Αυτή είναι η Αντβέρπ που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Τρίτη στο Βέλγιο

Αυτή είναι η Αντβέρπ που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Τρίτη στο Βέλγιο
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα play-offs του Champions League την Αντβέρπ, η οποία προέρχεται από την πρώτη της πρωταθληματική χρονιά μετά από 66 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα θρίλερ που «ράγισε» καρδιές η ΑΕΚ απέκλεισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια με δυο γκολ στις καθυστερήσεις και προκρίθηκε στα play-offs του Champions League. Η Ένωση κλείδωσε την παρουσία του στην εσχάτη των περιτπώσεων στο Europa League και έχει απέναντι της το εμπόδιο της Αντβέρπ για να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Βέλγοι μπορεί να μην κατάφεραν πέρυσι να προκριθούν στην φάση των ομίλων του Conference League, όμως εν τέλει ολοκλήρωσαν μια ιστορική χρονιά, καθώς κατέκτησαν το πρώτο του πρωτάθλημα έπειτα από αναμονή 66 ετών. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστική η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Γκενκ ήταν «αγκαλιά» με το πρωτάθλημα, όμως ο Τόμπι Αντερβάιλερντ με «οβίδα» στο 90+4′ ισοφάρισε σε 2-2 και χάρισε στην ομάδα του το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, καθώς τερμάτισε στο +1 τόσο από την Γκενκ όσο και από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, η οποία έχασε στην έδρα της από την αδιάφορη Μπριζ με 3-1.

Τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει δύο κύπελλα (19/20 – 22/23), το πρωτάθλημα και πήρε το φετινό Super Cup κόντρα στη Μαλίν (5-4 στα πέναλτι, 1-1 κ.δ.).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ολλανδός πρώην χαφ Μαρκ Φαν Μπόμελ και αρχηγός της ο πολύπειρος στόπερ Τόμπι Αλντερβάιρελντ. Από το ρόστερ ξεχωρίζουν ο χαφ Άρθουρ Βερμέιρεν, ο Ολλανδός φορ Βίνσεντ Γιάνσεβ και ο Γάλλος τερματοφύλακας Ζαν Μπουτέζ. Επίσης υπάρχουν και οι… παλιοί μας γνώριμοι Μπιόρν Ένγκελς (Ολυμπιακός) και Νταβίνο Βέρχουλστ (Απόλλωνα Σμύρνης).

Σε τρεις αγωνιστικές στο Βέλγιο μετράει δύο νίκες κόντρα σε Σερκλ Μπριζ – Κόρτραϊκ, μια ήττα από την Άντερλεχτ και μία ισοπαλία με την Λέουβεν στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta.gr

AEK Τalk 13/5/24 -Στ. Καζαντζόγλου | enwsi.gr
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X