Ατματσίδης: «Νιώθω σαν να έχασα το παιδί μου - Δεν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εκεί»

Ατματσίδης: «Νιώθω σαν να έχασα το παιδί μου - Δεν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εκεί»
Photo Credits: INTIME

Ο Ημίας Ατματσίδης μίλησε για όσα έγιναν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ηλίας Ατματσίδης, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» δήλωσε ότι οι οπαδοί της Ντιναμό ήρθαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ «για να σκοτώσουν».

«Εγώ αυτό που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι θυμό, θλίψη, αγανάκτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς επιτρέπουμε να γίνονται τέτοια πράγματα. Εμείς περιμέναμε να ζήσουμε μια γιορτή σήμερα και έχουμε χάσει ένα νέο παιδί. Για ποιο λόγο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Πριν λίγο καιρό χάθηκε ένα νέο παιδί στη Θεσσαλονίκη, φίλαθλος του Άρη, ο Άλκης. Δεν παραδειγματιζόμαστε από τίποτα; Πώς αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν εδώ;» είπε χαρακτηριστικά.

«Από χθες το βράδυ που είδα το σκηνικό όλο αυτό, ακούω ότι ήταν προσυνεννοημένοι με φιλάθλους Έλληνες και ήρθαν εδώ. Μα πώς το επέτρεψε η Ελληνική Αστυνομία; Δεν τους παρακολουθούσε; Πώς φτάσανε στο σημείο να πάνε σε μία πόλη μέσα 200 άτομα, 150 με ρόπαλα, με κράνη. Πως πήγαν αυτοί; Πώς επέτρεψαν αυτό, δηλαδή να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή;» προσέθεσε ο κ. Ατματσίδης.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση πως οι οπαδοί της Ντιναμό δεν έφεραν από την Κροατία τα ρόπαλα και τα υπόλοιπα εργαλεία θανάτου, ενώ τόνισε πως «υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί».

«Μπήκανε στον ηλεκτρικό και φτάσανε στα Πευκάκια. Πως πέρασαν αυτοί; Δεν τους είδανε; Έχουν κάποια βίντεο. Είναι τρομακτικό αυτό που δείχνουν. Πραγματικά, εγώ μπαίνω στη θέση των γονιών αυτών, του αδικοχαμένου παιδιού. Μπορεί να ήταν το παιδί μου εκεί, εγώ έτσι αισθάνομαι, ανατριχιάζω αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε.

«Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι χτύπησαν γυναικόπαιδα. Δεν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ εκεί» επισήμανε ο κ. Ατματσίδης. «Στα καφέ που καθόντουσαν οι άνθρωποι και πίνανε καφέ, ένα ποτό, επιτέθηκαν σε αυτούς τους ανθρώπους με μαχαίρια, με ρόπαλα. Πού ζούμε; Στον 21ο αιώνα, το 2023 άφησαν αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν ενώ υπάρχει απαγόρευση οργανωμένων οπαδών; Δεν το γνώριζαν αυτό οι υπεύθυνοι στην Αστυνομία; Πού είναι η Αστυνομία;» διερωτήθη ο πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας.

«Οι άνθρωποι πήγαν εκεί να σκοτώσουν, να αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή. Και νομίζω πως σε αυτό φέρει ευθύνη και η αστυνομία. Δεν ξέρω πώς το επέτρεψαν αυτό» τόνισε ο κ. Ατματσίδης, ενώ κάλεσε τις αρχές να συλλάβουν όλους τους Κροάτες που εμπλέκονταν στα επεισόδια και να καθίσουν στο εδώλιο.

«Άκουσα και τον κ. Μπαλάσκα, νομίζω της αστυνομίας, ότι υπήρχε προσυνεννόηση των οπαδών του ΠΑΟ. Είναι ντροπή όμως ένα στέλεχος τόσο υψηλά, να λέει αυτά τα πράγματα και δεν πήραν τα μέτρα που έπρεπε να προστατέψουν τους κατοίκους της περιοχής» ανέφερε ακόμα, ενώ σημείωσε πως «εάν υπήρχαν και Έλληνες μέσα σε αυτούς τους κακοποιούς πραγματικά είναι τρισάθλιοι και ελεεινοί».

«Μέχρι τις 8 η ώρα ήμουν κι εγώ εκεί. Θα μπορούσα να ήμουν και εγώ στο συμβάν αυτό» είπε ο κ. Ατματσίδης, ενώ τόνισε πως στη θέση του άτυχου νεαρού θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε άλλος, καθώς στο σημείο βρίσκονταν πολίτες για τον καφέ τους.
«Και εγώ αν ήμουν εκεί και έβλεπα αυτό το σκηνικό θα προσπαθούσα να προστατεύσω τους πολίτες. Και εγώ αν ήμουν εκεί θα προσπαθούσα να προστατέψω τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας, θα έβγαινα μπροστά να τους προστατεύσω με τα χέρια μου, τη ζωή μου. Το θέμα είναι πώς έφτασαν αυτοί εκεί. Γυναικόπαιδα βαράγανε, φαίνονται στις κάμερες» τόνισε ο κ. Ατματσίδης και εξέφρασε συλλυπητήρια στους οικείους του 28χρονου.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δυστυχώς. Νιώθω σαν να έχω χάσει το παιδί μου. Αυτή είναι η αλήθεια» είπε καταλήγοντας ο κ. Ατματσίδης.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ έχασε δικό της Πρωτάθλημα, με δικά της λάθη - Αυτό είναι ευθύνη για το καλοκαίρι» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X