Δυσκολεύεται, αλλά παίρνει πολύτιμες νίκες η ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή

Δυσκολεύεται, αλλά παίρνει πολύτιμες νίκες η ΑΕΚ κόντρα στον Ηρακλή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

1555355_768262736522833_2051246374_nΤον Ηρακλή αντιμετωπίζει αύριο στην Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ. Μια αναμέτρηση που είναι “βγαλμένη” από την Α1, καθώς οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες πολλές φορές στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Πάντως, η “Ένωση” όσες φορές έχει αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει δυσκολευτεί. Σε 9 αναμετρήσεις έχει κερδίσει τις 5. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη νίκη την έφερε στην Α2, καθώς η Βασίλισσα επικράτησε του Ηρακλή σε μπαράζ για την άνοδο στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, αλλά τελικά αποδείχτηκε αχρείαστο, καθώς και ο “γηραιός” ανέβηκε στην Α2.

Στις 29 Απριλίου 2013, η ΑΕΚ κλήθηκε να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 σε αγώνα μπαράζ με τον Ηρακλή. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, με την “Ένωση” να επικρατεί στην παράταση με 76-83 και να επιστρέφει στην Α2, με κορυφαίο τον Μιχάλη Πολυτάρχου, που πέτυχε 19 πόντους.

Η αγωνιστική περίοδος 2010/11 ήταν η τελευταία της ΑΕΚ στην Α1, καθώς στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε στην Α2. Το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή ήταν κρίσιμο για την “Ένωση” όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία. Ο νυν αθλητικός διευθυντής της, Δήμος Ντικούδης, οδήγησε το συγκρότημα του Μηνά Γκέκου στη νίκη με 72-68 δίνοντας του “ανάσα” καθώς απομακρύνθηκε από την “επικίνδυνη ζώνη”. Ο Δήμος Ντικούδης με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Πρόδρομος Νικολαΐδης με 6 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι της Βασίλισσας.

Στις 15 Απριλίου του 2006, η “Ένωση” γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή με 75-68, σε ένα παιχνίδι που ο προπονητής του “γηραιού” δεν έκατσε στον πάγκο της ομάδας του καθώς ήταν απλήρωτος. Οι πολλές απουσίες στοίχισαν στην ομάδα του Λευτέρη Κακιούση, που παρά το καλό παιχνίδι των Πελεκάνου και Μπουρούση, ηττήθηκε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής.

Την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2004/05, η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον Ηρακλή μετά από το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από το Κάουνας. Ο Φώτης Κατσικάρης ανησυχούσε μήπως η κούραση επηρεάσει την ομάδα του, όμως οι παίκτες του έδειξαν πως δεν καταλαβαίνουν από ταλαιπωρία. Επιβλήθηκαν με 58-41 του Ηρακλή, οι παίκτες του οποίου πριν το ματς έστελναν εξώδικα στην διοίκηση, απειλώντας με προσφυγές για τα χρήματα που τους οφείλονταν. Η ΑΕΚ παρασύρθηκε από τον κακό ρυθμό του Ηρακλή, αλλά με μπροστάρηδες τους Χατζή και Νίτσεβιτς έφυγε με το “διπλό” από το Ιβανώφειο.

Οδυνηρή ήττα γνώρισε από τον Ηρακλή η ΑΕΚ στο Ιβανώφειο στις 14 Φεβρουαρίου του 2004, για την 21η αγωνιστική της Α1. Η ΑΕΚ “πλήρωσε” τα νεύρα του Τζένκινς, ο οποίος είπε κάποια… γαλλικά στους διαιτητές, οι οποίοι του πήραν το δελτίο, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Ηρακλής το εκμεταλλεύτηκε αυτό, και χάρη στους Παπαδόπουλο, Ηλιάδη, Δέδα και Διαμαντίδη έφτασε στη νίκη με 95-74.

Με ένα καλάθι του Χρήστου Ταπούτου στην εκπνοή του αγώνα, κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Ιβανώφειο η ΑΕΚ στις 8/03/03. Με τη νίκη αυτή, η “Ένωση” παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Κρίσπιν, ο οποίος με 20 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα για να πάρει τη νίκη η ομάδα του με 75-74.

Στις 8/12/01 η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη. Παρά την καλή εμφάνιση των Κακιούζη και Ντικούδη, η “Ένωση” γνώρισε την ήττα με 69-63.

Στην παράταση κρίθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ηρακλή και ΑΕΚ για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 24/02/01. Η “Ένωση” αν και βρέθηκε να χάνει, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση χάρη στους Στεφάνοφ και Ντικούδη και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση. Το παιχνίδι έληξε με τον Κακιούζη να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων και τον Ηρακλή να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 82-80.

Να “πέσει” από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα κινδύνεψε η ΑΕΚ, στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη στις 26/01/99. Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε κατακτήσει την πρώτη θέση μετά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, τρεις μέρες νωρίτερα. Η Βασίλισσα δυσκολεύτηκε αρκετά σε εκείνο το ματς. Ο Ηρακλής αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, όμως χάρη στους Κορωνιό, Ντικούδη και Χατζή, η ΑΕΚ πήρε μια πολύτιμη νίκη με 64-62.

Τα παιχνίδια με τον Ηρακλή μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για την ΑΕΚ. Και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Ευχή όλων είναι η Βασίλισσα να φύγει με το “διπλό” από το Ιβανώφειο αύριο και να συνεχίσει ακάθεκτη την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X