
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο γνωστός εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς που είχε διατελέσει και Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.
Ο εργατολόγος είχε υποβληθεί προσφάτως σε χειρουργείο μετά από πτώση που του προκάλεσε κάταγμα στο ισχίο.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Ρωμανιάς
Ο Γιώργος Ρωμανιάς είχε σπουδάσει οικονομικά και νομικές επιστήμες παράγοντας πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Είχε ειδικευτεί στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης επί 50 χρόνια όπως και σε θέματα κοινωνικής προστασίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες καιτο 2019 με την Ένωση Κεντρώων και επελέγη για την θεση του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2015.
Είχε διατελέσει εμπειρογνώμων της Ελληνικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής (Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης) και σε θέματα Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (ΑΤΖΈΝΤΑ 2000, Ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου κλπ.) και εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής σε θέματα κοινωνικής συνοχής και προϋπολογισμού. Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Γενικών Συνελεύσεων, Ομάδων Εργασίας και ερευνών ή προγραμμάτων, συνεδρίων, ημερίδων της Διεθνούς Ένωσης Κοινωνικής Ασφάλισης (ISSA), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ.
Διαβάστε περισσότερα στο thestandard.gr
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Φετφατζίδης: «Μετανιώνω που δεν πήγα στην ΑΕΚ – Ο Μελισσανίδης με γούσταρε»
- Τώρα βέβαια και ο Άγιαξ, δεν είναι αυτός που ξέραμε
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- Εσείς ποιον παίκτη θα «ψηφίζατε» από την ΑΕΚ μέχρι στιγμής;
- Συνεχίζει τις μικρότητες ο Προμηθέας Πάτρας: Τα «καλομαθημένα» του Λιόλιου προκαλούν μέσω TikTok την ΑΕΚ Betsson! (VIDEO)



Παρούσα και στο F8 του Κυπέλλου η ΑΕΚ Betsson – Οι υπόλοιποι φιναλίστ

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Πλάθα παρά τη νίκη: «Δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε σήμερα»

Πογκμπά: Προσπάθεια κάνουν οι δικηγόροι του να μειωθεί η ποινή του

Μαθαίνει να νικά και με το δύσκολο τρόπο η ΑΕΚ Betsson (91-89) το Μαρούσι

Η απάντησή της Δήμητρας Ματσούκα για το αν θα αλλάξει το όνομά της μετά τον γάμο με τον Κόκκαλη