Αν το καταφέρει και αυτό ο Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ και όχι μόνο αυτός...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μέχρι στιγμής έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα στο ξεκίνημα της σεζόν. Στην Ευρώπη χάθηκε ναι μεν μία σπουδαία ευκαιρία με τη μη πρόκριση στους ομίλους του Champions League, κυρίως με όσα έγιναν λάθος στο πρώτο ματς με την Αντβέρπ εκτός. Ωστόσο, επιτεύχθηκε ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League εκεί όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις υψηλού επιπέδου και με τους 4 βαθμούς σε 2 αγώνες είναι στην κορυφή του ομίλου και φροντίζει όλα να εξαρτώνται από τα πόδια της από εδώ και πέρα.

Στην Ελλάδα έχει μεν απώλειες που δεν υπολόγιζε με Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και ΟΦΗ στην Κρήτη, αλλά η Ευρώπη σε «στραγγίζει», σε «ξεζουμίζει» από ενέργεια και πρέπει να ανταποκρίνεσαι για να είσαι κοντά στην κορυφή συνεχώς. Έχει φροντίσει με το διπλό στην Λεωφόρο και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό εντός να είναι σε επαφή με την πρώτη θέση (-5) και αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα.

Ακολουθεί ματς με τον Αστέρα στην Αρκαδία, στην Μασσαλία με την Μαρσέιγ και με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μία τριάδα αγώνων σημαντική. Στην Ελλάδα πρέπει το 2Χ2 να είναι σκοπός την ώρα που θα υπάρχουν τα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΟΦΗ-Ολυμπιακός, ενώ αμέσως μετά υπάρχει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Λαμία-ΠΑΟ με την Ένωση να παίζει με την Κηφισιά.

Αν το καταφέρει και αυτό ο Αλμέιδα

Το ευρωπαϊκό ματς στη Γαλλία είναι οριακό. Η ΑΕΚ με 4 βαθμούς, Aγιαξ-Μαρσέιγ με 2, Μπράιτον με 1. Η ΑΕΚ πάει στην έδρα της Μαρσέιγ, η Μπράιτον στην Ολλανδία. Στόχος είναι να φύγει η ΑΕΚ «όρθια» με οποιοδήποτε τρόπο και από την Μασσαλία και να είναι πια ακόμη πιο κοντά στο να συνεχίσει σε ομίλους στην Ευρώπη μετά τον Δεκέμβριο με περισσότερες πιθανότητες πια στο Europa League. Θα είναι άθλος για το επίπεδο του ομίλου που έμπλεξε…

Η Ευρώπη στραγγίζει και το ξέρει ο Αλμέιδα

Θεωρητικά όλα αυτά είναι βατά και η ΑΕΚ του Αλμέιδα μας έχει δείξει ότι μπορεί να τα πετύχει γιατί είναι μία ομάδα με σκληράδα, επιθετικότητα, ενέργεια και ταυτότητα. Ωστόσο η Ευρώπη «στραγγίζει», όπως είπαμε. Ναι μεν μεγάλωσε το ρόστερ της το καλοκαίρι όσο ήθελε ο Αλμέιδα, αλλά οι απουσίες και η κόπωση κοστίζουν και υπάρχουν παίκτες-κλειδιά από μεταγραφές που ακόμη… ψάχνονται όπως ο Πόνσε και ο Πισάρο που δεν έχουν προσαρμοστεί. Στο καθαρό μυαλό κόντρα στον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό, και στο πως η ΑΕΚ στην Κρήτη δεν… εμφανίστηκε πριν κάνει την μεγάλη εμφάνιση με τον Άγιαξ.

Στο κομμάτι της απόδοσης πάνω στο χορτάρι, η ΑΕΚ μας προβλημάτισε μόνο στα ματς που δεν ήταν ντέρμπι ή πολύ δύσκολα. Εκεί ήταν σπουδαία και θαυμάσια στο χορτάρι.

Ο Αλμέιδα θα παλέψει να προσαρμόζονται οι παίκτες του στα σερί ματς σε Ελλάδα-Ευρώπη, στα δύο ματς κάθε εβδομάδα. Η Ένωση δυσκολεύεται μέχρι στιγμής (όπως όλοι… σε όλη την Ευρώπη) να μπαίνει με καθαρό μυαλό και 100% ενέργεια και συγκέντρωση στα ματς κάθε 3 μέρες. Λογικό-αναμενόμενο, αλλά χρειάζεται σχέδιο, λύσεις και όλο το ρόστερ να παίζει στο μάξιμουμ.

Έτσι στα πρώτα κομμάτια των αγώνων, ειδικά στην Ελλάδα η ΑΕΚ μπαίνει… μουδιασμένη και μετά τρέχει και δεν φτάνει. Αν θα το βρει, θα φανεί. Με τον Αλμέιδα και το τιμ του να δουλεύουν σε αυτό τον στόχο δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Η ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη θα είναι ανταγωνιστική και στα… κόκκινα. Πλέον, έχει πιο δυνατούς αντιπάλους σε σχέση με πέρυσι και πιο γεμάτο πρόγραμμα. Τα δύσκολα είναι για τους σκληρούς. Και αν το… βρει και αυτό ο Αλμέιδα δεν θα έχει αντίπαλο στην Ελλάδα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X