O Πόνσε τρελάθηκε με την «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena», συναντήθηκε με Αλμέιδα - Δείτε εικόνες!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νέα εποχή της ΑΕΚ και την εντυπωσιακή πληρότητα που εμφανίζει στις περισσότερες θέσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι νόμος της ζωής και της δυτικής κοινωνίας που ζούμε. Ο,τι πληρώνεις παίρνεις. Ρητό που ισχύει για όλες τις επιλογές: από το σούπερ μάρκετ μέχρι τα εστιατόρια, από τις παραλίες μέχρι τις μεταγραφές, εκείνος που θα δώσει τα περισσότερα συνήθως θα έχει το… φιλέτο στο πιάτο του. Ισχύει πως κάποιες φορές θα πέσεις σε φόλα και θα πάρεις τον κατιμά που θα στον πουλήσουν για κάτι εξαιρετικό, αλλά συνήθως είναι μια πραγματικότητα που δεν έχει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.

Με αυτόν τον μικρό πρόλογο, φτάνουμε στην πραγματικότητα που βιώνει η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2023. Ένα καλοκαίρι διαφορετικό από πολλά που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Ενωση ξόδεψε μόνο για απόκτηση ποδοσφαιριστών κοντά στα 10 εκατ. ευρώ! Μυθικό ποσό, για μια ομάδα που έχει ως δόγμα πάντα το σεμνά και ταπεινά και πηγαίνει πάντα μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια της, δίχως ανάγκη για κινήσεις εντυπωσιασμού.

Το κλαμπ του… εκατομμυρίου

Παράλληλα, πέραν των χρημάτων που δίνονται σε ομάδες για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, πρέπει να προσμετρήσουμε και τα συμβόλαια που δίνει πλέον η ΑΕΚ. Εκεί που κάποτε ήταν μεγάλη κουβέντα η συμφωνία με τον Ολιβέιρα, που αν θυμάμαι καλά ήταν ο πρώτος που έσπασε το φράγμα του εκατομμυρίου σε ετήσια αμοιβή, τώρα μιλάμε για μισή 11άδα που έχει τόσο δυνατά συμβόλαια και ολόκληρη 11άδα, εάν προσμετρήσουμε και όσους κινούνται στο όριο.

Δηλαδή, έχουμε Πινέδα, Βίντα, Γιόνσον και εσχάτως Πισάρο, Λιβάι και Πόνσε με τα μεγάλα συμβόλαια τους. Και επίσης, με ιδιαίτερα δυνατές αμοιβές που δείχνουν έναν δυνατό και υγιή σύλλογο, μετρήστε και παίκτες όπως οι Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Σιντιμπέ, Μάνταλος, Στάνκοβιτς. Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος, πως η ΑΕΚ δεν έχει διαταράξει τις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων, ανταμείβει τους παίκτες που αξίζουν με νέα βελτιωμένα συμβόλαια και δεν υπάρχουν συγκλονιστικές αποκλίσεις από τη μια ως την άλλη άκρη της βαθμίδας.

Ξεκίνημα υπό του μηδενός

Ολο αυτό, είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ. Γιατί συμβαίνει με την ομάδα να έχει υποστεί μεγάλα στραπάτσα (αποκλεισμούς από την Ευρώπη, απώλεια πραγματικής έδρας επί χρόνια), αλλά να βρίσκει το δρόμο της. Είναι μια ομάδα που προχωρά με σύνεση, με εγγυητή τον Μελισσανίδη, αλλά στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις. Και εάν μάλιστα ανακαλέσω στη μνήμη μου τι υπήρχε δέκα χρόνια πριν, τότε μπορώ να σας πω για ένα μικρό οικονομικό θαύμα.

Το 2013, όταν ο Μελισσανίδης ανέλαβε την ΑΕΚ, είναι πια γνωστό πως δεν είχε τίποτε παρά μόνο χρέη, ανυποληψία και ένα μεταχειρισμένο πούλμαν. Τώρα, δέκα χρόνια μετά και αφού πρωτίστως έκανε την αυτοκάθαρση της, η ΑΕΚ έχει ιδιόκτητο γήπεδο, ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο (με σχέδια για μετεξέλιξη), ομαδάρα που πήρε το νταμπλ και ένα (μεταχειρισμένο, αλλά πιο σύγχρονο) πούλμαν. Δεν χρωστά σε κανέναν, τα πέτυχε όλα με τον δικό της τρόπο.

Η επόμενη πρόκληση της ΑΕΚ

Αναμφίβολα, θα μπορούσαν κάποια πράγματα να είχαν πάει καλύτερα. Κάποιες εξελίξεις να είχαν προκύψει πιο γρήγορα. Αλλά δεν προσφέρθηκε και τίποτα στο πιάτο εύκολα. Μόνο τα ζόρια για το γήπεδο να απαριθμήσεις, θα πάμε σε συγγραφή βιβλίου που θα δείχνει τα απίθανα που συνέβησαν. Υπήρξαν αυτογκόλ, αλαζονείες, λάθη, κακές επιλογές. Αλλά για να είμαστε απόλυτα σωστοί, κάθε ένας που δουλεύει θα κάνει και λάθη. Κάποια θα είναι και χοντρά.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X