Τσακισμένη στη Λεωφόρο είχε πάει η ΑΕΚ, αλλά το πνεύμα της δεν το έχασε

Τσακισμένη στη Λεωφόρο είχε πάει η ΑΕΚ, αλλά το πνεύμα της δεν το έχασε
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου ανατρέχει σε κάποια λόγια του Αλμέιδα και σε παραδείγματα της περυσινής σεζόν ενόψει των αγώνων με τη Μπράιτον και τον Παναθηναϊκό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια τρομάρα την πήραμε με τον Βίντα. Και μια δεύτερη, ακόμα πιο βαρβάτη και ανησυχητική με τον Μουκουντί. Διότι με τον Κροάτη ξέρεις τι γίνεται, είναι στα πλευρά, θα θρέψει το χτύπημα, θα γιάνει. Με τον Καμερουνέζο, ακούς για λοίμωξη και το βλέπεις ακόμα πιο σοβαρά. Εισαγωγή στο νοσοκομείο, ειδική αγωγή, ανάγκη για νοσηλεία. Ευτυχώς, όλα βαίνουν καλώς και από Παρασκευή αναμένεται πίσω. Αν θα είναι βασικός ή όχι τη Δευτέρα, είναι νωρίς να το πούμε. Όμως ξέρουμε ότι η επιστροφή δεν θα αργήσει.

Μαθημένη στις αναποδιές είναι αυτή η ομάδα. Χρήσιμες οι ενστάσεις, οι δεύτερες γνώμες για το που θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση ή όχι, οι παρατηρήσεις για την όχι επιτυχημένη προσέγγιση στο θέμα του στόπερ, όμως υπάρχει και αυτό το γκρουπ.

Που δεν μας φταίει σε τίποτα. Που, αν μη τι άλλο, μας έχει πείσει ότι δίνει και την ψυχή του απέναντι σε κάθε είδους αντιξοότητα. Που προσπερνά κάθε τι απίθανο μπορεί να του συμβεί ώστε να βρει τις απαντήσεις και λύσεις, μέσα από την ενότητά του.

Τσακισμένη είχε πάει η ΑΕΚ στη Λεωφόρο για το παιχνίδι των πλέι οφς. Δεν επικαλέστηκε τις ιώσεις, δεν έσκουζε πάνω από το πρόβλημα, δεν έγινε Παναθηναϊκός που σώνει και ντε ήθελε να καταστρατηγηθεί η νομιμότητα από τη στιγμή που δεν υπήρχε πια σχετικό πρωτόκολλο υγείας περί covid-19.

Με συκοφαντίες, προπαγάνδα και καταλογισμό ευθυνών σε άλλους, επιχείρησαν να εκτοξεύσουν λάσπη, μέχρι που βγήκαν ο Δομάζος και ο Κουρμπέλης να τους τρίψουν την αλήθεια κατάμουτρα που δεν έκαναν μια μεταγραφή χειμώνα για να βοηθήσουν την ομάδα τους, έχοντας καθίσει πάνω στην εικονική πραγματικότητα του +8, το οποίο αποκτήθηκε με ξεκάθαρη εύνοια από τη διαιτησία. Ο -πρώτος διδάξας της σεζόν- Καμπάκοφ πρέπει να κοιμάται σε μαξιλαροθήκη με κεντημένα τριφύλλια.

Μιλούσαν για ηθική και κουνούσαν το δάχτυλο εκείνοι που βρήκαν την Ένωση σε κατάσταση τρομερής αδυναμίας με 8-9 ποδοσφαιριστές που κανονικά θα έπρεπε να είναι στα σπίτια τους για να αναρρώσουν, όμως εμφανίστηκαν να παίξουν. Και τους πάτησαν με το ποδόσφαιρό τους, ασχέτως αν εν τέλει ήρθε αυτό το 0-0 που τόσο αδικούσε την ανωτερότητα της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Με προσπάθεια, μυαλό, υγεία και λίγη τύχη (επιτέλους)

Από την αρχή της σεζόν, η ΑΕΚ μαστίζεται από αναποδιές. Δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο να μην είχε σοβαρές απουσίες, μόνιμα περισσότερες από μία. Ας τελειώσει κάπου αυτό, μετά να μετρηθούμε όπως πρέπει. Λάθη έγιναν, έχουν επισημανθεί, ας δούμε λίγο την ομάδα με περισσότερη συμπάθεια, ας τιμήσουμε αυτούς που προσπαθούν και φορούν τη φανέλα.

Δεν σας κάνουν κάποιοι; Δεκτό και αυτό, όλοι έχουν κάτι να πουν, όλοι δικαιούνται να θέλουν κάτι καλύτερο. Μα δεν είναι και του πεταματού, σίγουρα μπορούν καλύτερα.

Η Μπράιτον είναι μια ειδική συνθήκη. Και με πληρότητα, με όλους σε φουλ φόρμα, ενδεχόμενη ήττα θα ήταν κάτι το φυσιολογικό. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει, θα παίξει με επιθυμία, διάθεση και τόλμη. Αρκούν αυτά; Ενδεχομένως όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση το δικό τους ταβάνι βρίσκεται σε άλλα μεγέθη, δυσθεώρητα για την ελληνική πραγματικότητα.

Κι αν κάποιοι λένε «εντάξει η Μπράιτον είναι, όχι η Μάντσεστερ Σίτι», προφανώς δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να τη δουν. Ας το κάνουν, έχουν μια μέρα μπροστά τους.

Κλείνω με αυτό που είχε πει ο Αλμέιδα πριν από εκείνο το παιχνίδι στη Λεωφόρο: «Πραγματικά, είναι αλήθεια ότι στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να τους έχω όλους. Αλλά όσο θα έχω έντεκα παίκτες, θα δώσουμε τη μάχη μας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι έντεκα που θα στέκονται όρθιοι, θα δώσουν τη μάχη τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν θέλουμε όλοι να είναι καλά και να είναι διαθέσιμοι; Ναι. Αλλά ποτέ δεν πρόκειται να ψάξω κάποια δικαιολογία». Πάμε ΑΕΚ, τίποτα ποτέ δεν σου χαρίστηκε, τίποτα ποτέ δεν ήταν εύκολο.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Μπράιτον από τον Βασίλη Μπορμπόκη στο AEK After του ENWSI TV
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X