Τι παίζουμε σήμερα - Προγνωστικά EURO 2024 (16/10)

Τι παίζουμε σήμερα - Προγνωστικά EURO 2024 (16/10)

Το πολύ κρίσιμο ματς της Ελλάδας απέναντι στην Ολλανδία ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα του στοιχήματος στα προγνωστικά EURO 2024

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ελλάδα – Ολλανδία  21:45

Στην «Αγιά Σοφιά» η Ελλάδα και η Ολλανδία αναμετρώνται για την 8η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της προκριματικής διαδικασίας του EURO 2024. Οι δύο ομάδες «καίγονται» για τη νίκη σ’ ένα κρίσιμο ματς που μπορεί να καθορίσει πολλά σχετικά με το δεύτερο εισιτήριο για την τελική φάση. Η Ελλάδα και η Ολλανδία είναι αποφασισμένες να μπουν και να επιβάλλουν το ρυθμό τους, να γίνει στον αγωνιστικό χώρο αυτό που τις βολεύει προκειμένου να φέρουν τον αγώνα στα μέτρα και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν τη νίκη. Η Ελλάδα έπαιξε την Πέμπτη (2-0 νίκη εκτός) με την Ιρλανδία εκτός έδρας και η Ολλανδία φιλοξένησε την ίδια μέρα στη Γαλλία στο Άμστερνταμ (έχασε 1-2).

Η Ελλάδα έχει τα ζητήματά της που έχουν να κάνουν κυρίως με την άμυνα και τη σημαντική απουσία του κεντρικού αμυντικού Παντελή Χατζηδιάκου, ενός κομβικού παίκτη τόσο όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά και για τη συμβολή του στο σωστό «χτίσιμο» των επιθέσεων του ελληνικού συγκροτήματος. Η Ολλανδία από τη μεριά της, έχει απουσίες σε όλες τις γραμμές της και μάλιστα λείπουν ο κορυφαίος μέσος της (Φρένκι ντε Γιόνγκ) και οι πιο αξιόπιστοι επιθετικοί της (Κόντι Γκάκπο και Μέμφις Ντεπάι). Στο Ελλάδα – Ολλανδία το στοίχημα για την Ελλάδα είναι να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στην τρέχουσα προκριματική φάση, ενώ ως γηπεδούχος δεν έχει χάσει από το Νοέμβριο του 2021. Έκτοτε μετράει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Για την Ολλανδία, το στοίχημα είναι να μπορέσει να βρει την ισορροπία της παρά τις σημαντικές απουσίες που την ταλαιπωρούν και να βασιστεί στη διαφορά ποιότητας για να πάρει το αποτέλεσμα.

Της κάνει και η ισοπαλία.

Προγνωστικά στοιχήματος: Η Ελλάδα θέλει, αλλά η Ολλανδία επχει την εμπειρία για να σταθεί όρθια και τουλάχιστον να μην χάσει.

Γιβραλτάρ – Ιρλανδία 21:45

Η Ιρλανδία κέρδισε την πρώτη  αναμέτρηση με 3-0. Το Γιβραλτάρ δεν κατάφερε να σκοράρει σε καθένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια του. Η Ιρλανδία παίζει για περηφάνια της. Καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να προκριθεί στο Euro 2024. Το Γιβραλτάρ έχει χάσει και τα πέντε προκριματικά του ματς  και δεν έχει καταφέρει καν να σκοράρει γκολ στον όμιλο, ενώ οι μόνοι βαθμοί της Ιρλανδίας έχουν έρθει σε νίκη με 3-0 στο εντός έδρας παιχνίδι. Μια επιλογή που ξεχωρίζει, ακόμη και σε αρκετά μικρή τιμή, είναι η no goal νίκη της Ιρλανδίας, καθώς το Γιβραλτάρ δείχνει αδύνατο στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σκοράρει ακόμη στα προκριματικά και έχουν περάσει επτά παιχνίδια χωρίς να σκοράρουν σε όλες τις διοργανώσεις. Η Ιρλανδία κέρδισε την πρώτη συνάντηση με 3-0 και ένα επαναλαμβανόμενο αποτέλεσμα είναι η καλή πρόβλεψη σκορ για τον αγώνα της Δευτέρας. Το Γιβραλτάρ έχει χάσει οκτώ από τα 12 εντός έδρας παιχνίδια του και έχει δεχθεί ακριβώς τρία γκολ σε πέντε από αυτά. H Ιρλανδία εχασε 2-0 απο την Ελλάδα στην τελευταία της αναμέτρηση. Το Γιβραλτάρ είχε ρεπό.
Προγνωστικά στοιχήματος: Ασος και όβερ 2,5 με no goal.

Βοσνία – Πορτογαλία (21:45)

Η Βοσνία διατηρεί μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα τελικά μετά το 2-0 επί του Λιχτενστάιν στο ντεμπούτο του Σάβο Μιλόσεβιτς στον πάγκο της. Βέβαια μπορεί να προκριθεί στο Euro 2024 και μέσω Nations League. Από την άλλη, η Πορτογαλία απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στον 10ο προκριματικό όμιλο και εξασφάλισε την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024 έπειτα από το πέρας της 7ης αγωνιστικής. Οι Ίβηρες υποδέχθηκαν τη Σλοβακία στο τύποις ντέρμπι κορυφής, όμως δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο, επικρατώντας με 3-2 στο “Ντραγκάο” του Πόρτο. Στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις σε προκριματικά Euro πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες, κρατώντα το μηδέν στις οχτώ. Στις 12 τελευταίες εκτός έδρας σχετικές γνώρισαν μόλις μία ήττα από την Ουκρανία (2-1) στις 14 Οκτωβρίου 2019 (δέκα νίκες, μία ισοπαλία).
Προγνωστικό στοιχήματος: Η Πορτογαλία ναι μεν έχει προκριθεί, αλλά η λογική λέει ότι θα το παίξει το ματς. Θα το παλέψει. Κοιτάμε προς το G/G που πληρώνει ικανοποιητικά.

Ισλανδία – Λιχτενστάιν (21:45)

Επί της ουσίας η Ισλανδία ελπίζει σε ένα θαύμα για την πρόκριση μετά το 1-1 με το Λουξεμβούργο. Ήταν καλή στο α’ μέρος. Σκόραρε με τον Όρι Όσκαρσον, είχε δοκάρι κι ευκαιρίες, όμως με τη σέντρα στο 2ο μέρος δέχθηκαν το 1-1 . Το ματς έγινε ροντέο και έληξε χωρίς νικητή. Ασφαλώς οι ελπίδες για πρόκριση παραμένουν κυρίως μαθηματικές, με την Ισλανδία να στοχεύει απλώς στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Από την άλλη, το Λιχτενστάιν είναι σάκος του μποξ στον όμιλο. Έχασε στη Βοσνία με 2-0. Έτσι ηττήθηκε για 20ή συνεχόμενη ήττα, με το 1-1 με την Αρμενία τον Σεπτέμβριο του 2021 να είναι το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα. Όσο για νίκη; Πρέπει να πάμε πίσω στον Οκτώβριο του 2020 και το 2-1 στο Λουξεμβούργο, σε φιλική αναμέτρηση.
Προγνωστικό στοιχήματος: Ξεκάθαρο φαβορί οι γηπεδούχοι. Θα πάμε με τον 1 και το Over 3,5 ούτως ώστε να αυξήσουμε την απόδοση στο σημείο.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Ο τίτλος και η μεγάλη εικόνα
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X