ΑΕΚ: «Μετρ» των στατικών φάσεων - Βρίσκει κρίσιμα γκολ στην Ευρώπη (VIDEO)

ΑΕΚ: «Μετρ» των στατικών φάσεων - Βρίσκει κρίσιμα γκολ στην Ευρώπη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει μέχρι στιγμής σημειώσει εννέα γκολ στην εκτός των συνόρων παρουσία της και τα έξι είναι από στατικές φάσεις ή έστω από άμεση εξέλιξή τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην κορυφή του ομίλου της στο Europa League βρίσκεται η ΑΕΚ και παρότι κλήθηκε να συμμετάσχει σε ένα group που θυμίζει Champions League, όχι μόνο δείχνει αντανακλαστικά αλλά και στέλνει το «μήνυμα» ότι θα διεκδικήσει στα ίσα την 1η του θέση.

Το 3-2 επί της Μπράιτον στην Αγγλία διαδέχθηκε το 1-1 κόντρα στον Αγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μάλιστα «μένει» και ένα «αχ» ελέω της τεράστιας χαμένης ευκαιρίας του Γιόνσον στο φινάλε ώστε να κάνει το 2-1 με ανατροπή απέναντι στον Αίαντα. Επόμενη πρόκληση για τους «κιτρινόμαυρους» εκείνη με αντίπαλο την Μαρσέιγ που φυσικά δεν την «τρομάζει» και ένα εύρημα που προκύπτει από την ως τώρα εκτός των συνόρων παρουσία της είναι πως εκμεταλλεύεται τα στατικά.

Ως ομάδα που ρολάρει πολύ καλά δείχνει σε θέση να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό της με κάθε πιθανό τρόπο όταν η μπάλα είναι «ζωντανή», όμως την ίδια στιγμή «φωνάζει» ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει «δουλέψει» με τους παίκτες του και στις στημένες μπάλες, κάτι που τους αποφέρει μεγάλο όφελος.

Το γεγονός πως τα έξι από τα μέχρι στιγμής εννέα ευρωπαϊκά της τέρματα προήλθαν σε αντίστοιχες φάσεις όχι μόνο δεν περνά απαρατήρητο αλλά προσθέτει ακόμη ένα «παράσημο» στο έργο του Αργεντινού τεχνικού.

*Στο Ζάγκρεμπ ήταν ο Γαλανόπουλος που της χάρισε τη νίκη 2-1, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αραούχο κατέβασε την μπάλα μέσα στο «κουτί», έπαιξε για τον Πισάρο και ο Μεξικανός «έκοψε» στον Ελληνα χαφ που έκανε κίνηση «τρέιλερ» και σκόραρε με σουτ (στη συνέχεια έγραψε ιστορία με τον πανηγυρισμό του).


*Στην «OPAP Arena» κόντρα στην Ντιναμό όπου γράφτηκε ένα «ποδοσφαιρικό έπος» ήταν ο Αραούχο που είδε στο 90’+2′ την μπάλα να του στρώνεται μετά από κόρνερ του Ελίασον και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Λιβάκοβιτς για το 1-2, αποτέλεσμα που έστελνε το ζευγάρι στην παράταση. Ηταν τότε που ο 31χρονος αφιέρωσε το γκολ στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή, του αδικοχαμένου φίλου των «κιτρινόμαυρων».


*Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο Βίντα πήρε το «ριμπάουντ» ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία που απέκρουσε ο Κροάτης πορτιέρε και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-2, κάτι που χάρισε στην Ενωση την πρόκρισή της στα play-offs του Champions League χωρίς να παιχθεί το έξτρα ημίωρο.


*Εκεί η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Αντβέρπ αλλά έμεινε εκτός των ομίλων της διοργάνωσης και έτσι βρέθηκε σε εκείνους του Europa. Πρώτη της «δοκιμασία» ήταν στο Μπράιτον, όπου και πήρε μία εκκωφαντική νίκη με σκορ 3-2. Το 1-0 για λογαριασμό της έκανε ο Σιντιμπέ στο 11′ με μία κεφαλιά «οβίδα» ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς.

*Στο 40′ ο Σέρβος μεσοεπιθετικός βρήκε και δίχτυα, όταν και «τρύπωσε» στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας ύστερα από φάουλ του Χατζισαφί που έφερε την μπάλα στην περιοχή των γηπεδούχων.

*Μέχρι που φτάσαμε στο 1-1 με αντίπαλο τον Αγιαξ. Στο 74′ ο Αμπραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ με πάσα στον Ρότα που αμέσως έπαιξε ξανά για τον Μαροκινό ο οποίος σήκωσε το κεφάλι και με το αριστερό, επειδή όπως ο ίδιος αποκάλυψε αργότερα πονούσε ο δεξιός του αστράγαλος (!), έστειλε την μπάλα συστημένη στον Βίντα που σκόραρε με «καρφωτή» κεφαλιά.

Ετσι το 66,6% των γκολ της ΑΕΚ σε Champions και Europa League (6/9) είναι σε στατικά ή έστω άμεση εξέλιξή τους και αυτό σημαίνει πως στα Σπάτα δουλεύουν πολύ και επιτυχώς στο συγκεκριμένο σκέλος του παιχνιδιού. Αλλωστε μετρούν και αρκετές χαμένες ευκαιρίες σε αντίστοιχες στιγμές.

Πηγή: gazzetta.gr

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X