Ιταλικό αφιέρωμα στην ΑΕΚ

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

popovic-brecevic-dakol-goalΘέμα στην ιταλική ιστοσελίδα “sportcafe24” έγινε η ΑΕΚ και ο υποβιβασμός της στη Γ’ Εθνική. Αναλυτικά στο δημοσιεύμα σημειώνεται:

“Από το υψηλότερο σημείο στην τρίτη κατηγορία: Η θλιβερή ιστορία της ΑΕΚ, προφανές παράδειγμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που επλήγη από την οικονομική κρίση”. Στο κείμενό του το ιταλικό site επίσης αναφέρει πως “στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που έχουν βιώσει ακραίες οικονομικές δυσκολίες… Η πιο προφανής είναι της ιστορικής ΑΕΚ. Το κλαμπ της Αθήνας υποβιβάστηκε μετά 89 χρόνια ιστορίας, καθώς βρέθηκε σε απιστευτες οικονομικές δυσκολίες με χρέος ύψους 170 εκατ. ευρώ. Η ομάδα έπεσε στη δεύτερη κατηγορία, αλλά αναγκάστηκε να ξεκινήσει από το μηδέν και από την τρίτη κατηγορία. Η ΑΕΚ επηρεάστηκε ακόμα και από το σκάνδαλο με το ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη (…). Στόχος πλέον η αναγέννηση. Μία ομάδα με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως η ΑΕΚ, δεν μπορεί αμέσως να γυρίσει στην πρώτη κατηγορία. Από τον χέρι την κρατάει τώρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ τη δεκαετία του ’90, η ΑΕΚ κατάφερε μαζί του να κερδίσει πρωταθλήματα, Σούπερ Καπ στην Ελλάδα και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τραϊανού Δέλλα, που είναι γνωστός στην Ιταλία από το πέρασμά του από τη Ρόμα (2002-05), η ΑΕΚ τώρα δεσπόζει στην τρίτη κατηγορία και μέχρι στιγμής δείχνει ανίκητη”. Επιπλέον το δημοσίευμα καταλήγει, τονίζοντας πως “η ΑΕΚ δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η παρουσία ξένων παικτών στη Σούπερ Λίγκα μειώθηκε κατά 30%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βέροια, η οποία σε πρόσφατο παιχνίδι της με τον Αστέρα Τρίπολης, αναγκάστηκε να κάνει ταξίδι με πούλμαν 800 χιλιομέτρων ώστε να αποφύγουν δαπανηρές διανυκτερεύσεις. Ακόμα και το αντίπαλο δέος, ο Παναθηναϊκός, έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του προπονητικού του κέντρου. Είναι ανατριχιαστικά όλα αυτά, αν αναλογιστεί κανείς πως πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα έπαιζαν παίκτες όπως ο Ριβάλντο και ο Σισέ ή έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες και τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ…”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X