Βάλτε του δύσκολα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει ξανά στο enwsi.gr για τον Ματίας Αλμέιδα που έχει βαλθεί και επιμένει να αλλάξει την νοοτροπία του ΑΕΚτζή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καλός Θεός του ποδοσφαίρου τον έστειλε στα μέρη μας νωρίς το καλοκαίρι του 2022. Χιλιοταλαιπωρημένη η ΑΕΚ, αλλά επιτέλους έβρισκε τον άνθρωπο που θα την έπαιρνε από το χέρι να την βγάλει από την μαυρίλα της. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει βαλθεί να αλλάξει την ΑΕΚ πολυεπίπεδα. Από τον τρόπο που σκέφτεται, βλέπει και αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο. Και έχει καταφέρει αρκετά, όχι τα πάντα. Αλλά αρκετά. Για 1 χρόνο και κάτι που είναι εδώ, έχει αποδοχή σε ποσοστά… Κούβας και απόλυτη στήριξη από τη διοίκηση και την κοινωνία της ΑΕΚ. Αυτό κρατάμε και προχωράμε, διότι αυτό είναι η βάση για να πετύχεις. Η στήριξη και η εμπιστοσύνη.

Ο Αλμέιδα έχει βαλθεί επίσης να αποδείξει ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χαμένο παιχνίδι. Και ας είναι το πιο δύσκολο ματς του… κόσμου, όπως αυτό με την Μπράιτον στην Αγγλία, ανάμεσα σε ντέρμπι με Ολυμπιακό εντος και Παναθηναϊκό εκτός. Πολλοί συζητούσαν αν πρέπει να διαλέξει ματς να χτυπήσει η ΑΕΚ, αν πρέπει να αφήσει το ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Μπράιτον για να πάρει τα ντέρμπι. Στην νοοτροπία Αλμέιδα δεν υπάρχουν αυτά, δεν χωρούν στο winning spirit του.

Φτιάχνει ομάδα και νοοτροπία που δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και εμπόδια. Μπορεί να συζητούσαμε πριν μέρες πολλά για ενίσχυση, θέσεις κλπ, αλλά ο Αλμέιδα έχει σχέδιο και πλάνο για αυτή την ομάδα. Το ρόστερ είναι απόφαση του. Ότι είχε το μυαλό του μέσα στο γήπεδο είναι 100% αυτή η ΑΕΚ. Και για να γνωρίζουμε άπαντες, έτσι όπως έχει… καψουρέψει τον Μελισσανίδη, ότι του ζητούσε θα το έκανε πράξη. Ωστόσο, ο Αλμέιδα αυτό ήθελε. Αυτή την ΑΕΚ. Και για την άμυνα, και τα χαφ, και για την επίθεση. Και με αυτό πορευόμαστε και ελπίζουμε και φέτος να δικαιωθεί και στο τέλος ξανά η οικογένεια της ΑΕΚ να πανηγυρίζουμε ξανά.

Βάλτε του δύσκολα

Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Αλμέιδα

Αυτά που έγιναν στο Μπράιτον αναλύθηκαν από όλα τα παιδιά εδώ στο site. Και νομίζω είστε απόλυτα καλυμμένοι. Εγώ θα πω μόνο ότι τα μπάτζετ τα αφήνω στην άκρη. Βλέπω τα πάντα σε επίπεδο φόρμας. Η Μπράιτον μαζί με την Σίτι ήταν πριν το ματς ότι καλύτερο στην Αγγλία και την Ευρώπη. Με ένα δαιμονιώδη ρυθμό και αποτελεσματικότητα. Η ΑΕΚ δεν είχε τα βασικά στόπερ της και παίκτες-κλειδιά χωρίς ρυθμό. Ερχόταν από ισοπαλία με Ολυμπιακό.

Και έπαιξε το παιχνίδι της από την αρχή μέχρι το τέλος. Με τους αριθμούς μαζί της, με την αύρα νικητή στο παιχνίδι να βγαίνει από την ίδια και όχι από τα 370 εκατ.ευρω αξίας στο ποδόσφαιρο. Ακόμη και με τα λάθη της, όλα όμως τα ξεπέρασε. Με ένα Σιμάνσκι να κάνει παιχνίδι ζωής, τον Στάνκοβιτς να δίνει με τις επεμβάσεις του το διπλό, τον Σιντιμπέ να μας δείχνει τι κλάση έχει για το επίπεδο του και ο Χατζισαφί γιατί ο Αλμέιδα τον γουστάρει τόσο λόγω των επαφών του με την μπάλα. Θεωρώ πάντως ότι η επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ για να φτάνει σε αυτό το επίπεδο λειτουργίας, πρέπει να βρίσκεται μπροστά και ο Γκαρσία και ο Γκατσίνοβιτς. Ολοι τους πάνω-κάτω έκαναν ότι ζήτησε ο κόουτς, αν και περιμένω από τον Πινέδα πολλά περισσότερα λόγω ποιότητας και κλάσης.

Για τον Αλμέιδα, την νοοτροπία του και όλα αυτά που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να περάσει στην οικογένεια της ΑΕΚ κάθε μέρα, δεν είναι προβλήματα όσα είχε να αντιμετωπίσει πριν την σέντρα. Θέλει 11 παίκτες να ξεκινήσουν και αυτό του αρκεί. Όλα τα υπόλοιπα τα στηρίζει στη δουλειά του, αυτή που κρατά για τον ίδιο και τους παίκτες του.

Τα 103 λεπτά στο Μπράιτον μπαίνουν στο πάνθεον της Ιστορίας της ΑΕΚ. Στις μεγάλες στιγμές της. Όπως και οι πρωταγωνιστές, ο Αλμέιδα και όσοι έπαιξαν στην Αγγλία. Μα πάνω από όλα το όνομα της ΑΕΚ ακούστηκε ξανά σε όλη την Ευρώπη. Αυτό που ζήτησε ο Μελισσανίδης, αυτό που είχε στόχο ο Αλμέιδα από όταν ανέλαβε.

Τη Δευτέρα είναι άλλο ματς στην Λεωφόρο. Καμία σχέση με ότι είδαμε με την Μπράιτον. Ο Αλμέιδα ξέρει τι πρέπει να κάνει, να προετοιμάσει. Ο ΠΑΟ έχει τον ενθουσιασμό, την έδρα και το μομέντουμ της καλής έναρξης στην σεζόν. Αυτό σπάει με τσαμπουκά, να παίζεις το παιχνίδι σου εκεί μέσα. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει ξανά η ΑΕΚ του Αλμέιδα. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτερη στο χορτάρι. Ο χρόνος και το ποδόσφαιρο είναι μαζί της.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X