Champions League: Ματσάρα στο Μόναχο με νικήτρια τη Μπάγερν επί της Γιουνάιτεντ (4-3), μεγάλο «διπλό» η Σάλτσμπουργκ επί της Μπενφίκα (0-2)

Champions League: Ματσάρα στο Μόναχο με νικήτρια τη Μπάγερν επί της Γιουνάιτεντ (4-3), μεγάλο «διπλό» η Σάλτσμπουργκ επί της Μπενφίκα (0-2)
Photo Credits: INTIME

Η Μπάγερν επικράτησε στο Μόναχο με 4-3 της προβληματικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Σάλτσμπουργκ έκανε σπουδαίο «διπλό» στη Λισσαβώνα επί της Μπενφίκα (0-2)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μπάγερν ήταν ανώτερη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά χρειάστηκε να μοχθήσει ως το φινάλε για να πάρει τη νίκη, με τους Σανέ, Γκνάμπρι, Κέιν και Τελ να υπογράφουν το 4-3 των Βαυαυρών που τους επέτρεψε να αρχίσουν με το δεξί στο φετινό Champions League.

Η Μπάγερν εμφανιζόταν ως η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυναμική σε σύγκριση με την Γιουνάιτεντ πριν από την σέντρα έχοντας να επιδείξει την πρωτιά στην Bundesliga (μαζί με την Λεβερκούζεν) απέναντι στις τρεις ήττες της ομάδας του Μάντσεστερ στα πρώτα πέντε ματς της Premier League, με την έναρξη του αγώνα να βρίσκει όμως την ομάδα του Έρικ τεν Χαχ να μπαίνει καλύτερα στο χορτάρι.

Μάλιστα, άγγιξε το γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, με τον Ντέιβις να προλαβαίνει σωτήρια και να κόβει πριν κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής ο Πελίστρι και τον Ούλραϊχ να αποκρούει κατόπιν με τα πόδια το σουτ του Έρικσεν από πολύ καλή θέση.

Στο 18ο λεπτό ήταν η σειρά του Ράσφορντ να απειλήσει από πλευράς Άγγλων, με την Μπάγερν να ισορροπεί όμως μετά από το 20λεπτο και να απογειώνει το κοινό της μέσα σε ένα εκπληκτικό πεντάλεπτο. Η αρχή έγινε στο 28ο λεπτό, με τον Κέιν να στρώνει τη μπάλα στον Σανέ και τον Γερμανό να κάνει το συρτό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να περάσει η μπάλα κάτω από το σώμα του Ονανά και να καταλήξει στα δίχτυα (1-0).

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε ψυχολογικά τους Βαυαρούς και στο 32′ ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Μουσιάλα να κάνει άνω κάτω την άμυνα της Γιουνάιτεντ από τα αριστερά και να σερβίρει “έτοιμο” γκολ στον Γκνάμπρι, που με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έφτασε τα 7 γκολ στις έξι τελευταίες συμμετοχές του στο Champions League απέναντι σε αγγλικές ομάδες.

Η Γιουνάιτεντ δεν παράτησε τα όπλα και στο 49ο λεπτό επέστρεψε στο ματς, με τους Καζεμίρο και Έρικσεν να κυκλοφορούν εξαιρετικά τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μπάγερν και τον Χόιλουντ να εκτελεί τον Ούλραϊχ με αριστερό σουτ (2-1), για να έρθει όμως άμεση απάντηση των Βαυαρών λίγα λεπτά αργότερα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Ουπαμεκανό πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Έρικσεν, με τον VAR να καλεί τον διαιτητή να δει τη φάση στο μόνιτορ και τον άρχοντα του αγώνα να δείχνει την άσπρη βούλα, για να ευστοχήσει στο πέναλτι ο Κέιν στο 53ο λεπτό και να γράψει το 3-1 με το πέμπτο γκολ του με τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Στο 55′ οι κόκκινοι διάβολοι γλίτωσαν τα χειρότερα, όταν μετά από απίστευτο σλάλομ του Μουσιάλα και κάθετη πάσα στον Σανέ, εκείνος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με τη συνέχεια να βρίσκει την Μπάγερν να ρίχνει μεν ταχύτητα αλλά να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο, με την Γιουνάιτεντ να δείχνει ανήμπορη να προβληματίσει την άμυνα των Βαυαρών.

Μέχρι το 88ο λεπτό που ο Καζεμίρο νίκησε τον Ούλραϊχ για να μειώσει σε 3-2 και να βάλει φωτιά στα τελευταία λεπτά, με τους Βαυαρούς να μην πανικοβάλλονται όμως και να δείχνουν την κλάση τους στις καθυστερήσεις, με τον Τελ να κάνει υπέροχο κοντρόλ μέσα στην αντίπαλη περιοχή και να κεραυνοβολεί τον Ονάνα στο 90+2′, για να γράψει το 4-2 για τους Βαυαρούς.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καζεμίρο βρήκε δίχτυα και πάλι μειώνοντας σε 4-3, όμως αυτή τη φορά δεν υπήρχε χρόνος για την Γιουνάιτεντ για το θαύμα, με την Μπάγερν να κρατάει τη νίκη στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που απέμεναν και να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα της στο φετινό Champions League.

Συνέχισε το σερί η Άρσεναλ

Το αήττητο που έχει απέναντι στην Αϊντχόφεν στο Λονδίνο (3-2-0) επέκτεινε απόψε η Άρσεναλ στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο. Με τον Σάκα να σκοράρει στο 8΄ και να «σερβίρει» στον Τροσάρ στο 20΄ οι «κανονιέρηδες» έφτασαν στο άνετο 4-0 επί της PSV, κάνοντας το ιδανικό ντεμπούτο τους στο Champions League μετά από έξι χρόνια απουσίας!

Η «σεμνή τελετή» στο «Εμιρέιτς» είχε λάβει τέλος πριν συμπληρωθούν 40 λεπτά στο πρώτο μέρος, καθώς οι Λονδρέζοι σε διάστημα 30 λεπτών σκόραραν τρεις φορές (Σάκα, Τροσάρ, Ζεσούς), με το δεύτερο μέρος ν΄ αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Το φοβερό σουτ του Όντεγκααρντ στο 70΄ «έγραψε» το τελικό σκορ…

Μεγάλο «διπλό» η Σάλτσμπουργκ

Ιδανικότερο ξεκίνημα στον 4ο όμιλο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί η Σάλτσμπουργκ. Παρότι ο Κονατέ αστόχησε απελπιστικά στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 3΄, η αποβολή του Αντόνιο Σίλβα στο 13΄ (χέρι) «έκοψε… στα δύο» την Μπενφίκα και οι Αυστριακοί με τα γκολ των Σίμιτς (πέναλτι) και του 19χρονου Ισραηλινού, Γκλουκ, πέρασαν νικηφόρα από το «Ντα Λουζ» με 2-0.

Τα άλλα αποτελέσματα

Σεβίλλη και Λανς έχασαν πολλές ευκαιρίες στο 1-1 του «Σάντσεθ Πιθχουάν», ενώ στο «Σαν Σεμπαστιάν» η περυσινή φιναλίστ του θεσμού, Ίντερ, «έκλεψε» το βαθμό στο φινάλε από την Σοσιεδάδ με το τελικό 1-1 (87΄ Μαρτίνες). Οι Βάσκοι επέστρεψαν στους ομίλους μετά από 10 χρόνια, ωστόσο, δεν κατάφεραν να μπουν… με το δεξί.

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι, ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο. Με το γκολ του Ντι Λορέντσο στο 45΄+1 και το αυτογκόλ του Νιακατέ στο 88΄ η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά επικράτησε 2-1 της Μπράγκα στην Πορτογαλία.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατασαράι (Τουρκία) – Κοπεγχάγη (Δανία)            2-2
(86΄ Μποέ, 88΄ Τέτε – 35΄ Ελιουνούσι, 58΄ Γκονσάλβες)

Μπάγερν (Γερμανία) – Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)          4-3
(28΄ Σανέ, 32΄ Γκνάμπρι, 54΄ πεν. Κέιν, 90΄+2 Τελ – 49΄ Χόιλουντ, 88΄, 90΄+5 Κασεμίρο)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλη (Ισπανία) – Λανς (Γαλλία)                     1-1
(9΄ Οκάμπος – 24΄ Φουλζινί)

Άρσεναλ (Αγγλία) – Αϊντχόφεν (Ολλανδία)              4-0
(8΄ Σάκα, 20΄ Τροσάρ, 38΄ Ζεσούς, 70΄ Όντεγκααρντ)

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μ. (Ισπανία) – Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)      1-0
(90΄+5  Μπέλιγχαμ)

Μπράγκα (Πορτογαλία) – Νάπολι (Ιταλία)               1-2
(84΄ Μπρούμα – 45΄+1 Ντι Λορέντσο, 88΄αυτ. Νιακατέ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα (Πορτογαλία) – Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)       0-2
(15΄ πεν. Σίμιτς, 51΄ Γκλουκ)

Σοσιεδάδ (Ισπανία) – Ίντερ (Ιταλία)                  1-1
(4΄ Μέντες – 87΄ Μαρτίνες)

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Φέγενορντ (Ολλανδία) – Σέλτικ (Σκωτία)               2-0
(45΄+2 Στενγκς, 76΄ Γιάχανμπακς)

Λάτσιο (Ιταλία) – Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)        1-1
(90΄+5 Προβεντέλ – 29΄ Μπάριος)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Ντόρτμουντ (Γερμανία)     2-0
(49΄ πεν. Μπαπέ, 58΄ Χακίμι)

Μίλαν (Ιταλία) – Νιούκαστλ (Αγγλία)                  0-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) – Λειψία (Γερμανία)          1-3
(33΄ Ελία – 3΄ Σιμακάν, 74΄ Σλάγκερ, 90΄+2 Σέσκο)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  3-1
(47΄, 60΄ Άλβαρες, 73΄ Ρόδρι – 45΄+2 Μπουκαρί)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Αντβέρπ (Βέλγιο)             5-0
(11΄,66΄ Ζοάο Φέλιξ, 19΄ Λεβαντόφσκι, 22΄ αυτ. Μπατάικ, 54΄ Γκάβι)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Πόρτο (Πορτογαλία)      1-3
(13΄ Κέλσι – 8΄,15΄ Γκαλένο, 29΄ Ταρεμί)

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X