Όποιοι και να πάνε στην Τρίπολη, πρέπει να επιστρέψουν με το «διπλό»

Όποιοι και να πάνε στην Τρίπολη, πρέπει να επιστρέψουν με το «διπλό»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, για την πραγματική διάσταση που πρέπει να δίνεται στους τραυματισμούς και τις απουσίες της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες συζητήσεις, που γίνονται μείζον θέμα γύρω από την ΑΕΚ, έχω την αίσθηση ότι γίνονται ΜΟΝΟ στην ΑΕΚ. Γιατί προφανώς είναι μια εντελώς διαφορετική κουβέντα, που σαφέστατα είναι μείζον θέμα, το να χάσεις έναν ποδοσφαιριστή για τέσσερις, πέντε, έξι μήνες, με το να αναγάγεις συνεχώς κάθε ενόχληση και κάθε πιθανή απουσία για ένα ματς, σε κάτι «σοκαριστικό».

Μια ομάδα, όπως η ΑΕΚ, που στην  προκειμένη περίπτωση, είχε δεκατρείς διεθνείς και που εφόσον είναι όλοι καλά, μπορεί να έχει ακόμα και δεκαεπτά, συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες να της επιστρέψει κάποιος τραυματίας. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ΑΕΚ που παίζει με φουλ ένταση σε τρεις διοργανώσεις μέσα στη σεζόν.

Τα «σοκ» όμως και η… non stop γκρίνια, δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι. Άλλωστε για αυτό έχει η ΑΕΚ ένα γεμάτο ρόστερ και το μεγαλύτερο βάθος πάγκου, σε σχέση με κάθε άλλη ελληνική ομάδα, ώστε να μπορεί να καλύπτει αυτές τις απουσίες. Το φοβερό δε της όλης υπόθεσης, είναι ότι για τις όποιες απουσίες, δεν σοκάρεται και δεν κρύβεται πίσω από αυτές, ο μοναδικός που θα μπορούσε να γκρινιάζει, δηλαδή ο προπονητής της ομάδας.

Δεν γίνεται να κράζεις την εξέλιξη των παικτών

Ούτε ψάχνει, ούτε στέκεται, ούτε επικαλείται δικαιολογίες. Και προφανέστατα, ήξερε και αγωνιούσε για κάθε παίκτη του, όταν έφευγε για διεθνείς υποχρεώσεις. Και γνώριζε μάλιστα και πόσο επιβαρυμένος είναι ο καθένας και πόσο πιθανό ήταν να την… πατήσει. Θυμίζω δε, ότι πέρυσι η ΑΕΚ είχε πραγματικά «σοκαριστικούς» τραυματισμούς και πολύμηνες απουσίες. Ωστόσο, όχι απλά δεν… γονάτισε, αλλά έκανε τους αντιπάλους της, να… γονατίσουν μπροστά της. Κι αυτό το πέτυχε, επειδή δεν στάθηκε σε αυτές.

Ο Αλμέιδα δουλεύει στην ΑΕΚ για να εξελίσσει τους παίκτες του και κατ’ επέκταση να εξελίσσει την ομάδα. Και η εξέλιξη είναι να «στέλνει» και όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Αντί να μας χαροποιεί αυτή η εξέλιξη, δεν γίνεται να την βλέπουν ορισμένοι αρνητικά και να κράζουν. Δεν γίνεται, ρε παιδιά.

Και για να μην παρεξηγηθώ. Δεν καυτηριάζω το φυσιολογικό «γαμώτο» που θα πει εύλογα ο καθένας μας, όταν διαβάσει για τον τραυματισμό ενός παίκτη της ομάδας. Αναφέρομαι στις «σπουδές ιατρικής» που έχουν πολλοί γύρω από την ΑΕΚ και κρίνουν και κράζουν, από το ιατρικό επιτελείο μέχρι και το τεχνικό τιμ για τη διαχείριση ενός παίκτη! Και ειλικρινά, δεν το έχω δει να συμβαίνει σε άλλες ομάδες, στο βαθμό που συμβαίνει στην ΑΕΚ.

Κρίσιμος κόμβος, η πάντα επικίνδυνη Τρίπολη

Η ΑΕΚ παίζει την Κυριακή ένα πάρα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι και πρέπει να το πάρει. Όσες απουσίες κι αν έχει. Σε μια έδρα, που παραδοσιακά την ζορίζει πάρα πολύ (πέντε νίκες, πέντε ήττες, έξι ισοπαλίες). Πέρυσι, θυμίζω, ήταν το γήπεδο που άφησε δύο βαθμούς (1-1) και έχασε και τον Ελίασον από αντιαθλητικό μαρκάρισμα για αποβολή, που δεν τιμωρήθηκε ούτε καν με φάουλ!

Πρόπερσι η «Ένωση» είχε φέρει ξανά ισοπαλία (0-0) και γενικά, είναι μια έδρα, όπου δυσκολεύεται πολύ. Ας αφήσουμε λοιπόν τις συζητήσεις για το ποιοι θα πάνε στην Τρίπολη, αφού πολύ απλά, όποιοι και να πάνε, θα πρέπει να επιστρέψουν με το «διπλό».

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X