Ποστέκογλου: «Ο πατέρας μου ήταν φανατικός οπαδός της ΑΕΚ»

Ποστέκογλου: «Ο πατέρας μου ήταν φανατικός οπαδός της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο προπονητής της Τότεναμ μίλησε στον Γκάρι Λίνεκερ για την απόφασή του να φύγει από τη χώρα μας καθώς και τα παιδικά του χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνέντευξη στο BBC παραχώρησε ο Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος, το καλοκαίρι, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ!

Μέχρι στιγμής τα πηγαίνει εξαιρετικά με τα «σπιρούνια», καθώς η ομάδα είναι αήττητη και στη δεύτερη θέση, δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

«Ήμασταν μετανάστες. Δεν μοιάζω με τον τυπικό πρόσφυγα, αλλά ήμουν πέντε χρονών όταν φύγαμε. Πήραμε μια βάρκα και δεν είχαμε καμία βεβαιότητα για τίποτα. Την εποχή που η Αυστραλία έψαχνε για μετανάστες για να βοηθήσει με το εργατικό δυναμικό, ο πατέρας μου ήταν ανειδίκευτος εργάτης, οπότε κάναμε αυτό το άλμα, μείναμε σε έναν καταυλισμό προσφύγων για λίγο και μετά αποκτήσαμε ένα σπίτι».

Στη συνέχεια, μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος αγαπούσε πολύ την ΑΕΚ: “Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που τον έκανε ως άνθρωπο και ήθελα να τον πλησιάσω περισσότερο. Καθόμασταν αργά και παρακολουθούσαμε τους αγώνες. Το μόνο που κράτησε μέσα του από την παλιά χώρα ήταν η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα του, γεννήθηκα μερικά χιλιόμετρα από το γήπεδο. Λάτρευε το ποδόσφαιρο και, μεγαλώνοντας, αυτή ήταν η σύνδεσή μου. Η τοπική μας ομάδα ήταν ελληνική, ομάδα μεταναστών, και πηγαίναμε εκεί τις Κυριακές και μπορούσαμε να μιλάμε ελληνικά, ένιωθε άνετα για δύο ώρες».

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ποστέκογλου αγωνίστηκε στην South Melbourne Hellas και, όπως τόνισε: «Είχα μερικές ευκαιρίες να παίξω στην Ελλάδα αλλά τραυματίστηκα στο γόνατο και αυτό ήταν. Αλλά ό,τι έκανα ήταν πραγματικά προπομπός για να γίνω προπονητής».

Στην ερώτηση γιατί επέλεξε την προπονητική, ο Ποστέκογλου απάντησε: «Πάντα ήθελα να γίνω προπονητής. Μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Μου άρεσαν τα πάντα, όχι μόνο να παίζω. Έπαιρνα περιοδικά και διάβαζα για το ποδόσφαιρο και κυρίως για την Λίβερπουλ. Στον παράξενο κόσμο στον οποίο μεγάλωσα, κατέληξα με έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Τον Φέρεντς Πούσκας».

Στο παρελθόν, ο Ποστέκογλου υπήρξε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αυστραλίας, κάθισε στον πάγκο της ιαπωνικής Yokohama F Marinos και, το 2021, ανέλαβε, για δυο χρόνια, τη τεχνική ηγεσία της Σέλτικ.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «ο κόσμος με ανακάλυψε τα τελευταία χρόνια , όπου είμαι αρκετά επιτυχημένος εδώ και 25 χρόνια. Δεν το καταλάβαινα, ερχόμουν εδώ πριν από πέντε ή έξι χρόνια. Ήμουν προπονητής της εθνικής ομάδας και ο κόσμος με σύστηνε. Και ήταν σαν να πήγαινα σε εκείνες τις οντισιόν του Χόλιγουντ και να με απέρριπταν, απλά δεν ήξεραν ποιος ήμουν. Ήταν πολύ καταθλιπτικό».

Υπογράμμισε ότι αγαπούσε τον χρόνο του στην Ιαπωνία, αλλά για να τον γνωρίζει ο κόσμος ανέφερε πως «είναι καλύτερο να σε απολύουν τρεις φορές στην Ευρώπη παρά να έχεις επιτυχία στην άλλη άκρη του κόσμου».

Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός παραδέχτηκε ότι «ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα εδώ, για να είμαι ειλικρινής, όχι λόγω της ικανότητάς μου, αλλά απλώς επειδή κανείς δεν κοίταζε προς αυτή την κατεύθυνση. Τελείωσα πολύ αργά την καριέρα μου, διοικώντας έναν από τους πιο διάσημους συλλόγους στον κόσμο, τη Σέλτικ και έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, την Τότεναμ. Ήρθε αργά, απλά χρειάστηκε κάποιος να κοιτάξει πέρα ​​από τον κανόνα».

AEK Τalk 13/5/24 -Στ. Καζαντζόγλου | enwsi.gr
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X