Οπαδική βία: Η ΕΛΑΣ θέλει συνυπεύθυνες τις ΠΑΕ – Οι προτάσεις που έκανε και το μεγάλο ερώτημα

Οπαδική βία: Η ΕΛΑΣ θέλει συνυπεύθυνες τις ΠΑΕ – Οι προτάσεις που έκανε και το μεγάλο ερώτημα

Οι πρώτες προτάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, από τις 15 Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, έφθασαν σήμερα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναμένεται, μέχρι το μεσημέρι το σύνολο τους, προκειμένου να επεξεργαστούν και να σταλούν μέσω της Υπηρεσίας Νομικής Υποστήριξης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr, οι αξιωματικοί που τις συνέταξαν, επικεντρώνονται σε τρεις άξονες:

Ο πρώτος, αφορά στη συνεργασία της Αστυνομίας με τις αρμόδιες ΠΑΕ και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, καθώς όπως λένε οι αξιωματικοί, υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχουν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις τους.

Για παράδειγμα, εκτεταμένη αναφορά στις προτάσεις που κατέθεσαν, αφορά στο γεγονός ότι σε πολλά γήπεδα δεν λειτουργούν οι κάμερες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Αστυνομία να ελέγξει και να ταυτοποιήσει άτομα που εμπλέκονται σε επεισόδια.

Ο δεύτερος άξονας, έχει να κάνει με την προβληματική, σε πολλές περιπτώσεις, συνεργασία της Αστυνομίας με τις εισαγγελικές αρχές, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αξιωματικοί στις προτάσεις τους, υπάρχουν αγώνες στους οποίους ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν παρίσταται, ως οφείλει, για να συντονίζει και να εποπτεύει το έργο των αστυνομικών δυνάμεων.

Το τρίτο σκέλος αφορά στο γεγονός, ότι ενώ ήδη υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν την εμπλοκή της Αστυνομίας στον έλεγχό εισόδου θεατών όταν υπάρχουν πληροφορίες για επεισόδια, οι αρχές δεν παίρνουν τελικά το «οκ» για να προχωρήσουν στην διαδικασία των ελέγχων.

Επί της ουσίας οι αξιωματικοί από τις 15 περιφερειακές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στις προτάσεις τους, λένε πως πρέπει οι αρμόδιες ΠΑΕ να συμμετέχουν ενεργά στην λήψη των μέτρων, να συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές και τελικά, να έχουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στις περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι τελικά αυτό είναι και το πλαίσιο που θέλει να περάσει το αρχηγείο της Αστυνομίας στο νέο νομοσχέδιο για την πάταξη του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Βέβαια, «πηγές» λένε ότι δε γνωρίζουν τελικά ποιες από τις προτάσεις που θα στείλουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συμπεριληφθούν στο νέο νόμο και τελικά ποια νέα στοιχεία θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, περιμένουν εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο προκειμένου να συντάξουν το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Πήγες» λένε στο newsit.gr, ότι ακόμη δεν έχουν συζητηθεί εκτενώς οι άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου όμως σε γενικές γραμμές θα κινούνται ως εξής:

Θα αξιολογείται ο κάθε αγώνας, ανάλογα με το πόσο σημαντικός και κρίσιμος είναι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, θα αναλύονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οπαδών των δυο ομάδων, της μαζικότητας και τρόπου δράσης τους ακόμη και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα social media.

Έτσι, η κάθε αναμέτρηση θε χαρακτηρίζεται χαμηλού μεσαίου και αυξημένου κινδύνου και τα μέτρα θα είναι ανάλογα.

Πηγή: newsit.gr

ΑΕΚ Pre season: Η πρώτη μέρα της ΑΕΚ στην Ολλανδία | ΑΕΚ Pre-Season 2024/25 | Day 2
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X