ΑΕΚ: Η παρανόηση με τη θέση του Πινέδα και τα αμπελοχώραφα του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η παρανόηση με τη θέση του Πινέδα και τα αμπελοχώραφα του Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα έφερε τον Πινέδα στην Ελλάδα, αυτός πρωτοστάτησε για να παραμείνει, αυτός ξέρει καλύτερα πότε και πως πρέπει να πάρει το μέγιστο από αυτόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν η περυσινή σεζόν ολοκληρώθηκε και η ανάγκη για ενεργοποίηση στο μεταγραφικό παζάρι δημιουργήθηκε από την αμέσως επόμενη μέρα, η βασική προτεραιότητα της ΑΕΚ ήταν να κρατήσει στο έμψυχο δυναμικό της τον πολυτιμότερο παίκτη του περυσινού πρωταθλήματος Ορμπελίν Πινέδα. Το κατάφερε και μάλιστα με αγορά, κόντρα στις επίμονες εκ του αντιθέτου προβλέψεις.

Ένας από τους λόγους που ο προπονητής ήθελε τόσο πολύ τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2022 ήταν (και παραμένει) η θαυμαστή ικανότητα του να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις. Είναι ξεκάθαρο πως και ο ίδιος προτιμά να κινείται περισσότερο στον κεντρικό άξονα, ωστόσο η σπουδαία ποδοσφαιρική πάστα του, παρέχει την ευχέρεια στον προπονητή να τον αξιοποιεί σε διάφορους ρόλους.

Ήταν πολλά τα παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε αριστερά, έπαιξε ακόμα και στην κορυφή της επίθεσης έως και δεξιός μπακ. Στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, ήταν εκείνος που γύρισε στο άκρο της άμυνας για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την αποβολή του Ρότα και όχι απλώς ανταποκρίθηκε αλλά ήταν εκ των κορυφαίων της επικράτησης.

Όταν η σεζόν ολοκληρώθηκε η συζήτηση γύρω από την Πινέδα και την πιθανή φυγή του δημιουργούσε τον εξής προβληματισμό: αν η ΑΕΚ τον έχανε, δεν θα μετρούσε απλά μία απώλεια της μεσαίας γραμμής αλλά ενός παίκτη που μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε 5-6 διαφορετικούς ρόλους με την ίδια επάρκεια. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος που εν τέλει αποφεύχθηκε.

Για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να ψέγουν κάποιοι τον Αλμέιδα επειδή τον χρησιμοποιεί κάποιες φορές και ως δεξιό μπακ κατά τη διάρκεια αγώνων, όταν κρίνει ότι μπορεί να τον βοηθήσει παίζοντας εκεί.

Η παρανόηση στο παιχνίδι του Βόλου

Προσπαθούν δηλαδή να μεταφέρουν προς τα έξω την εικόνα ότι ο προπονητής δεν ξέρει τι κάνει τοποθετώντας τον στη συγκεκριμένη θέση, λες και δεν πρόκειται για τον άνθρωπο που κατέδειξε στην ΑΕΚ ότι αυτός θα μπορούσε να γίνει ο ποδοσφαιριστής που θα άλλαζε τη μοίρα της και θα αποτελούσε τον ιδανικό συνδετικό κρίκο όλων των γραμμών, ανεξάρτητα από το που εκείνος θα τον χρησιμοποιεί. Κοινώς, έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου.

Είναι και εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται σωστά αυτό που βλέπουν γιατί η αληθινή ποδοσφαιρική παιδεία ωχριά μπροστά στις τάσεις των Social Media και την παντογνωσία όσων εκφράζονται μέσα από αυτά, δίχως να προσέχουν (ή δίχως να καταλαβαίνουν) τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα στο γήπεδο.

Ας χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα το πρόσφατο παιχνίδι με το Βόλο. Ήρθε η στιγμή που ο Αλμέιδα έπρεπε να ρισκάρει για να πάρει τη νίκη κι ενώ η ΑΕΚ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.

Ο Πινέδα τοποθετήθηκε κοντά στον Άμραμπατ με ξεκάθαρη εντολή είτε να παίρνει την πλευρά όταν εκείνος συνέκλινε προς τα μέσα, είτε να έρχεται πιο κεντρικά για να δημιουργεί από τον άξονα, όπως κατά κόρον έκανε. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι έπαιζε ως δεξιός μπακ αλλά μόνο τέτοιος δεν ήταν καθώς στο σημείο εκείνο η ΑΕΚ αγωνιζόταν με τρεις στόπερ, τον Βίντα, τον Μουκουντί και τον Ρότα, ο όποιος έχει είχε έρθει αριστερά.

Κι όμως, οι παντογνώστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απεφάνθησαν ότι ο Πινέδα έπαιξε ως οπισθοφύλακας τονίζοντας ότι ο Αλμέιδα έχει εμμονές και πως οδήγησε την ΑΕΚ σε μία πανάκριβη αγορά για να χρησιμοποιεί τον Μεξικανό ως δεξί μπακ. Τόσο κατάλαβαν από αυτό που είδαν.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα πώς και που πρέπει να αξιοποιήσει τον Πινέδα, αυτός είναι ο Αλμέιδα. Γι’ αυτό και ο Μεξικανός ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες του, ξέροντας ότι κάθε εντολή του έχει λογική και κάθε απόφασή του λαμβάνεται με γνώμονα το τι ακριβώς περιμένει από εκείνον όταν επιλέγει να κάνει την κίνηση του.

Δεν έχει σημασία που χρησιμοποιείται αλλά ότι και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι για να του λέει ο Αλμέιδα ότι αυτό πρέπει να γίνει, είναι και το σωστό.

Πηγή: Sport24

Τάσος Καπετανάκος: «Ουτοπικό να δίνει η Αστυνομία που γνωρίζουμε εγγυήσεις για τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X