Μεγάλο αφιέρωμα της EHF στην ΑΕΚ - «Οι Πρωταθλητές Ελλάδος έτοιμοι να αφήσουν καλές εντυπώσεις στο European League»

Μεγάλο αφιέρωμα της EHF στην ΑΕΚ - «Οι Πρωταθλητές Ελλάδος έτοιμοι να αφήσουν καλές εντυπώσεις στο European League»
Photo Credits: INTIME

«Κάθε βαθμός που θα πάρουμε στην Ευρώπη είναι σημαντικός για την ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ» σχολίασε ο Ντράγκαν Τζούκιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα περίπου μήνα πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων η EHF φιλοξενεί στην επίσημη σελίδα της ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ΑΕΚ και την φετινή συμμετοχή της στο European League με τίτλο: «Οι πρωταθλητές Ελλάδος πρόθυμοι να αφήσουν καλές εντυπώσεις στην Ευρώπη».

Στο άρθρο φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις του νέου προπονητή, Ντράγκαν Τζούκιτς, του αρχηγού, Παναγιώτη Νικολαϊδη και του περσινού MVP, Στίπε Μαντάλινιτς.

Το αφιέρωμα της EHF αναφέρει χαρακτηριστικά: « Οι παθιασμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν περισσότερο από έναν λόγο για να πανηγυρίσουν πέρυσι καθώς πέρυσι τόσο η ποδοσφαιρική ομάδα όσο και η ομάδα χάντμπολ κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα μετά από έναν δραματικό τελικό των play-off κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο της, τον Ολυμπιακό,  κατακτώντας τον πέμπτο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου. Ο σύλλογος με έδρα την Αθήνα εξασφάλισε μια θέση στη φάση των ομίλων του EHF European League Men, επιστρέφοντας στη διοργάνωση μετά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ανδρών EHF πέρυσι.  Η ΑΕΚ βρίσκεται στον όμιλο Β’ μαζί με τους Αννόβερ, Κρίενς Λουκέρνη και Γκόρνικ Ζάμπρζε.  Ο νέος προπονητής, Ντράγκαν Τζούκιτς, ανέλαβε το τιμόνι από τον προκάτοχό του, Αλέξανδρο Αλβάνο, μόλις πριν από λίγες ημέρες και τώρα, ο έμπειρος Σέρβος ετοιμάζει την ομάδα για την έναρξη του ευρωπαϊκού ταξιδιού του τον επόμενο μήνα με επτά νέες αφίξεις στο ρόστερ το καλοκαίρι. Ο Πάτρικ Μαρτίνοβιτς είναι ένας από αυτούς με τον  ταλαντούχο δεξιό μπακ που άφησε την RK Celje με 25 γκολ.

Τζούκιτς: «Να θέτουμε υψηλούς στόχους και ας φαίνονται ανέφικτοι»

«Τα πράγματα και οι συνήθειες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, θα προσπαθήσω να κρατήσω όλα τα καλά πράγματα που ήταν χαρακτηριστικά της ΑΕΚ τις προηγούμενες επιτυχημένες σεζόν, αλλά και να προσθέσω λίγη από την «γεύση» του χάντμπολ που έχουν οι ομάδες στις οποίες έχω δουλέψει. Ελπίζω ότι με την υποστήριξη των παικτών μου, θα τα καταφέρουμε μαζί!» σχολίασε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ και συνέχισε λέγοντας:

«Ας είμαστε ειλικρινείς, ο αθλητισμός είναι τόσο υπέροχα όμορφος γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ονειρευόμαστε πέρα ​​από την πραγματικότητα. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι μόνο να οδηγεί την ομάδα του σε ρεαλιστικούς στόχους, αλλά και να θέτει στόχους που μερικές φορές φαίνονται ανέφικτοι. Φυσικά, υπάρχει πολλή δουλειά και θυσίες στο δρόμο προς αυτόν τον στόχο, και τελικά τα καταφέρνουν μόνο όσοι είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Απλό, σωστά;»

Το EHF European League Men είναι μια υψηλής ποιότητας και ισορροπημένη διοργάνωση στην οποία δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Αν πρόκειται να μιλήσουμε ειλικρινά, είμαστε αουτσάιντερ γιατί, για παράδειγμα, η TSV Hannover-Burgdorf ή η Kriens-Luzern είναι ομάδες που έχουν πλεονέκτημα λόγω των ρόστερ και των φιλοδοξιών τους. Επίσης, ο τρόπος που παίζει η Zabrze φέτος στην ισχυρή Πολωνική Λίγκα δείχνει ότι είναι σε θέση να ανατρέψει τα φαβορί. Οι πιθανότητές μας στα χαρτιά δεν είναι τόσο μεγάλες, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα παρατήσουμε χωρίς μεγάλο αγώνα, ειδικά μπροστά στους φιλάθλους μας, και κάθε βαθμός που κερδίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικός, τόσο για τον σύλλογό μας όσο και για το ελληνικό χάντμπολ. ένα σύνολο», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Νικολαΐδης: «Στόχος μας το πρωτάθλημα»

Ο επί χρόνια αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Νικολαΐδης, μιλώντας για  τη φιλοδοξία που μοιράζεται με τους συμπαίκτες του για τη νέα σεζόν σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ο στόχος μας κάθε χρόνο και παλεύουμε γι’ αυτό. Στην Ευρώπη θα δώσουμε το 100% μας και θα παίξουμε με πάθος. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στο EHF European League Men» .

Μαντάλινιτς: «Πιστεύω θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ένας από τους βασικούς παίκτες της ΑΕΚ είναι ο Κροάτης αριστερός μπακ Στίπε Μανταλίνιτς. Ο 31χρονος είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, έχοντας παίξει σε όλες τις συλλογικές διοργανώσεις της EHF για πολλούς διαφορετικούς συλλόγους. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε 64 γκολ εκπροσωπώντας την HC Eurofarm Pelister στο EHF European League Men το 2021/22. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος. Έπαιξα πολύ καλά πέρυσι, για το οποίο βραβεύτηκα τον καλύτερο αριστερό μπακ και MVP του ελληνικού πρωταθλήματος. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία που έχω έχοντας παίξει στο EHF Champions League και στο EHF European League Men», είπε ο Μαντάλινιτς και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες στην ομάδα και πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί ανταγωνιστές στο EHF European League Men. Η ΑΕΚ έχει ένα καλό έργο και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε πολύ καλούς οπαδούς, κάθε παιχνίδι εντός έδρας θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλο», προσθέτει.

Οι πρώην νικητές του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου EHF από το 2020/21 ανοίγουν τη σεζόν με ένα εκτός έδρας ταξίδι στο Górnik Zabrze στην Πολωνία πριν φιλοξενήσουν την HC Kriens-Luzern εντός έδρας.

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X