ΑΕΚ: Τι χάνει από τον αποκλεισμό από το Champions League - Ποια είναι τα έσοδα του Europa League

ΑΕΚ: Τι χάνει από τον αποκλεισμό από το Champions League - Ποια είναι τα έσοδα του Europa League
Photo Credits: INTIME

Τα πραγματικά έσοδα από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τους ομίλους του Champions League, αλλά την ταυτόχρονη παρουσία της σε αυτούς του Europa League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι στους ομίλους του Europa League, με τον αποκλεισμό από αυτούς του Champions να της στερεί στον τομέα των οικονομικών αλλά και σε θέμα πρεστίζ.

Η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα έδωσε μεγάλες μάχες με Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Αντβέρπ προκειμένου να βρεθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, όμως στις μονομαχίες με τους νταμπλούχους Βελγίου λύγισε και δεν τα κατάφερε.

Οι κιτρινόμαυροι παρά τον αποκλεισμό τους, μέσω της πρόκρισης επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλους τους Europa League, όπου τα έσοδα μπορεί να μην είναι αντίστοιχα με τους ομίλους του Champions, όμως δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Έτσι, στα ταμεία της Ένωσης αναμένεται να μπει σίγουρα ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ από την παρουσία στα προκριματικά του Champions League κι την εν τέλει συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή έχει εξασφαλίσει λίγο κάτω από 10.000.000 ευρώ, τα οποία αφορούν το πριμ 5.000.000 ευρώ που δίνει η UEFA στις ομάδες των playoffs του Champions League, το πριμ συμμετοχής ύψους 3.630.000 ευρώ από την είσοδο στους ομίλους του Europa League, καθώς και το ποσό που της αναλογεί από το Market Pool. Οι κιτρινόμαυροι θα έφταναν το διπλάσιο ποσό (περίπου 20 εκατ. ευρώ) αν προκρίνονταν στους χρυσοφόρους ομίλους, όμως δεν τα κατάφεραν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 10 εκατ. ευρώ δεν είναι το φιξαρισμένο ποσό, το οποίο η Ένωση υπολογίζει στα έσοδά της καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλά έξοδα κάθε χρόνο σε μία ομάδα με την δυναμική και το brand name της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των κιτρινόμαυρων είναι πολύ σημαντικά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έλειψαν και «πλήγωσαν» την ομάδα.

Πάνος Λούπος: Ψυχραιμία και για την... καρδιά μας το βράδυ της Κυριακής
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X