Τα σημάδια που δεν έδωσε η ΑΕΚ σημασία

Τα σημάδια που δεν έδωσε η ΑΕΚ σημασία
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για την σκληρή ήττα της ΑΕΚ στην Αμβέρσα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι εκνευριστικό, μα ποδοσφαιρικά σύνηθες, μία πιο ποιοτική ομάδα να μην κερδίζει και τελικά να διαχειρίζεται το ματς καλύτερα μία ομάδα που πρώτα είναι… ομάδα και μετά όλα τα άλλα. Αυτό έζησε χθες βράδυ η ΑΕΚ στην Αμβέρσα. Ευρωπαϊκό μάθημα Νο3.

Ο Ματίας Αλμέιδα κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολα δεδομένα. Σάββατο βράδυ ματς μέχρι αργά με ένταση στο τέρμα. Κυριακή αποφόρτιση, Δευτέρα ταξίδι, Τρίτη να μπει να παίξει πιο κρίσιμο ματς από το προηγούμενο. Μία ποδοσφαιρική εξόντωση ελέω UEFA που αυτό το καλοκαίρι βάλθηκε να αποδείξει και το… Mafia που την συνοδεύει σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης.

Οι παίκτες χθες βράδυ εμφανίστηκαν κουρασμένοι. Περισσότερο πνευματικά, παρά σωματικά. Η διαφορά ετοιμότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες όχι μεγάλη. Δύο 90λεπτα απόσταση, τρίτο ματς για την ΑΕΚ, πέμπτο για την Αντβέρπ (πρώτο της στην Ευρώπη). Το φιλικό του καλοκαιριού ίσως και να έκανε κακό στο μυαλό. Και στα δύο παιχνίδι με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν σημάδια που προκαλούσαν ανησυχία και ας έπαιρνε στο τέλος το αποτέλεσμα. Μπλακ άουτ στον άξονα που δημιουργούσε χώρους (ο Σιμάνσκι δεν είναι καλά, ο Γιόνσον πιο σταθερός, αλλά όχι το… κάτι παραπάνω με την μπάλα στα πόδια), αργές αντιδράσεις στην άμυνα και κάπως έτσι βρέθηκε για τρίτο σερί ματς να κυνηγά στο σκορ. Δεν είναι εύκολο πάντα να κυνηγάς. Μία θα το γυρίσεις, δεύτερη θα το κάνεις, τρίτη θα βρεις τοίχο. Και η ΑΕΚ βρήκε.

Η Αντβέρπ είναι μία από τις πιο άριστα τακτοποιημένες ομάδες στο χορτάρι που έχω δει. Δίχως μεγάλα ονόματα, μία ομάδα… ομάδα αποτελούμενη από εργαλεία. Ο καθένας τη δουλειά του. Για να γίνει η δουλειά της ομάδας. Δεν ξέρω αν αυτό φτάνει να της δώσει την πρόκριση, διότι η ποιότητα είναι με την πλευρά της ΑΕΚ. Ο προπονητής της μόλις είδε τα δύσκολα, τριάδα πίσω και… τέλος  συζήτηση.

Ξέρω όμως ότι σε τούτο εδώ το επίπεδο το αποτέλεσμα μετρά. Όποιος ξέρει να το παίρνει και να φεύγει, κερδίζει, συνεχίζει, προχωρά, παίρνει και τα λεφτά, μπαίνει και στους ομίλους του Champions League.

Τα σημάδια που δεν έδωσε η ΑΕΚ σημασία

Αυτά που δεν πήγαν καλά στην ΑΕΚ

Τα σημάδια των τριών αγώνων είναι πολλά πια. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε και αυτός τα λάθη του. Λογικό και αναμενόμενο, δεν θα είναι πάντα… μάγος. Θεωρώ ότι γνωρίζοντας την κατάσταση του Σιντιμπέ καλύτερα από τον καθένα μας, δεν θα έπρεπε να τον ρίξει βασικό σε μία μάχη με τόσα σπριντ και την ταχύτητα να κυριαρχεί.

Ο Πινέδα δεν του βγήκε ούτε σε αυτό το ματς, τώρα στον άξονα, τρίτο σερί που δεν πάει καλά ο Μεξικάνος και είναι σημαντικό για τόσο επιδραστικό παίκτη. Το δίδυμο Βίντα-Μουκουντί δεν αλλάζει, διότι δεν υπάρχει αντίστοιχου επιπέδου λύση, οπότε οποιαδήποτε ανάλυση έχει να κάνει μόνο γιατί φτάσαμε 23 Αυγούστου να συζητάμε για τη μη απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αριστερά η ΑΕΚ δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες από τον μπακ και ο Χατζισαφί δεν ήταν στο επίπεδο αυτό που πρέπει για τέτοια ματς. Στο γκολ έχει το μερίδιο του που δίνει τόσο χώρο, ενώ και ο Μουκουντί καλύπτει τον αντίπαλο και ο Αθανασιάδης δεν απλώνει στην πλευρά το κορμί του με αποτέλεσμα να δεχτεί το γκολ δίχως να αλλοιώσει έστω την μπάλα. Ο Γκαρσία είχε 4 φάσεις, αλλά δεν έκανε αυτό που πρέπει. Ο Τσούμπερ δεν ήταν στο βράδυ του, ο Άμραμπατ έκανε αυτά που ξέρει και μπορεί, τίποτε παραπάνω. Ο «Γκάτσι» φαινόταν αγχωμένος να δώσει πράγματα που θα έκαναν τη διαφορά. Οι αλλαγές μπήκαν να ανακατέψουν την τράπουλα, αλλά δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω.

Σε όλα αυτά βάλτε και την ατυχία να μην έχει τον φορμαρισμένο και ζεστό Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια που έκανε κακό η απουσία του.

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Έτσι ήρθε το γκολ. Ένα γκολ που έκανε τη διαφορά. Διότι η Αντβέρπ μετά το τέρμα διαχειρίστηκε το ματς, μεγάλη φάση δεν έφτιαξε εκτός από αυτή με τον Κουλιμπαλί που εκμεταλλεύτηκε ότι ο Αθανασιάδης δεν διάβασε την φάση και έμεινε αρκετά στο τέρμα του. Ευτυχώς που το πλασέ δεν ήταν καλό για να μιλάμε τώρα για πιο «δύσκολο» σκορ.

Μετά την αποβολή, η ΑΕΚ πήρε κατοχή, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά. Συνεχώς ενοχλούσε, αλλά μεγάλη φάση δεν έφτιαξε. Είχε και την ατυχία να μην έχει τον Γκαρσία που είναι πιο έτοιμος από τον Πόνσε και γνωρίζει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Η ΑΕΚ δεν είχε καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, σέντραρε συνεχώς και προσπαθούσε να βρει… τρύπα για να σουτάρει, μα όχι με συνεργασίες να φτάσει σε φάση για γκολ. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 1-0. Η Αντβέρπ δεν τρομάζει. Κάθε άλλο. Είναι ομάδα με τρομερή πειθαρχία, άριστη λειτουργία στο χορτάρι, με έμφαση στο μεσοαμυντικό κομμάτι.

Ο Αλμέιδα τώρα πρέπει τον τρόπο να διαχειριστεί, έχοντας μία εβδομάδα μπροστά του, το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο ματς των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ. Σε μία βραδιά, μία ζαριά η Ένωση πρέπει γυρίσει το σκορ, να περάσει, να μπει στους ομίλους του Champions League, για να αρπάξει την μεγάλη φετινή ευκαιρία τούτο το καλοκαίρι. Ιστορική ευκαιρία έλεγα αρχές του καλοκαιριού και επιμένω.

Πάλι η μπάλα είναι στα πόδια της ΑΕΚ. Μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλάζουν τα δεδομένα. Μένει η ομάδα να εμφανιστεί αντάξια των προσδοκιών. Την θεωρώ στα μάτια μου φαβορί ακόμη και τώρα. Μπορεί, το ξέρει. Ας το κάνει. Δίχως να βιαστεί. Ας διαβάζει τα δεδομένα του ματς και τα σημάδια. Αυτά τα καταρραμένα σημάδια.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X