως ότι δεν μετάνιωσε για τις αποφάσεις του. «Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει αυτήν η καρέκλα, βρισκόμουν στον Άρη πάνω από πέντε χρόνια. Ήξερα ότι θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πίστευα ότι θα τις ξεπεράσουμε και θα καταφέρναμε. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα, με δικά της λάθη - Αυτό είναι ευθύνη για το καλοκαίρι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X