Τώρα πια υπάρχει μόνο η πραγματικότητα

Τώρα πια υπάρχει μόνο η πραγματικότητα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ, την περίπτωση στόπερ και τα πολλά παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μπαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος με την στοχοπροσήλωση του Ματίας Αλμέιδα και του τιμ του, να ξαναεμφανιστεί μία ομάδα που θα ξαναβρεί την φρεσκάδα και την ταυτότητα της, μετά την επανέναρξη.

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν «βαρύ» και απαιτητικό και η ΑΕΚ έκανε δύο «στραβοπατήματα», με το κοινό της να μην τα περιμένει. Ένα με την Αντβέρπ και ένα με τον Πανσερραϊκό. Με την βελγική ομάδα δεν κατάφερε να είναι έτοιμη σε όλα τα κομμάτια και τους τομείς των διπλών αγώνων για να περάσει και αποκλείστηκε και στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας με τους Σερραίους η μπάλα… δεν ήθελε. Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο. Το ζήτημα είναι να βλέπεις τι έκανες και τι δεν έκανες και να προχωράς στα επόμενα.

Ο οργανισμός ΑΕΚ πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Αυτή είναι: ένας πολύ-πολύ δυνατός όμιλος στο Europa League και στην Ελλάδα σίγουρα θα αντιμετωπίσει καλύτερους και πιο «γεμάτους» τους ανταγωνιστές για τον τίτλο. Άρα το επίπεδο ανεβαίνει αρκετά, όπως και ο αριθμός των αγώνων που θα έχει να δώσει η Ένωση.

Δεν έχει πια να προετοιμάζει ο Αλμέιδα ένα ματς την εβδομάδα, αλλά κάθε 3-4 μέρες θα καλείται με την ομάδα του να μπαίνει στο γήπεδο και να παίρνει αποτελέσματα. Για να είναι η ΑΕΚ ανταγωνιστική και στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά και στον ευρωπαϊκό όμιλο. Προφανώς και η φετινή δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Εύλογα όλοι μας περιμέναμε να προστεθεί ένα στόπερ στο ρόστερ. Αυτό δεν έγινε. Με απόφαση του Αλμέιδα και της διοίκησης. Ο «Πελάδο» είναι το αφεντικό σε ότι γίνεται και συμβαίνει, προφανώς έκρινε ο ίδιος ότι οι περιπτώσεις που είχε στα χέρια της η ΑΕΚ δεν του… έκαναν.

Τώρα πια υπάρχει μόνο η πραγματικότητα

Η ΑΕΚ και το ρίσκο

Έτσι μπαίνει με ένα ανάλογο ρίσκο στο γκρουπ των αγώνων στην Ευρώπη, καθώς θα έχει τρία στόπερ στη διάθεση του. Μένει να φανεί αν το κλαμπ αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, έστω για τα ελληνικά παιχνίδια, δίπλα στους Βίντα-Μουκουντί-Μήτογλου που θα τραβήξουν το κουπί στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα πάντως είχε φανεί ότι αποφασίστηκε να προωθηθούν Χρυσόπουλος και Γεμπόα και να πάρουν ευκαιρίες. Αν αποκτηθεί στόπερ όμως, θα πάνε πιο πίσω στην ιεραρχία.

Όλα αυτά τα ερωτήματα μόνο ο Αλμέιδα είναι αρμόδιος να τα απαντήσει και θα το κάνει, διότι είναι ειλικρινής σε βαθμό που δεν είχαμε συνηθίσει στα μέρη μας. Και οι απαντήσεις του θα είναι χρήσιμες για τη δημόσια κουβέντα.

Προφανώς τώρα πια, το να βρει η ΑΕΚ κάτι «καλό» στην αγορά δεν είναι τόσο πιθανό, αλλά όχι και απίθανο. Αν είσαι «μέσα» στην αγορά και ξέρεις τι συμβαίνει, θα την βρεις την άκρη σου. Και για αυτό εγώ δεν «ακυρώνω» σε καμία περίπτωση το να βρει κάτι καλό η ομάδα τώρα στην λίστα των στόπερ. Το μόνο που με… χαλάει είναι ότι δεν θα μπορεί να τον έχει στην Ευρώπη. Αλλά αυτό τώρα, πάει τελείωσε.

Τα όσα δοκιμάζονται στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να «πιάσουν» στην Ευρώπη, εκεί που κάθε λάθος τιμωρείται και είναι κρίμα για την ΑΕΚ και την προσπάθεια που έχει κάνει στο γήπεδο να τα βρει πάλι μπροστά της. Το καλοκαίρι έκανε τόσα καλά και σωστά που τώρα είναι κρίμα να συζητάμε και να αναλύουμε γιατί δεν κάλυψε την ανάγκη που γνώριζε από τον περασμένο Γενάρη. Δεν έγινε και πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Πρώτα ο κόουτς, το τιμ του και οι παίκτες του. Και η αλήθεια είναι ότι τον εμπιστευόμαστε ότι θα βρει την άκρη.

Σε κάθε περίπτωση το χορτάρι θα «μιλήσει» και θα πει όλη την αλήθεια. Μέχρι τότε η ΑΕΚ καλείται να βρει την αγωνιστική της ηρεμία και ισορροπία και ένα στόπερ επιπέδου να της κάνει τη δουλειά. Έστω στην Ελλάδα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X