ΜάκΛεμορ: «Προσπαθώ να βρω ρυθμό, ροή στο παιχνίδι μου»

ΜάκΛεμορ: «Προσπαθώ να βρω ρυθμό, ροή στο παιχνίδι μου»
Photo Credits: INTIME

Ο Μπεν ΜακΛέμορ παρέδωσε ένα δωρεάν μάθημα «πώς να σουτάρεις και να μην αστοχείς»

Ο Μπεν ΜακΛέμορ παρέδωσε ένα δωρεάν μάθημα «πώς να σουτάρεις και να μην αστοχείς». Το είδαν ζωντανά σχεδόν 2.000 άνθρωποι στα Άνω Λιόσια και αποχώρησαν όλοι με ένα πελώριο χαμόγελο.

Οι συστάσεις (δεν) είναι απαραίτητες. Ο Μπεν ΜάκΛεμορ θεώρησε πως δεν αποτελεί δα και αλαζονική πράξη, να το κάνει για άλλη μία φορά.

Στο βιβλίο της ζωής του, το ΝΒΑ διαθέτει ένα τεράστιο κεφάλαιο. Μα τώρα, με μελάνι… κιτρινόμαυρο, έχει αρχίσει να σημειώνει το νέο κεφάλαιο. Όχι απαραίτητα στα ελληνικά. Αλλά με το δικό του τρόπο.

Αυτό που έκανε απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας ονομάζεται και clinic. Ένα δωρεάν και εντυπωσιακό μάθημα πως «να σουτάρεις με επιτυχία».

Ο γκαρντ της ΑΕΚ Betsson σημείωσε 26 πόντους σε (μόλις) 17:18 λεπτά στο παρκέ. Πήρε (μόλις) 11 προσπάθειες και μέτρησε 4/6 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές (μαζί με 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο). Ένα πελώριο ranking 28 σε ένα.. σκάρτο ημίχρονο!

«Θα πω μόνο ότι είναι το “καλωσόρισα” στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό θέλω να δείχνω σε κάθε ματς και στον κόσμο και στους συμπαίκτες μου. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, όπως έχω πει ξανά, στόχος μου είναι να μαζεύω καλά ματς στη σειρά και να μεγαλώνω την αυτοπεποίθησή μου», είπε στο Gazzetta μετά την εμφάνισή του.

«Προσπαθώ να βρω ρυθμό, ροή στο παιχνίδι μου»

Η κουβέντα περί τις προσαρμογής των ξένων παικτών που παίζουν για πρώτη φορά σε μία ξένη λίγκα είναι μεγάλη. Και ο ΜακΛέμορ (όπως και άλλοι) όσα ματς και αν έχουν παίξει, χρειάζονται χρόνο συμμετοχής. Και υπομονή. «Φυσικά και προσαρμόζομαι. Και αυτό έλεγα στους συμπαίκτες μου, στον προπονητή, σε όλους στην ομάδα. Προσπαθώ να βρω ρυθμό, να βρω μία ροή στο παιχνίδι μου, να προσαρμοστώ στον τρόπο παιχνιδιού. Είχα το ίδιο και στην Κίνα, αυτή είναι μία νέα εμπειρία για εμένα, οπότε… Έχουμε εξαιρετικό προπονητή και προπονητικό επιτελείο και οι συμπαίκτες μου με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ για να προσαρμοστώ σε όλα», απάντησε στο σχετικό ερώτημα προσαρμογής.

Όσο για τα σουτ και αν αισθάνθηκε ότι δεν μπορεί να αστοχήσει; «Αυτό είναι το παιχνίδι του μπάσκετ. Πρέπει να σουτάρεις. Ακόμη και αν αστοχήσεις, πρέπει να ανησυχείς. Δεν μπορώ να ανησυχώ για τα άστοχα σουτ, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, να συνεχίσω να σουτάρω και να είμαι επιθετικός στο παιχνίδι μου. Να είμαι αυτός που πρέπει όταν είμαι στο παρκέ», απάντησε.

Ο Ανγκόλα, ο προηγούμενος της ΑΕΚ

Για την αφήγηση της ιστορίας, ο προηγούμενος παίκτης της ΑΕΚ που είχε σημειώσει περισσότερα τρίποντα από τον άλλοτε γκαρντ των Σακραμέντο Κινγκς ήταν ο Μπράιαν Ανγκόλα (6), αλλά δεν το έκανε δίχως να αστοχήσει (6/8 τρίποντα, απέναντι στην άλλη ομάδα της Πάτρας, τον Προμηθέα, με συνολικά 26 πόντους, νίκη για την Ένωση με 81-77 στις 4/12/2021).

Σε κάθε ματς η ΑΕΚ εμφανίζεται βελτιωμένη. Αυτό που λέμε, βγάζει πράγματα στο παρκέ και ας μην είναι ακόμα ικανοποιημένος ο Ζοάν Πλάθα.

Για τον ΜάκΛεμορ το κλειδί έχει πέντε λέξεις και ξεκινάει με «Α». Κεφαλαίο! «Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επιθετικοί όταν έχουν την μπάλα. Αλλά θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, να μπορούμε να τρέχουμε περισσότερο και να βοηθάμε την επίθεσή μας.

Το σίγουρο είναι πρέπει να είμαστε two way παίκτες και καλοί αμυντικοί και απειλή στην επίθεση. Συνολικά, πρέπει να ενεργοποιήσουμε την άμυνα μας για να ενισχυθεί η επίθεση», ήταν τα λόγια του.

Πηγή: gazzetta.gr

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Βαγγέλης Αρναούτογλου - ΑΕΚ: Πολλά πρέπει να ειπωθούν και ακόμα πιο πολλά να γίνουν
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X