ΑΕΚ - Αντβέρπ: Οι Βέλγοι θέλουν να «σβήσουν» τη ρεβάνς στην... καυτή «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»

ΑΕΚ - Αντβέρπ: Οι Βέλγοι θέλουν να «σβήσουν» τη ρεβάνς στην... καυτή «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Η Αντβέρπ θα κατέβει στην κατάμεστη «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena» να διαχειριστεί το προβάδισμα που πήρε στην Αμβέρσα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Αντβέρπ θα κατέβει στην κατάμεστη «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena» να διαχειριστεί το προβάδισμα που πήρε στην Αμβέρσα, με την ΑΕΚ να καλείται να πάρει νίκη με διαφορά δυο γκολ σε μια άμυνα που… μασάει σίδερα.

Η Αντβέρπ δεν είναι μια μέση ομάδα του Βελγίου με επιθετικό προσανατολισμό και την ανασταλτική λειτουργία σε… δεύτερη μοίρα. Με πιο απλά λόγια δεν είναι μια Γκενκ. Ο Φαν Μπόμελ είναι ένας ιδιαίτερα ρεαλιστής και σε μεγάλο βαθμό κυνικός προπονητής. Του λόγου το αληθές αποδείχθηκε στο πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στην Αμβέρσα για τα play-offs του Champions League.

Οι πρωταθλητές της Jupiler Pro League βρήκαν ένα γκολ σε… 1,5 ευκαιρία, τη μοναδική φορά που η μπάλα έφτασε σωστά στον «killer» Βίνσεντ Γιάνσεν στην περιοχή και έκτοτε βάσει σχεδίου πήγαν σε ένα παιχνίδι της… γάτας με το ποντίκι. Οι Βέλγοι έδωσαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους, περίμεναν την ευκαιρία τους και όταν το πράγμα «στράβωσε» με την αποβολή του Μπατάιγ ο Φαν Μπόμελ δεν «δίστασε» να βάλει τρίτο σέντερ μπακ.

Ο «Καταστροφέας» γύρισε το σύστημα σε ένα θεωρητικά ανορθόδοξο 5-3-1 με σκοπό να… καταστρέψει το παιχνίδι του Δικεφάλου. Ο Ολλανδός γέμισε την περιοχή, έκλεισε τους χώρους και οδήγησε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σε ένα παιχνίδι με γεμίσματα. Προφανώς εύκολη λεία για μια πολυπρόσωπη άμυνα και έναν εξαιρετικό και έμπειρο τερματοφύλακα, όπως είναι ο Ζεν Μπιτέζ, ο οποίος «καθάριζε» τις σέντρες που ερχόντουσαν στην περιοχή του.

Με βάση το… μηδέν

Αν η Αντβέρπ ήταν τόσο συντηρητική στο «σπίτι» της τότε είναι εύκολα κατανοητό πως παρόμοιο θα είναι το παιχνίδι της και στην «OPAP Arena». Στο μυαλό του Φαν Μπόμελ η ομάδα του δεν πρέπει να «παίξει» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρέπει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της από το ματς της Αμβέρσας και να μην χάσει.

Φυσικά με έντεκα παίκτες η Αντβέρπ θα μπορεί να εκμεταλλευτεί και τους χώρους που αναγκαστικά θα αφήσει η Ένωση. Τα ζητήματα είναι αν οι Βέλγοι για δεύτερο διαδοχικό ματς θα καταφέρουν να «αντέξουν» την πίεση των παικτών των νταμπλούχων Ελλάδας και αν οι Κιτρινόμαυροι θα έχουν την δυστοκία στα τελειώματα που έδειξαν τόσο στο Βέλγιο όσο και στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Η ΑΕΚ και η Αντβέρπ είναι δυο στον «πυρήνα» τους και στη φιλοσοφία των προπονητών τους αντίθετες ομάδες. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βασίζεται στο… διαρκές πρέσινγκ και στις άμεσες επιθέσεις, ενώ το σύνολο του Φαν Μπόμελ είναι πιο «σφιχτό» και έχει ως πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα, όπως έκανε 27 φορές την προηγούμενη σεζόν και ήδη τρεις φορές στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η Αντβέρπ έχει μια από τις καλύτερες έδρες στο Βέλγιο, όμως μακριά από την Αμβέρσα δεν είναι το ίδιο «σταθερή». Στην πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα σε 20 ματς εκτός έδρας σε κανονική διάρκεια και play-offs δεν νίκησε στα μισά. Είχε πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Χαρακτηριστικό πως στην τρέχουσα σεζόν σε δυο ματς μακριά από το «σπίτι» της έχει μια ήττα από την Άντερλεχτ (1-0) και μια ισοπαλία με την Λέουβεν (1-1).

Οι εκλεκτοί και οι «άσοι» στο μανίκι

Ο Φαν Μπόμελ έκανε δυο εκπλήξεις στην ενδεκάδα του στο πρώτο παιχνίδι με τον Δικέφαλο. Ο Ολλανδός εμφάνισε από το… πουθενά τον δανεικό από την Ντόρτμουντ σέντερ μπακ Σουμαΐλα Κουλιμπαλί, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την Αντβέρπ και μάλιστα σε ματς επιπέδου Champions League και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη βασική του ενδεκάδα τον 21χρονο χαφ Μαντέλα Κεϊτά, ο οποίος έκανε μόλις τη δεύτερη συμμετοχή του.

Απόλυτη δικαίωση του Ολλανδού κόουτς και για τις δυο επιλογές του. Ο Γάλλος στόπερ ήταν ανίκητος στα μετόπισθεν, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού Αλντερβάιλερντ και ο Βέλγος μέσος «κατάπιε» χιλιόμετρα και… αντιπάλους, όντας ο κορυφαίος του παιχνιδιού στον χώρο του κέντρου. Αυτοί φαίνεται πως είναι και οι δυο τελευταίοι «άσοι» που είχε στο μανίκι του ο τεχνικός που οδήγησε την Αντβέρπ στο νταμπλ της προηγούμενης σεζόν.

Η Αντβέρπ αναμένεται να κατέβει στην «OPAP Arena» με το κλασικό της 4-3-3. Ο Μπιτέζ θα είναι στην εστία, με τον Ντε Λάετ δεξιά, τους Κουλιμπαλί – Αλντερβάιλερντ στο κέντρο της άμυνας και τον Σαμ Βάινς αριστερά. O Αμερικανός μπακ που δεν είναι και ο… καλύτερος με την μπάλα στα πόδια, έχει χρησιμοποιηθεί τέσσερις φορές την τρέχουσα σεζόν και όλες οι συμμετοχές του είναι ως αλλαγή.

Το 18χρονο «διαμάντι» της Αντβέρπ, Άρθουρ Βερμέερεν, θα είναι στο «6» και οι Κεϊτά – Εκελεκάνμπ εσωτερικοί μέσοι στην τριάδα του άξονα. Τον σκόρερ του πρώτου ματς Γιάνσεν θα πλαισιώσουν στα «φτερά» οι Μπαλικβίσα και Οντρεΐκα.

Πηγή: gazzetta.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X