Η πολυτέλεια της φετινής ΑΕΚ λέγεται Τσέισον Ραντλ (VIDEO-Aνάλυση)

Η πολυτέλεια της φετινής ΑΕΚ λέγεται Τσέισον Ραντλ (VIDEO-Aνάλυση)
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος αναλύει το προφίλ του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε εντυπωσιακά τις μεταγραφές ξένων παικτών της, με τον Αμερικανό Τσέισον Ραντλ. Στην Ένωση είχαν αποφασίσει εδώ και καιρό να πάνε από την αρχή της χρονιάς με επτά ξένους για να έχουν ένα γεμάτο ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη και έτσι ο Ραντλ ήταν το κερασάκι στην τούρτα που έχει φτιαχτεί.

Ένας παίκτης που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια πάρα πολύ καλή προσθήκη ακόμα και για έξι ξένους, μοιάζει πλέον μια πολυτέλεια που θα έχει στα χέρια του ο Ζοάν Πλάθα. Φυσικά το ότι έρχεται για έβδομος ξένος, δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να παίξει και στο πρωτάθλημα, αφού υπάρχει αυτή η δυνατότητα από πέρσι, με τις ομάδες να επιλέγουν τους έξι από τους επτά πριν από κάθε αγώνα, τώρα και στα πλέι-οφ.

Παίκτης δύο θέσεων

Ο Ράντλ είναι ένας κόμπο γκαρντ που μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της περιφέρειας, είτε μόνος του είτε με άλλον ένα πόιντ γκαρντ δίπλα του. Στο ΝΒΑ προοριζόταν για να γίνει ένας άσσος που θα σκοράρει, όμως το μικρό του μέγεθος (1.88) και η άνεση του να πετυχαίνει πόντους παρά να δημιουργεί, τελικά τον ανάγκασαν να γίνει ένας παίκτης που ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας του, μπορεί να προσαρμοστεί.

Για τα δεδομένα της Ευρώπης και με την προηγούμενη εμπειρία που είχε, λογίζεται κυρίως ως ένας σκόρερ και δευτερεύων χειριστής που μπορεί να βοηθήσει για λίγο και στο κατέβασμα της μπάλας. Ουσιαστικά ο Ζοάν Πλάθα ήθελε άλλον ένα παίκτη που να έχει παιχνίδι με την μπάλα στα χέρια και να αποτελεί μια καλή εναλλακτική όταν ο Μάκλεμορ δεν θα είναι στο παρκέ. Τέτοιοι παίκτες, που μπορούν να αναστατώσουν μια άμυνα με προσωπικές ενέργειες είναι πάντα χρήσιμοι σε μια ομάδα και μπορούν να την ξεκολλήσουν όταν η ομαδική λειτουργία αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο Αμερικανός έχει εμπειρία από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ αφού ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Τσεχία και την γνωστή στους οπαδούς της ΑΕΚ, Νίμπουργκ το 2015-16. Στην συνέχεια περιπλανήθηκε μεταξύ G-League και ΝΒΑ, μέχρι να επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη, αυτήν την φορά για την Ρεάλ Μαδρίτης, το 2017-18. Ο Ραντλ συμμετείχε σε 23 αγώνες Ευρωλίγκας και άλλους 23 στο Ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας έναν συμπληρωματικό ρόλο, ευρισκόμενος στο παρκέ για περίπου 10 λεπτά και έχοντας 3.6 πόντους και 1.2 ασίστ κατά μέρο όρο. Στην συνέχεια της καριέρας του προσπάθησε να επιστρέψει στο ΝΒΑ, βρισκόταν μεταξύ της θυγατρικής λίγκας και μερικών αγώνων με τις κανονικές ομάδες, έκανε ένα πέρασμα από την Αυστραλία, από την Κίνα και τελικά, κατέληξε στην Ελλάδα για την επόμενη σεζόν.

Γκαρντ-σκόρερ

Αγωνιστικά αν θέλουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του, πρέπει να ξέρουμε ότι είναι ένας παίκτης που έχει το σκοράρισμα πρώτο από όλα. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε ομάδας, ο Ραντλ μπορεί να διαμορφώσει το παιχνίδι του. Λόγω του ότι έχει παίξει πολλές φορές ως πλέιμεικερ, μπορεί να τρέξει πικ εν ρολ ως βασικός χειριστής και να μοιράσει την μπάλα στον ψηλό, μόνο όμως αν δεν έχει καθαρό σουτ ο ίδιος που είναι και η πρώτη του προτεραιότητα.

Όταν παίζει μακριά από την μπάλα, το πρώτο πράγμα που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι ομάδες του είναι το καλό περιφερειακό του σουτ. Ο Ραντλ είναι πολύ ικανός σε στατικά σουτ, έχει πολλές σεζόν κατά την διάρκεια της καριέρας του, που σούταρε με πάνω από 40%, παρόλο που εκτελούσε πάνω από 4 τρίποντα ανά αγώνα , ενώ και στο ΝΒΑ έχει ποσοστό καριέρας 36.1%.

Η πολυτέλεια της φετινής ΑΕΚ λέγεται Τσέισον Ραντλ (VIDEO-Aνάλυση)

Η ικανότητα του να εκτελεί μακριά από την μπάλα, θα είναι χρήσιμη στην ΑΕΚ, που έχει παίκτες όπως ο Μάκλεμορ και ο ΜακΡέι που τους αρέσει να παίζουν με αυτήν και να δημιουργούν συνθήκες για τον εαυτό τους.

Ο Ραντλ, επειδή απειλεί αρκετά από την περιφέρεια και να αναγκάζει τις άμυνες να τρέχουν επάνω του, έχει την ικανότητα να βάλει την μπάλα στα παρκέ να περάσει τον παίκτη του και να πάει μέσα στην ρακέτα όπου συνηθίζει να τελειώνει τις φάσεις είτε με φλόουτερ είτε με λέι-απ. Γενικά είναι πολύ έξυπνος και διαβάζει τι του δίνει η άμυνα σε κάθε φάση και πράττει ανάλογα.

Αμυντικά ο Ραντλ, μπορεί να πιέσει την μπάλα, όμως το μικρό του μέγεθος μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα απέναντι σε ψηλά γκαρντ που θα τον σημαδέψουν. Θα πρέπει η παρουσία του να συνδυάζεται στο παρκέ με παίκτες που θα δίνουν ύψος στην περιφέρεια για να καλύπτουν αυτή του την αδυναμία.

Με την προσθήκη του Ραντ, έκλεισε και η γραμμή των γκαρντ της ΑΕΚ, που πλέον αποτελείται από τους Χολ, Φλιώνη, Καράμπελα στον άσσο, Μάκλεμορ και Ράντλ στην θέση του σούτινγκ γκαρντ.

Παίκτες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνονται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Πλέον, το μεταγραφικό ντεμαράζ της Ένωσης τελειώνει και από εδώ και πέρα την σκυτάλη παίρνει ο Ζοάν Πλάθα με τους συνεργάτες του, ώστε όλα αυτά τα καλά υλικά που έχουν στα χέρια τους, να γίνουν μια καλή ομάδα που θα διεκδικήσει τους στόχους της νέας χρονιάς.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X