Οσο δουλεύει και μιλά ο Αλμέιδα, τόσο καλύτερα για την ΑΕΚ

Οσο δουλεύει και μιλά ο Αλμέιδα, τόσο καλύτερα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει στο enwsi.gr την κολόνα της ΑΕΚ σε... όλα που λέγεται «Ματίας Αλμέιδα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε συναπάντημα με τον Ματίας Αλμέιδα είναι μάθημα. Για όλους μας.

Και για την ΑΕΚ την ίδια ως οργανισμό, και για τον περίγυρο της που είμαστε εμείς οι υπόλοιποι. Όσο έχει τον Αλμέιδα η ΑΕΚ κοντά της μαθαίνει. Ταλαιπωρήθηκε από λάθη της τα περασμένα χρόνια και τώρα είναι τυχερή που έχει το τιμόνι αυτός ο άνθρωπος που επιμένει να της μαθαίνει τα βασικά. Πώς να συμπεριφέρεται ποδοσφαιρικά, να δέχεται ερωτήματα και να τα απαντά ποδοσφαιρικά, να δέχεται κριτική και να απαντά με τα δικά του ποδοσφαιρικά επιχειρήματα, ακόμη και να σου εμπνέει σιγουριά και εκεί που βλέπεις κάποια «σημάδια» που δεν σου αρέσουν τώρα που είναι αρχή της χρονιάς. Είμαστε τυχεροί που έπεσε… πάνω μας, που έγινε η πρόταση από μάνατζερ, που την προχώρησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, που «ψήθηκε» ο Δημήτρης Μελισσανίδης και φτάσαμε στο deal. Το αποτέλεσμα, το έργο, η αύρα, απαντούν σε κάθε ερώτημα ή απορία.

Τον ρωτήσαμε και τα πιο δύσκολα, αυτά που έχουμε απορία όλοι μας. Ακόμη και για το στόπερ μίλησε με τη δική του αλήθεια. Την είχε πει και μετά το φιλικό ματς με την Σαχτάρ στο Ρότερνταμ, πίσω από Βίντα-Μουκουντί-Μήτογλου υπολόγιζε πολύ σε Χρυσόπουλο-Γεμπόα για αυτό είχε… παγώσει την μεταγραφή στόπερ που περιμέναμε από μέρα σε μέρα να γίνει, μετά τις τόσες και τόσες επαφές με παίκτες (μίλησε για τα στόπερ που δεν ήθελαν Ελλάδα, όπως ο βασικός στόχος Σάντσες). Απόφαση του. Φτάσαμε στο… τώρα και ο ίδιος πήρε πάνω του η ΑΕΚ να μην έχει άλλο στόπερ στην λίστα της Ευρώπης, εκτός των τριών που αναφέραμε πριν. Ήθελε επιθετικογενείς παίκτες στην λίστα και η κουβέντα τελείωσε εκεί. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γεμπόα, η ΑΕΚ προχώρησε ακόμη πιο άμεσα την περίπτωση του Κάλενς για να έχει μία έξτρα λύση για την Ελλάδα. Αυτό ήθελε ο Αλμέιδα.

Γενικότερα όλα όσα μας είπε και ο τρόπος που τα είπε, «φωτογράφησαν» έναν άνθρωπο απόλυτα συνειδητοποιημένο για τις αποφάσεις του, ακόμη και αν μας φαίνονται εμάς λάθος κάπου. Δεν… τουμπάρεται με τίποτε αν πιστεύει κάτι και δουλεύει πάνω σε αυτό μέχρι τέλους. Έδειξε αποφασισμένος για τη δική του ΑΕΚ. Αυτή που θα δούμε φέτος.

Οσο δουλεύει και μιλά ο Αλμέιδα, τόσο καλύτερα για την ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα και η αλήθεια του

Ακόμη και για το επίπεδο της έντασης και το πρέσινγκ, παραδέχθηκε ότι δύσκολα να φτάσει στα περσινά επίπεδα, ωστόσο η ιδέα πλέον είναι ίδια με την περσινή και οι παίκτες γνωρίζουν άριστα τι πρέπει να κάνουν. Θα μπορούσε να το… κρύψει, αλλά δεν το έκανε. Δεν κρύβεται. Μίλησε στα… ίσια και για την πολύ καλή σχέση που έχει με τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα μπορούσε να μην το πει. Το είπε όμως γιατί είναι η δική του αλήθεια.

Πικραθήκαμε όλοι για τον αποκλεισμό με την Αντβέρπ, εγώ έγραφα από εδώ για την μεγάλη ιστορική ευκαιρία της ΑΕΚ φέτος με το Champions League. Πικραθήκαμε και με την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό με τις… 30 ευκαιρίες για γκολ. Μπορεί το ξεκίνημα της ομάδας να μην μας αρέσει τόσο ως εικόνα, σε σχέση με το περσινό, αλλά υπάρχουν δεδομένα στο τραπέζι, μετρήσεις του σταφ της ΑΕΚ και ανταγωνιστές.

Η ΑΕΚ θα παλέψει έχοντας κρατήσει τον κορμό του νταμπλ, συν Πόνσε-Πισάρο-Κάλενς για να κρατήσει ότι πανηγυρίσαμε πριν λίγους μήνες. Και στην Ευρώπη θα επιχειρήσει να μπει… σφήνα, κόντρα σε τρεις πολύ δυνατές ομάδες.

Το ξαναλέω: Το χορτάρι θα μας πει όλη την αλήθεια. Μέχρι τότε στηρίζουμε το project Αλμέιδα. Δεν νομίζω ότι είδαμε στην σύγχρονη ΑΕΚ κάτι πιο πειστικό.

ΥΓ: Οσο περισσότερα μιλά δημοσίως ο Αλμέιδα και απαντά ανοιχτά σε όλα (μα όλα), τόσο καλύτερο είναι για τον οργανισμό ΑΕΚ. Ηρεμεί και δίνει πίστη σε όλους μας.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X