Αλεξανδρής: "Μου αρέσει αυτή η ΑΕΚ"

Αλεξανδρής: "Μου αρέσει αυτή η ΑΕΚ"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ÁËÅÎÁÍÄÑÇÓ ÁÑÇÓ - ÊÁÂÁËÁ ALEXANDRIS  ARIS - KAVALAΟ Βαγγέλης Αλεξανδρής παρακολούθησε την αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ηρακλή στο Ιβανώφειο, όπου η Ένωση πήρε μία σημαντική νίκη. Ο έμπειρος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ώρα των σπορ” μιλώντας μεταξύ άλλων για την ΑΕΚ και τον Βαγγέλη Ζιάγκο. Αναλυτικά:

Εύκολη η επικράτηση τελικά της ΑΕΚ παρά του αντιθέτου γραφόμενα
«Είναι γεγονός, ότι η εμφάνιση της ΑΕΚ ήταν ισοπεδωτική. Κέρδισε από πολύ νωρίς. Από ένα σημείο και μετά το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Είναι μια γεμάτη ομάδα η ΑΕΚ. Έχει πλήρες ρόστερ. Είναι ομάδα ρυθμού. Οι παίκτες της ήξεραν τι ήθελαν στο γήπεδο. Είναι διαβασμένη ομάδα, με αρχές και στόχευση».

Άρα, ήταν υπερβολές ή εμπορικά… όσα γράφονταν περί ντέρμπι;
«Κοιτάξτε να δείτε. Ο Ηρακλής προερχόταν από μία σπουδαία νίκη επί του Φιλίππου στη Βέροια. Είναι αξιόμαχη ομάδα και θα το δείτε και στη συνέχεια. Μπορεί η ΑΕΚ χθες (προχθές) από το ξεκίνημα να πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την γενική εικόνα του Ηρακλή».

Τι ήταν αυτό που κυρίως σας εντυπωσίασε από την ΑΕΚ;
«Η άμυνα. Και δεν με εκπλήσσει αυτό. Μια ομάδα που θέλει να έχει αρχές, και η ΑΕΚ έχει, ξεκινάει από την άμυνα. Κι αυτό πιστώνεται στον προπονητή της».

Καλή η άμυνα, αλλά προέχει να προσαρμόζονται και οι παίκτες σε μια ομάδα.
«Και είναι γεγονός ότι στην ΑΕΚ προσαρμόζονται εκπληκτικά. Όλοι σχεδόν οι παίκτες, παίζουν άμυνα. Ο Φαλέκας, ο Τσιάκος, ο Γκιζόγιαννης, ο Πολυτάρχου, έχουν επιθετικές αρετές, αλλά έχουν προσαρμοστεί σ’ αυτή την τακτική. Είναι έμπειροι παίκτες και έχουν την δυνατότητα να αφομοιώνουν αυτά, που λέει ο προπονητής. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος έχει μια δύσκολη αποστολή, αλλά τα καταφέρνει. Είναι η τακτική, είναι το πώς «διαβάζει» τον αντίπαλο, είναι οι γρήγορες αποφάσεις στην διάρκεια του αγώνα. Όλα αυτά πιστώνονται στον Βαγγέλη. Μου αρέσει αυτή η ΑΕΚ, που βλέπω».

Παρόλα αυτά, αρκετές φορές σε δύο χρόνια, χάνει-κερδίζει ο Βαγγέλης Ζιάγκος αμφισβητείται με βάση σενάρια και δημοσιεύματα.
«Αυτό είναι παλιά κακή συνήθεια. Να είστε σίγουροι, ότι όλα αυτά συμβαίνουν εκ του πονηρού. Οι μεγάλες ομάδες -και η ΑΕΚ είναι πάντα μεγάλη ομάδα ανεξάρτητα από κατηγορία- τα έχουν αυτά. Είναι ελκυστική η ΑΕΚ και συνεπώς είναι ελκυστική και η θέση του… Ζιάγκου»!

Είναι γεγονός ότι προς το παρόν ο Ζιάγκος κερδίζει τις εντυπώσεις.
«Τον Βαγγέλη τον παρακολουθώ από την εποχή που ήμουν προπονητής της ΑΕΚ. Τον ξέρω καλά. Είχα ένα λόγο παραπάνω να δω το ματς του Ηρακλή, καθώς έχω δει και τα τέσσερα ματς στην έδρα του. Είδα τις αντιδράσεις του στον πάγκο. Είδα πολλά. Σας είπα και προηγουμένως. Προφανώς έχει μερίδιο στην εξαιρετική εικόνα της ΑΕΚ ο Βαγγέλης».

Βεβαίως, πέρα από τις εξωτερικές πιέσεις, η ΑΕΚ δέχεται πίεση και εσωτερικά.
«Αυτό είναι γεγονός. Το έχουν όλες οι ομάδες με την τεράστια ιστορία της ΑΕΚ. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το μέλλον λοιπόν. Κι όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Ο δρόμος είναι μακρύς. Γίνεται ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Α2. Είδα πρόσφατα και την αναμέτρηση του Ερμή με το Ψυχικό στον Λαγκαδά. Υπάρχουν κι άλλες σπουδαίες ομάδες».

Πόσο …απέχει η ΑΕΚ από το Ψυχικό, που είδατε; Και δεν εννοούμε βαθμολογικά. Εκεί είναι μαζί.
«Δεν απέχει πολύ. Είναι πολύ κοντά. Θα έλεγα, ότι είναι ομάδες που προσομοιάζουν! Το Ψυχικό ήταν λίγο τυχερό στο ματς με τον Ερμή, αλλά είναι μια ομάδα, που και αυτή έχει γεμάτο ρόστερ, και παίκτες έμπειρους, όπως είναι ο Πέττας, ο Κολώκας, ο Μοσχοβίτης. Μοιάζει και στην τακτική. Μια ομάδα, που έχει στόχευση, κατεύθυνση, όπως και η ΑΕΚ. Θα είναι διαρκείας ο ανταγωνισμός. Και μην υποτιμάτε τον Κόροιβο και την Καβάλα. Γίνεται ωραίο πρωτάθλημα στην Α2».

Έχουμε γράψει στο παρελθόν και κάπου χαρακτηριστήκαμε αιρετικοί, για να μην πούμε τίποτε άλλο, την αναγκαιότητα να ενωθούν η Α1 και η Α2 κατηγορία με τις υγιείς ομάδες παρούσες
«Μακάρι να γινόταν! Στην Α1 γίνεται ένα από τα πιο ανυπόληπτα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Μακάρι να υπήρχε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά για να συμβεί αυτό προϋπόθεση είναι να εξυγιανθούν κάποιες ΚΑΕ, ή αν δεν μπορούν να πάνε στη Β΄ Εθνική. Όπως πήγε η ΑΕΚ, το Περιστέρι, το Μαρούσι».

Όταν έπαιζε η ΑΕΚ στην Α1 είχατε δηλώσει ότι μόνη λύση είναι η Β΄ Εθνική. Είχατε κατηγορηθεί τότε. Και είχατε «κατηγορηθεί» και από μας σε σχόλιό μας, με την έννοια ότι προτείνατε μια λύση, που καταφερόταν εναντίον συναδέλφων σας, ή αθλητών, που «είχαν λαμβάνειν» χρήματα από την ΑΕΚ.

«Και όπως έχω ξαναπεί «αν οι ομάδες μπαίνουν στα διάφορα …άρθρα 99 θα πάρουν τα λεφτά τους οι προπονητές και οι αθλητές; Δεν υπάρχει περίπτωση. Γι’ αυτό σας είπα, ότι στην Α1 γίνεται ένα πρωτάθλημα ανυπόληπτο. Εμένα μου χρωστάνε ακόμα τέσσερις-πέντε ομάδες. Δηλαδή γιατί να υπάρχει μ’ αυτή την μορφή το πρωτάθλημα;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X