ΑΕΚάρα κάντο ξανά: Μετά την Μπράιτον ήρθε η σειρά του Άγιαξ απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια! (19:45, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

ΑΕΚάρα κάντο ξανά: Μετά την Μπράιτον ήρθε η σειρά του Άγιαξ απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια! (19:45, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Μετά τον θρίαμβο επί της Μπράιτον (2-3) η ΑΕΚ υποδέχεται στην «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια τον Άγιαξ και είναι έτοιμη για ακόμη ένα ευρωπαϊκό έπος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚάρα κάντο ξανά… Μετά τον θρίαμβο επί της Μπράιτον (2-3) η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στην κατάμεστη και «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια τον Άγιαξ και δηλώνει έτοιμη με νοοτροπία νικητή, όπως είπε χθες και ο Ματίας Αλμέιδα, για ακόμη ένα ευρωπαϊκό έπος. Μία νίκη, δηλαδή που θα την φέρει μόνη στην κορυφή της Ευρώπης και θα κάνει την Ευρώπη ξανά να παραμιλά.

Τις βάσεις για μια ευρωπαϊκή υπέρβαση σε έναν δύσκολο όμιλο έβαλε η ΑΕΚ στο Μπράιτον, όταν νίκησε τους Άγγλους στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Σήμερα (19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE μετάδοση από το ENWSI TV) η Ένωση έχει τη μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία, εάν καταφέρει να νικήσει τον Άγιαξ στην «OPAP Arena», καθώς θα βρεθεί στην κορυφή του ομίλου.

H AEK του Ματίας Αλμέιδα αν καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στους Ολλανδούς, θα βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κάτι που μετά την κλήρωση φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, η νοοτροπία του νικητή που διέπει την ομάδα και η δύναμη της έδρας μπορεί να κάνουν τη διαφορά, απέναντι σε έναν Άγιαξ που είναι πληγωμένο θηρίο.

Πέραν του μεγάλου κινήτρου που υπάρχει, οι «κιτρινόμαυροι» θα ψάξουν να βγάλουν αντίδραση μετά την ήττα στο Ηράκλειο, εκεί όπου ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες και τις απουσίες τους και πήρε μια σπουδαία νίκη.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η AEK θα έχει πολλές επιστροφές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΟΦΗ την περασμένη Δευτέρα, ενώ θα υπάρξουν και πάρα πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Μάνταλος, Άμραμπατ, Γιόνσον, Βίντα, Σιντιμπέ και Χατζισαφί θα βρίσκονται ξανά στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα, με τον Λιβάι Γκαρσία να μένει εκτός, λόγω τραυματισμού που υπέστη, κάτι που θα τον θέτει νοκ-άουτ και για το επόμενο ματς, και πάλι στην έδρας κόντρα στον Παναιτωλικό. Υπενθυμίζεται ότι οι Αλεξάντερ Κάλενς, Ζίνι και Τομ Φαν Βέερτ δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Απαντώντας για τους Βίντα και Μουκουντί, ο Αργεντινός κόουτς υπογράμμισε πως θα αποφασίσει πριν τον αγώνα αν θα τους ξεκινήσει. Μένει λοιπόν να φανεί αν το βασικό δίδυμο επανέλθει στο κέντρο της άμυνας ή αν ο Αλμέιδα πάει ξανά με δίδυμο Μήτογλου-Σιμάνσκι.

Από εκεί και πέρα ο Στάνκοβιτς φαίνεται να είναι σίγουρος για τη θέση στην εστία με τον Χατζισαφί να ξεκινάει αριστερά και τη θέση στα δεξιά της άμυνας να «παίζεται» μεταξύ Ρότα και Σιντιμπέ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής η λογική λέει πως ο Γιόνσον θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Πινέδα πιθανότατα, με τον Άμραμπατ στη δεξιά πλευρά και τον Γκατσίνοβιτς στην αριστερή. Όσον αφορά την επίθεση Αραούχο, Τσούμπερ και Πόνσε διεκδικούν δύο θέσεις. Το προβάδισμα για την κορυφή το έχει ο Πόνσε και μένει να φανεί η επιλογή του Αλμέιδα για τη θέση πίσω από τον φορ.

Η αποστολή της ΑΕΚ

Η αποστολή της ΑΕΚ:

Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντι, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Το πλάνο του Άγιαξ

Στον αντίποδα, ο Άγιαξ ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και μη, μετά απ’ όσα έχουν συμβεί στην ολλανδική ομάδα τον τελευταίο καιρό. Και αυτό γιατί μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τους οπαδούς να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», διακόπτοντας το ματς με τη Φέγενορντ, μην μπορώντας να πιστέψουν πως η ομάδα τους ήταν πίσω στο σκορ με 3-0. Το παιχνίδι συνεχίστηκε λίγα ημέρες αργότερα, όπου η ήττα ήταν πιο βαριά, με τοn σύλλογο του Ρότερνταμ να επικρατεί εντέλει 4-0. Μάλιστα, δεν ολοκληρώθηκε ούτε ο τελευταίος αγώνας, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του τερματοφύλακα της Βααλβάικ στα τελευταία λεπτά, μετά από σύγκρουση με τον Μπρόμπεϊ. Πάντως, ο Άγιαξ είναι μπροστά στο σκορ με 2-3.

Η ομάδα του Mόρις Στέιν, πέταξε από το Άμστερνταμ με 23 ποδοσφαιριστές ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στην OPAP Arena.O μοναδικός απών από την αποστολή είναι ο Σιλβάνο Βος, ο οποίος στην αναμέτρηση της πρώτης αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ, αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες.

Η αποστολή του Άγιαξ:

Γκόρτερ, Πάσφεϊρ, Ραμάι, Γκάει, Χάτο, Μέντιτς, Σόσα, Άβιλα, Σούταλο, Τέιλορ, Φαν Ντεν Μπόμεν, Ταχίροβιτς, Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ, Άκπομ, Φορμπς, Μικαουτάτζε, Μπεργκχούις, Ντόνγκεν, Χλίνσον και Γκοντς.

Η διαιτητική ομάδα του ματς

  • Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
  • Βοηθοί: Ζούνιτς, Βιντάλι (Σλοβενία)
  • 4ος διαιτητής: Σμάιτς (Σλοβενία)
  • VAR: Βαλέρι, Μαρέσκα (Ιταλία)

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X