Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ – Αλλαγές στη λειτουργία της εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ – Αλλαγές στη λειτουργία της εξετάζει η κυβέρνηση

Διττός ο στόχος της κυβέρνησης στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπως απαιτούν άλλωστε και οι πολίτες…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώτος στόχος είναι να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες της παρουσίας των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα και των άγριων επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια στο γήπεδο της ΑΕΚ, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του 29χρονου οπαδού.

Και ο δεύτερος, να ερευνηθεί σε τι βαθμό υπάρχουν προβλήματα στη συστημική λειτουργία την αστυνομίας, ώστε να ακολουθήσουν παρεμβάσεις και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

«Σοβαρές αβλεψίες της ΕΛΑΣ»

«Υπήρξαν σοβαρές αβλεψίες της Ελληνικής Αστυνομίας στους χειρισμούς της… Οι αξιωματικοί νόμισαν εσφαλμένα ότι μπορούσαν να χειριστούν το θέμα, υποτίμησαν την έκταση και τη σοβαρότητα του κινδύνου, και δεν είχαν πάρει επαρκή μέτρα να αποτρέψουν τις συμπλοκές» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης (ΣΚΑΙ), τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί πως θα αποφευχθούν στο μέλλον «συστημικές αποτυχίες».

Τι θα αλλάξει στην Ελληνική Αστυνομία

Στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ξεκάθαρη η εικόνα ότι η υπόθεση αυτή «τραυμάτισε» το… αφήγημα περί εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας την τελευταία τετραετία, επί διακυβέρνησης της Ν.Δ..

Όλα τα στοιχεία οδηγούν στη διαπίστωση ότι υπήρξαν αστοχίες πολλών υπευθύνων, σε διάφορα στάδια και διάφορους τομείς, κάτι που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε νέα κύμα καρατομήσεων.

Προς το παρόν, εστιάζουν στην εσωτερική έρευνα που ξεκίνησε στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να εντοπιστούν με ακρίβεια οι ευθύνες, να αποδοθούν άμεσα και στη συνέχεια να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην Ελληνική αστυνομία, από το επίπεδο της δομής της και της λειτουργία της ως την εκπαίδευση των στελεχών της.

«Αντιπολιτευτικές υπερβολές»

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση συντηρεί σε πρώτο πλάνο το αίτημα της για αποπομπή του Γιάννη Οικονόμου από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν αμφισβητείται η στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο μόλις 10 ημέρες πριν από τα τραγικά γεγονότα.

«Οι υπουργοί και η κυβέρνηση έχουν την πολιτική ευθύνη, αυτό σε κάθε περίπτωση συμβαίνει, δεν το αρνείται κανένας. Όμως αυτό δεν μπορεί να μετατρέπεται στο ότι νέος υπουργός είναι εκείνος ο οποίος έφταιξε για το συγκεκριμένο γεγονός. Αυτά είναι αντιπολιτευτικές υπερβολές» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Πηγή: newsit.gr

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X